Tine K Home
Engelsk porcelæn
Sommerudsalg 50 %
Louisiana plakater
Lækkert grej til sommerens salater
annonce

Grønne salater er let og lækker sommermad, der kan varieres i det uendelige. Et lille udvalg af sprøde grøntsager skåret i mundrette størrelser, friske krydderurter, en håndfuld sprøde kerner, lidt parmesan og en olie/eddike dressing på toppen, kan på et øjeblik blive et sundt og mættende måltid.

Fra Riviera Maison kommer det fine håndrivejern ’Just Say Cheese Cheese Grater’ (1), som består af rivejern og bakke i træ, så man praktisk og nemt kan rive osten ved middagsbordet. Den kugleformede olie- og eddikekande i glas fra Bloomingville (2) er ligeledes både praktisk og køn på spisebordet. Den stilfulde flaske har en lille indvendig kugleformet beholder til eddiken, som kan ses igennem den store beholder, også når den er fyldt med olie.

Salatbowls- og skåle

Fra den belgiske designvirksomhed SERAX kommer den antracitfarvede tang ’SERAX Tang Merci’ (3), som er perfekt som salatbestik og samtidig et flot match til deres stentøjsserie 'Meal x 3' (4), der rummer rustikke skåle i flere størrelser.

Stentøjsstellet ’Nordic Sand’ fra Broste Copenhagen (5), er ligeledes en serie med et smukt og rustikt udtryk. Serien rummer tallerkener, krus, kander og fade samt mindre bowls, som kan bruges til portion anretning af salaten, og rummelige skåle, når salaten serveres som tilbehør til en saftig bøf, grillet fisk eller kylling. 

Olie, eddike, kryddersalt, dressing, tapenade og pesto

Friske krydderurter, panderistede frø og nødder tilføjer, ligesom delikate dressinger, kryddersalt, tapenader og pesto, spændende og delikate smage til salaten. Prøv fx kryddersalt med tomat og basilikum eller grillet peberfrugt fra Le Cru (7), balsamico-, hindbær- eller mangoeddike fra Lie Gourmet (8), franske tapenader fra Délices Du Luberon Provence, mandeldressing fra Sindige Plantage, eller pesto med rucola og mandel og krydrede kikærter fra Nicolas Vahé. 

Opbevaring af grønne salater

Grønne salater er dejlige at have med på farten, både som frokost- og mellemmåltid. Opbevaring af salaten kan imidlertid være lidt af en udfordring, hvis man ikke har en rummelig og tæt beholder. Med ’Salad to go’ fra Sistema, får du en madkasse, der er særlig beregnet til salat. Kassen er inddelt i separate rum, så man har salaten for sig, ligesom fx salat topping i form af ristede nødder eller kerner, kan holde sig sprøde. Med ’Salad to go’ følger bestik inde i kassen samt separate rum til fx feta, kød eller fisk og til dressing.

Opskrifter & råvarer
Opskrifter med hyldeblomst

Din hjemmelavede hyldeblomstsaft kan bruges til andet end drikkelse. Her får du lækre opskrifter på hyldeblomstsorbet og hyldeblomstchokoladesovs, som meget vel kan nydes sammen med hyldeblomstpandekagerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af nye kartofler

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og hvert år står folk i kø for at købe forårets første. I år blev de første danske frilandskartofler gravet op på Samsø i april, og solgt til 1.500 kroner per kilo. Dagligvarebutikkerne har endnu ikke fået Samsø kartofler til mere rimelige priser, til...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Årets kartoffelmad 2019

Sæsonen for de små, fine, nye danske frilandskartofler skal fejres med en delikat smørrebrødsklassiker: Kartoffelmaden. Faktisk er smørrebrød med kartofler på så populært, at selv finere danske frokostrestauranter har det med på menuen, og på kartoffeløen Samsø er kartoffelmaden så feteret, at den...

Læs mere
Sommer
Jordbærtærter uden ovn

Her er opskriften på en tærte, som smager ligeså liflig, som den ser ud - og så skal den slet ikke i ovnen! Til gengæld skal den i køleskabet to gange, inden den er klar til at blive serveret. Men dekorativ og velsmagende, det er den!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarberkompot

Rabarber er måske bedst kendt for – i bogstavelig forstand - at tage det sure med det søde i skønne kager og desserter, men de lange stængler er også ganske velegnet, når de serveres som kompot til f.eks. grillet kød og fjerkræ. Her får du opskrifter på rabarberkompot og spinatfrikadeller, som fx...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Paella med kylling og skaldyr

Listen af ingredienser til paella, se lang og uoverskuelig ud, men når du først har dem i hus, så er det ikke nogen svær ret at tilberede. Og smagen af den klassiske, spanske ret, er en helt igennem uovertruffen oplevelse.

Læs mere
Forår
Rabarbertid

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de fine stilke fra jordbærrabarber, som er en af forårets første sorter, saftige og fulde af smag. Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og lagkager såvel som i kompot til rodfrugter, fjerkræ, salat, is, jordbær og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble

Rabarber-Crumble er den klassiske søde-syrlige sommerdessert med sprød crumble på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hummus med skvalderkål

Prøv denne lækre og spændende udgave af hummus. Nyd den på godt brød og fx tun.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Varme hveder til Store Bededag

På fredag den 17. maj er det Store Bededag. Egentlig burde det hedde 'Store Hvededag' - for ikke mange andre af årets begivenheder er så tæt forbundet med indtagelsen af en enkelt fødevare. De store, lune og luftige hvedebrød er et hit, og i år har Fuldkornspartnerskabet udviklet en opskrift, på de...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Skoreoler - Flere størrelser

Skoreoler - Flere størrelser

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Rue du Bac Etagére Riviera Maison

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Sådan opbevarer du bedst dine madvarer

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Nye Bøger
Send en hilsen
^