Dressing
- 200 g rygeost 10%
- 125 g cremefraiche 18%
- salt og peber
Salat
- 800 g små, kogte kartofler, i halve
- 1 agurk, i terninger
- 1 bundt radiser, i tynde skiver
- 1 stort bundt purløg eller andre friske krydderurter
- Sort peber fra kværn
Opskrift
- Fyld kasserollen med kogende vand, og lad kartoflerne småkoge i 5-8 minutter. Kogetiden kommer an på kartoflernes størrelse, så derfor må du ind imellem tjekke kartoflernes konsistens med en spids kniv. Det lønner sig at være på vagt, for udkogte, bløde kartofler er bare ikke sagen.
- Når kartoflerne er kølet af er de klar til salaten. Er de større end en mundfuld, så skal de skæres i halve.
- Vend dressingen med kartofler, agurk og radiser og med et godt drys purløg.
- Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og peber.
Tip:
Hvis du ønsker en let version af salaten, kan du bruge rygeost 1% og skyr.