Ingredienser
- 6 tyndskallede, økologiske appelsiner
- 1 l vand
- 1 stang vanille
- 1 dl brun farin pr. dl appelsinmasse
Opskrift
- Skyl og skær appelsinerne i små stykker med skallen på.
- Fjern sten
- Hæld vand over stykkerne og lad det stå natten over.
- Kog blandingen ca. 10 minutter, til skallen er blevet blød.
- Lad det stå uoverdækket til næste dag.
- Mål massen op. Blend, hvis du ønsker finere konsistens.
- Tilsæt 1 dl brun farin pr. dl appelsinmasse.
- Flæk vaniliestangen og læg den i massen.
- Kog massen under omrøring ca. 20 minutter, til den har en tyk konsistens.
- Tag massen af, fjern vaniliestangen og rør, mens den køler af.
- Ønskes marmeladen uden de små stykker appelsinskal, kan mareladen sis gennem dørslag.
- Hæld marmeladen i rene tætsluttende glas og opbevar dem køligt.
Holdbarheden er ca. 6 måneder.