(12 stk.)
Ingredienser
- 25 g gær (½ pakke)
- 2 ½ dl mælk
- 500 g hvedemel
- 200 g blød smør
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 125 g køligt smør til indrulning
- æg til pensling
Opskrift
- Gæren smuldres i en lille skål og røres ud i fingervarmt mælk
- Hæld melet i et stort dejfad
- Smuldr det bløde smør i melet og rør det til en grynet masse
- Tilføj mælken med den udrørte gær, salt og sukker og ælt dejen til den er blød og smidig
- Stil dejen tildækket til hævning et køligt til dobbelt størrelse
- Tag dejen ud, og rul til en aflang plade på et melet bord.
- Skær smørret i meget tynde skiver, og fordel dem på den ene halvdel
- Fold den anden halvdel af dejen over
- Rul dejen ugen igen og fold over. Gentag 3-4 gange
- Sørg for hele tiden, at have lidt mel på bordet
- Rul til sidst dejen ud og skær den ud i 12 trekanter
- Rul til horn fra den brede ende
- Stil dem på en plade med sammenføjningen nedad.
- Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse
- Pensl med æg
- Bag dem på næstnederste rille i en 225° varm ovn i 15-20 minutter
- Afkøles på rist og nydes lune