(1900 kJ / 460 kcal per portion)
4 portioner
Ingredisenser
- 750 g oksemignon eller roastbeef af tykstegsfilet
- Becel flydende
- Salt og peber
- 2 røde peberfrugter
- 1 finthakket skalotteløg
- 1 dl tør hvidvin
- 1½ dl. hønsebouillon
- 2 dl Cremefine til Madlavning 7%
- 2 spsk. hvid balsamico
- 1 kg blandede rodfrugter, fx gulerod, persillerod, rødbede og pastinak
- 1 helt hvidløg
- 2 rosmarinkviste
Opskrift
Saucen:
- Halver og rens peberfrugterne og tryk dem flade.
- Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet er mørkt og bobler op.
- Læg dem til afkøling og træk skindet af.
- Sauter skalotteløgstykkerne i Becel, til de er klare, tilsæt hvidvin og kog ind til det halve.
- Kom peberfrugt og bouillon ved og lad det koge i 10 minutter, til peberfrugterne er godt møre.
- Blend saucen med Cremefine og lad den koge godt igennem.
- Smag til med balsamico, salt og peber.
Rodfrugterne:
- Gør rodfrugterne i stand, skær dem i grove stykker og pil hvidløgene
- Læg rodfrugter og hele hvidløg i en bradepande.
- Læg rosmarinkviste ved, krydr med salt og peber og dryp lidt Becel over.
- Bag rodfrugterne i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min.
Oksemignon:
- Brun kødet i Becel og krydder med salt og peber.
- Steg kødet i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.
- Brug et stegetermometer. Stegen er rosa ved ca. 60 grader.
- Lad kødet hvile i 10 min., inden du skærer det i skiver.
Server med pebersauce og bagte rodfrugter.