Antal: 20 stk.
Ingredienser
- 4 dl lunken mælk
- 50 g gær
- 1 æg
- 90 g blødt smør
- 50 g sukker
- 1 knsp salt
- 700 g hvid hvedemel *
Sådan gør du
- Lun mælken i mikroovnen eller i en tykbundet gryde (må ikke blive varmt – kun lunkent). Opløs gæren i mælken.
- Rør æg, blødt smør, sukker og salt i.
- Kom melet i lidt ad gangen mens du ælter i hånden. Dejen skal være sammenhængende, men må ikke blive for tør. Ælt dejen godt igennem.
- Dæk skålen til og stil den til hævning i ca. 30 minutter et lunt sted.
- Når dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse, tages den forsigtigt ud. Del evt. dejen i fire store dele, hvorefter du selv bestemmer størrelsen på bollerne.
- Form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve 20-30 min.
- Stil ovnen på 200 grader.
- Pensl bollerne med æg og bag dem på midterste rille i ca. 15 minutter, eller indtil de har fået farve og lyder hule når du banker på bunden af dem.
* Hvid hvede er en særlig hvedesort, der, ligesom fuldkornsmel, formales med skaldele og kim. Hvid hvedemel er således 100% fuldkornsmel, men er, til forskel fra fuldkornsmel, en lys og fin mel, som giver brødet struktur og smag, der minder om almindeligt hvedebrød.