Tråd kurve stabelbare House Doctor
Zink potter
Håndklædeholder by Wirth
Broste Copenhagen - Sofa nyhed
Lauras salsa verde

Under sine besøg i Peralta Toscana, har Trine Hahnemann lært Laura at kende. Laura har, sammen med sin mand Giovanni og deres tre børn, boet i Peralta i mere end 25 år. I bogen 'Peralta' beskriver Trine sin store begejstring for Laura og hendes evne til at tilberede enkle og ukomplicerede retter med stor smag af egnens råvarer. Blandt Trines yndlingsopskrifter er Lauras Salsa Verde, som vi her bringer opskriften på.

"Lauras salsa verde er perfekt. Jeg serverer den med ristet brød før middagen på terrassen under fuglen Fønix vinger med et koldt glas prosecco." fortæller Trine.

Til ca. 3 dl 

Ingredienser:

  • 1 stor skive daggammelt franskbrød uden skorpe, 20 g
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 1 hårdkogt æg
  • 80 g tunfisk i olie
  • 1 stort bdt. bredbladet persille, ca. 100 g blade
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 50 g kapers
  • 1 tsk. ansjospasta
  • 1/2 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber 

Til servering: 

  • Ristet brød
Laura fra Peralta. Foto: Lars Ranek

Sådan gør du:

Læg brødet i blød i så meget vand, at det lige dækker. Tilsæt rødvinseddike. Lad det stå i 10 - 15 minutter. 

Pil ægget, og tag blommen ud. Præs olien ud af tunen. Pluk bladene af persillen, og kom dem i en foodprocessor sammen med æggeblommen, hvidløg, tunfisk, kapers, ansjospasta og det udblødte brød. Blend et par minutter. Tilsæt derefter olivenolien lidt efter lidt, mens maskinen kører. Smag til med salt og peber. 

Server salsaen i en skål sammen med ristede brødskiver. Salsaen kan holde sig i køleskab i mindst 1 uge i et tæt lukket glas. 

Sensommer
Opskrift: Bagte blommer

Nyd dem som de er til den lille sult om eftermiddagen, eller brug den søde, runde frugt i kager og desserter. Og husk at sæsonens mirabeller og blommer også i høj grad har berettigelse i madlavninganden og blandt andet er helt fantastiske i fx salater eller som kompot eller chutney.
Her en nem...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
KETO opskrift: Kyllingelår med dampede grønne bønner og svampesovs

Fra kostrådgiver Jane Faerbers indspirende bog ’Keto - Optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt’, bringer vi en yndlingsopskrift med masser af smag og en herlig svampesovs til at dyppe de grønne bønner i.

Læs mere
Sensommer
Opskrift: Hyldebærsaft

I skovbryn, i hegn og i haven - hylden vokser overalt - og det er nu, de smukke sorte hyldebær skal plukkes, hvis du vil have hyldebærsaft til de lange vinteraftner. Af de smukke sorte bær, kan du nemlig koge en skøn, mørkerød saft, der smager helt fantastisk og er sprængfyldt med C-vitaminer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Blåbærsaft

Blåbær er smagen af sensommer, og har man ikke blåbær i sin have, så bugner grøntafdelingen af blåbær i august og september, ligesom udvalgte frugtplantager tilbyder selvpluk i sæsonen. De nyplukkede blåbær er en himmelsk mundfuld, skønne på yoghurten og i salaten, men kan også hældes på glas som...

Læs mere
Sensommer
Blommesæson

Sensommeren er skøn og lige nu kan man nyde søde, saftige danske blommer. Blommer dyrkes i alle verdensdele, men mange blommeelskere mener, at vi i Danmark har nogle af verdens bedste på grund af det skiftende klima.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tomater - Sådan!

Det er lige nu vi skal nyde tomaterne, for det er lige nu de er allerbedst ! Her får du 10 tips til, hvordan du får mest ud af den skønne og sunde grøntsag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Fyldte tomater

Nyd de nye, store tomater bagte - som her med mandler og ris.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kirsebær & blomme shake

Modne blommer og kirsebær er skønne at nyde som de er, men kan også bruges i en herlig smoothie!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tomatmad med gedeost og parmaskinke

Blandt tomatsæsonens absolut favoritserveringer er et herligt stykke smørrebrød med store stykker tomat og frisk gedeost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kryddersmør - Rør din egen kryddersmør med dine yndlingskrydderurter

En god kryddersmør kan tilføje retten en rund og lækker smag af dine yndligskrydderier. Til fisk og skaldyr passer en lækker kryddersmør med dild eller karse. Kryddersmør med sennep og friske krydderurter er godt til kogte grøntsager, grillet kød, mens kryddersmør med citron og paprika er dejligt...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Velourpolstret stol House Doctor

Velourpolstret stol House Doctor

Tip: Sådan laver du nemt<BR> lækre retter med din stavblender

Tip: Sådan laver du nemt
lækre retter med din stavblender

Broste Copenhagen Nordic Coal

Broste Copenhagen Nordic Coal

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Send en hilsen
^