Klimavenlig opskrift: Arme riddere med kanelstegte pærer 

Når det kommer til at spise klimavenligt, så kommer vi ikke uden om, at det blandt andet gælder om at nedbringe madspild ved at få mest muligt ud af de madvarer, vi køber. I bogen ’Grønt i front i køkkenet’ deler Ditte Ingemann ud af de miljøvenlige råd og opskrifter, som egner sig til rester.

”Gammelt brød, mælk, æg, sukker og en varm pande er alt, hvad du behøver til at lave denne geniale resteopskrift, som kan bruges til brunch, som dessert, eller hvis morgenmaden skal være lidt ekstra lækker” skriver Ditte Ingemann. Her bringer vi opskriften.

Ingredienser til kanelstegte pærer

  • 2 modne pærer
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt kardemomme

Ingredienser til stegt brød

  • 8 skiver lyst brød, gerne daggammelt
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • et nip salt
  • olie eller smør til stegning

Sådan gør du:

  • Skær de vaskede pærer i tynde både, og steg dem i olie ved middelvarme, til de begynder at blive bløde. Tilsæt kanel og kardemomme, og steg endnu et par minutter.
  • Pisk æg, mælk, sukker, kardemomme og salt sammen i en skål. Dyp brødskiverne i æggeblandingen på begge sider, helt kort, så de ikke bliver for bløde.
  • Steg brødskiverne på begge sider på en pande ved middelvarme i en smule olie eller smør i cirka 2 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
  • Serveres varme med kanelstegte pærer eller frisk frugt og bær, yoghurt og en smule god ahornsirup.
Hjemmebagte croissanter kræver lidt tålmodighed, men resultatet er det hele værd.
Opskrifter & råvarer
Fransk vinterhygge: Kakao med appelsinlikør og hjemmebagte croissanter 

Forestil dig en grå vinterdag i Paris, hvor du søger ly på en lille, lun café. Duften af friskbagte croissanter og varm kakao fylder luften, og med en sprød, smørfyldt croissant og en kop dampende kakao tilsat et strejf af aromatisk Cointreau glemmer du hurtigt alt om det kolde, våde vejr ... …

Læs mere
Plantebaseret mad: Sådan bruger du umami og krydderier til at få retter, der minder om kødretter
Opskrifter & råvarer
Umami: Hemmeligheden bag smagfuld vegetarisk mad 

Flere og flere danskere skruer ned for kød og op for grøntsager. Nogle går hele vejen og spiser vegetarisk, mens andre blot ønsker at reducere kødforbruget for sundhedens, klimaets eller nysgerrighedens skyld. Men én forestilling står stadig i vejen for mange: at plantebaseret mad er kedeligt og…

Læs mere
Rødkålssalat: En farverig og aromatisk rødkål med stor smag. Perfekt til julens klassiske retter
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike, appelsin og sorte sesamfrø 

Blandt julebordets klassikere er den lune rødkål et uundværligt tilbehør til and, flæskesteg og andre traditionelle retter. Denne version er krydret med hindbæreddike, appelsinsaft og varme krydderier, som giver en skøn balance mellem sødme og syre. Sorte sesamfrø tilføjer fine smagsnoter og giver…

Læs mere
Chokoladesmåkager: Sådan laver du store chokoladecookies, der smelter på tungen
Opskrifter & råvarer
Store chokoladesmåkager: Sprøde cookies med blød midte 

Blandt skønne småkager er chokoladecookies simpelthen ikke til at komme udenom. Disse uimodståelige chokoladelækkerier med det sprøde ydre og en blød midte, smelter på tungen. Smagen er intens og rig og lige så perfekte til kaffen som til desserten med vaniljeis på toppen.

Læs mere
Lav nemt dine egne lakridsbolsjer med opskriften fra Urtegaarden.
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Iransk køkken: Dessert
Opskrifter & råvarer
Camilla Plum: Iransk frugtsalat med safran og granatæble 

Julen behøver ikke kun at byde på de traditionelle desserter som risalamande. Camilla Plums opskrift på iransk frugtsalat er et frisk og aromatisk alternativ med safran, granatæble og tørrede frugter. Den smukke, farverige dessert tilføjer julen nogle spændende og eksotiske smagsoplevelser, og…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ny forskning: Derfor er nødder særligt vigtige for ældre 

Vidste du, at en håndfuld nødder om dagen kan gøre en markant forskel for din sundhed? Ny forskning viser, at nødder ikke kun er en velsmagende snack, men også kan hjælpe med at forlænge livet, reducere risikoen for demens og forebygge fysisk handicap – særligt for dem over 70 år.

Læs mere
Hjemmelavet rustikt brød med kvark og rugmel
Opskrifter & råvarer
Rustikt madbrød – Nem opskrift med sprød skorpe og saftig krumme 

Dette rustikke madbrød er perfekt i hverdagen, og sprøde skorpe og saftige krumme er det en alsidig favorit, der passer til alt fra supper og salater til ostebordet. Dejen røres hurtigt sammen og hæver natten over i køleskabet, så du nemt kan bage frisk brød næste dag – uden stress.

Denne opskrift…

Læs mere
Opskrift: Perfekte valnøddeboller til både morgenmad og frokost – fyldt med næring og smag.
Opskrifter & råvarer
Valnøddeboller med hvedeklid 

Disse valnøddeboller med hvedeklid er yderst alsidige og ikke kun en dejlig, mættende måde at starte dagen på, men også perfekte til madpakken med hjemmelavet hummus, pålæg og grøntsager.

Bollernes fyldige smag og rustikke karakter gør dem også ideelle som tilbehør til varme, cremede supper, hvor…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^