Sommeren står for døren, og det er snart sæson for at nyde en god, dansk frokost udendørs. I det gode vejr får frokostbordet en renæssance med klassiske retter tilsat et nutidigt strejf. Prøv f.eks. Ida Davidsen opskrifter på fisklaksetatar og ørredmousse.
Laksetatar
(4 personer)
Ingredienser:
- 200 g rå laksefilet
- 1 dl. olivenolie
- ½ dl. citronsaft
- 2 spsk. fiskesennep
- 3 spsk. fintklippet purløg
Skær laksen i små tern. Dæk den med olivenolie, vend det grundigt, så al fisken er dækket af olie. Pisk citronsaften med sennep og tilsæt purløg. Vend blandingen i laksen og lad det trække køligt i mindst en time.
Ørredmousse
(6 personer)
- 150 g. røget ørredfilet
- 50 g. flødeost naturel
- 1 dl. cremefraiche
- 1 spsk. limesaft
- 2 spsk. Dijonsennep
- ½ glas rød kaviar
- 1 spsk. finthakket rødløg
- 1 bundt finthakket dild
- Salt og peber
Pynt: Rød kaviar, citron og dild
Mos fiskekødet med en gaffel. Rør flødeosten blød med cremefraiche, limesaft og sennep. Til-sæt fiskekød, kaviar, løg og dild, bland det godt og smag til medsalt og peber. Stilles køligt i mindst to timer. Form moussen med en ske og pynt med rogn, citron og dild. Spis ørredmousse med ristet brød i tynde skiver.