Kyllingebryst
- 2 kyllingefileter
- Saft fra ½ citron
- 1 tsk honning
- Salt og peber fra kværn
Lad kyllingen marinere i citronen med krydderierne i ½ times tid. Tør marinaden af og steg dem i olie. Krydder med salt og peber og evt. lidt honning, da honningen i marinaden jo er tørt af. Steg brystet på panden i lidt olie, eller i ovnen pakket ind i sølvpapir.
Vinter-ratatouille
- 3 løg i strimler
- 1 gulerod i tynde skiver eller høvlet med kartofelskræller
- 1 rød peber i kvarter
- 5 tomater i kvarter
- 1 aubergine i skiver
- 5 kartofler i tykke skiver
- Lidt timian og/eller oregano
- 1 spsk olie
- 1-2 spsk god ketchup
- 1 fed presset hvidløg
Varm olien og sauter løg og krydderi til det klares i farven. Til sidst tilsættes hvidløg og sauterer et minuts tid. Tilsæt så alle de øvrige ingredienser og lad retten simre ca. 30 min. ved svag varme. Drys eventuelt snittet forårsløg over retten inden servering.