Der er mange argumenterer for, hvorfor grønne retter finder vej til spisebordet, men ifølge magasinet Sæson, så handler det blandt andet om, at man mangler inspiration og opskrifter på grøn mad. På hjemmesiden for magasinet Sæson finder du et væld af opskrifter til nem og hurtig grøn mad samt gode oplysninger om alle sæsonernes bedste råvarer.
Besøg: Gratis magasinet Sæson >>
Lasagne med grønt tvist
Fra Sæson har vi her fornøjelsen af at bringe en super god opskrift på en let og lækker lasagne med masser af grønt.
Opskrift og styling Lone Kjær. Foto Anders Schønnemann
30 min + bagetid - 4 pers.
Vi tvister den klassiske lasagne, skruer ned for kødet, og op for både grøntsager og smag. Med nye legekammerater som tilbehør, puster vi lidt nyt liv i retten.
Kødsauce
- 1 løg
- 1 rød chili
- 2 gulerødder
- 250 g champignon
- 2 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 50 g bacon
- 300 g hakket oksekød
- 1 spsk. oregano
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. rosmarin
- 2 spsk. tomatpure
- 1 dl bouillon
- 1 spsk. balsamicoeddike
- Salt og peber
- 1 pose frossen helbladet spinat, 450 g
Bechamelsauce
- 6 dl mælk
- 2 spsk. Hvedemel
- 1/2 tsk. stødt muskatnød
- 100 g mozzarella
- Salt og peber
- 500 g tomater
- 200 g fuldkornslasagneplader
- 75 g reven mozzarella
Tilberedning
- Pil og hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær gulerødder i små tern. Rens champignon og skær i skiver.
- Varm halvdelen af olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, chili, gulerødder og champignon uden at det tager farve. Tilsæt bacon og steg et øjeblik. Tag grøntsagerne af varmen.
- Varm resten af olie og brun kødet godt. Tilsæt grøntsager, krydderier, tomatpure, bouillon og eddike og rør i saucen. Lad saucen simre ved svag varme uden låg i ca. 10 min. Smag saucen til med salt og peber.
- Optø spinaten, og vrid den fri for vand. Vend spinaten i kødsaucen.
- Varm 5 dl mælk i en gryde. Ryst resten af mælken med hvedemel til en jævning. Rør jævningen i mælken under omrøring og kog saucen i ca. 2 min. Tilsæt muskatnød og mozzarellaost og smag saucen til med salt og peber.
- Læg lagvis pastaplader, kødsauce, bechamel og tomater skåret i skiver i et smurt ovnfast fad. Gentag og slut med et lag tomater. Drys med reven parmesanost.
- Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader varmeluft i ca. 25 min. til lasagnen er gylden.