I denne opskrift får den klassiske lasagne et grønt tvist med masser af grøntsager og spinat, der tilfører både smag, farve og gode næringsstoffer. Lasagnen er perfekt til både hverdag og weekend, hvor du vil nyde et lækkert måltid, der mætter uden at føles tungt. Prøv Lone Kjærs opskrift og oplev, hvor let det kan være at få flere grøntsager ind i din madlavning – uden at gå på kompromis med smagen!
30 min + bagetid - 4 pers.
Ingredienser til kødsauce
- 1 løg
- 1 rød chili
- 2 gulerødder
- 250 g champignon
- 2 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 50 g bacon
- 300 g hakket oksekød
- 1 spsk. oregano
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. rosmarin
- 2 spsk. tomatpure
- 1 dl bouillon
- 1 spsk. balsamicoeddike
- Salt og peber
- 1 pose frossen helbladet spinat, 450 g
Ingredienser til bechamelsauce
- 6 dl mælk
- 2 spsk. Hvedemel
- 1/2 tsk. stødt muskatnød
- 100 g mozzarella
- Salt og peber
- 500 g tomater
- 200 g fuldkornslasagneplader
- 75 g reven mozzarella
Tilberedning
- Pil og hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær gulerødder i små tern. Rens champignon og skær i skiver.
- Varm halvdelen af olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, chili, gulerødder og champignon uden at det tager farve. Tilsæt bacon og steg et øjeblik. Tag grøntsagerne af varmen.
- Varm resten af olie og brun kødet godt. Tilsæt grøntsager, krydderier, tomatpure, bouillon og eddike og rør i saucen. Lad saucen simre ved svag varme uden låg i ca. 10 min. Smag saucen til med salt og peber.
- Optø spinaten, og vrid den fri for vand. Vend spinaten i kødsaucen.
- Varm 5 dl mælk i en gryde. Ryst resten af mælken med hvedemel til en jævning. Rør jævningen i mælken under omrøring og kog saucen i ca. 2 min. Tilsæt muskatnød og mozzarellaost og smag saucen til med salt og peber.
- Læg lagvis pastaplader, kødsauce, bechamel og tomater skåret i skiver i et smurt ovnfast fad. Gentag og slut med et lag tomater. Drys med reven parmesanost.
- Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader varmeluft i ca. 25 min. til lasagnen er gylden.