”Gammelt brød, mælk, æg, sukker og en varm pande er alt, hvad du behøver til at lave denne geniale resteopskrift, som kan bruges til brunch, som dessert, eller hvis morgenmaden skal være lidt ekstra lækker” skriver Ditte Ingemann. Her bringer vi opskriften.
Ingredienser til kanelstegte pærer
- 2 modne pærer
- 2 spsk olie
- 1 tsk stødt kanel
- 1/2 tsk stødt kardemomme
Ingredienser til stegt brød
- 8 skiver lyst brød, gerne daggammelt
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 1 spsk. sukker
- ½ tsk. stødt kardemomme
- et nip salt
- olie eller smør til stegning
Sådan gør du:
- Skær de vaskede pærer i tynde både, og steg dem i olie ved middelvarme, til de begynder at blive bløde. Tilsæt kanel og kardemomme, og steg endnu et par minutter.
- Pisk æg, mælk, sukker, kardemomme og salt sammen i en skål. Dyp brødskiverne i æggeblandingen på begge sider, helt kort, så de ikke bliver for bløde.
- Steg brødskiverne på begge sider på en pande ved middelvarme i en smule olie eller smør i cirka 2 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
- Serveres varme med kanelstegte pærer eller frisk frugt og bær, yoghurt og en smule god ahornsirup.