Bogen Green Kitchen: Quick + Slow er meget mere end en samling opskrifter. Her får man både tips til prepping og til ting, og en masse bud på tvists i forhold til årstiderne med forslag til alternative ingredienser.

Luise Vindahls græskarquiche med karamelliserede løg + grønkål 

Fra bestsellerforfatterne David Frenkiel og Luise Vindal kommer endnu en super inspirerende bog med 100 nye skønne, vegetariske opskrifter.

I 'Green Kitchen Quick + Slow' er der opskrifter på sund og lækker mad med masser af friske råvarer; fra nemme retter, der kan laves i en fart i hverdagen, til retter der kræver lidt mere tid - men er det hele værd! Og med dem har man jo også en god undskyldning for at hygge sig i køkkenet.

Fra bogen bringer vi her opskriften på den lækreste græskarquiche med karamelliserede løg.

Til 6-8 personer

Havredej ingredienser

  • 135 g havregryn, blendet til mel
  • 75 g mandelmel
  • 75 g rismel
  • 5 spsk kartoffelmel
  • ½ tsk havsalt
  • 150 g smør, skåret i tern
  • 5 spsk koldt vand

Fyld ingredienser

  • 1 lille hokkaidogræskar eller butternutsquash
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 kviste timian, kun bladene
  • ½ tsk stødt kanel
  • 2 løg, skåret i tynde skiver
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 2 store håndfulde grønkål eller spinat, stilkene fjernet
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 3 mellemstore økologiske æg
  • 2½ dl mælk eller plantedrik efter eget valg
  • 200 g feta, smuldret
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 1 håndfuld valnødder
  • havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 180° og læg bagepapir i en bradepande.

  • Bland havremel, mandelmel, rismel, kartoffelmel og salt i en stor skål. Kom smørret i og smuldr det i melet med fingrene, til det ligner groft rasp. Tilsæt vandet lidt ad gangen, og saml blandingen til en dej. Vend den ud på en meldækket overflade og form den til en tyk skive. Hvis den smuldrer for meget, kan du tilsætte yderligere 1-2 spiseskefulde vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i cirka 30 minutter. Lav fyldet imens.

  • Skræl græskarret og skær det i 1-2 cm tykke både. Læg dem i bradepanden og stænk dem med 1 spsk af olivenolien. Drys timian, kanel og 1 nip salt ud over og vend græskarstykkerne i det. Bag dem i cirka 20 minutter, eller til bådene begynder at få farve og blive møre.

  • Varm imens resten af olien på en pande over middel varme og stir-fry løg og hvidløg i 10 minutter, til de er transparente og møre. Skru ned til lav varme og lad dem karamellisere i 20 minutter, til de er gyldne – tilsæt eventuelt lidt vand, hvis det er nødvendigt. Hak grønkålen eller spinaten groft og kom den på panden. Lad den falde sammen i 1 minuts tid, og rør derefter æblecidereddiken i. Drys med salt og peber og lad det simre i 1 minut mere, før du sætter det til side.

  • Læg den afkølede dej mellem 2 ark bagepapir og rul den ud til en grov cirkel, der er cirka 5 mm tyk. Flyt den forsigtigt over i en 28 cm tærteform og tryk dejen ind mod formens sider. Skær overskydende dej væk og tryk den sammen, hvis der er huller. Prik dejen med en gaffel. Sæt fadet i ovnen og bag bunden i 10 minutter.

  • Pisk imens æg og mælk sammen i en stor skål. Smuldr fetaen i og tilsæt chiliflager.
  • Læg halvdelen af løg- og kålblandingen på den bagte quichebund og fordel græskarskiverne jævnt ovenpå (hvis der bliver nogen tilovers, kan de fint bruges i en lækker salat eller i en sandwich).

  • Hæld æggeblandingen over og læg resten af kål- og æggeblandingen ovenpå.

  • Hak valnødderne groft og drys dem over quichen.

  • Bag den i 35-40 minutter, til den er gylden. Servér den varm med en frisk, syrlig salat til.

Titel: Green Kitchen Quick + Slow
Forfatter: David Frenkiel & Luise Vindahl
Forlag: Politikens Forlag
Køb bogen:Køb bogen hos din lokale boghandler, eller bestil den på nettet

Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^