Hakkebøf med råstegte kartofler

Hakkebøf med råstegte kartofler 

Ugens opskrift er herlig enkel, fedtfattig - og smager skønt: Hakkebøf med råstegte kartofler, tomatsauce og salat ...



Ugens opskrift er herlig enkel, fedtfattig - og smager skønt: Hakkebøf med råstegte kartofler, tomatsauce og salat ...

HAKKEBØF

Ingredienser
• 270g hakket oksekød 5-8% fedt
• salt og peber fra kværn
• timian
• olie til stegning

Tilberedning
• Form kødet til to eller fire hakkebøffer, som krydres med salt, peber og timian.
• Bøfferne steges efter ønske på panden. Tag dem af panden når de er færdige.

RÅSTEGTE KARTOFLER

Ingredienser
• 5 kartofler á 60 g i små terninger
• 200g glaskål eller hvidkål i små tern
• 1 spsk olie
• salt og peber

Tilberedning
Steg kartofler og glaskål ved svag-middel varme i olien med salt og peber indtil de er møre og flot gyldne.

TOMATSAUCE

Ingredienser
• 2 store finthakkede løg
• 1 tsk olie
• 2 fed presset hvidløg
• oregano efter smag
• 1 meget finthakket gulerod
• 4-5 dl moset tomat
• 1 spsk eddike
• 1 tsk sukker
• salt og peber fra kværn

Tilberedning
• Sauter løg og oregano i olien i en teflongryde – til allersidst tilsættes hvidløg.
• Lad det klare i farven.
• Tilsæt de øvrige ingredienser og lad saucen koge godt igennem ved svag-middel varme i ca. 15 min.

SALAT MED ÆBLEDRESSING

Ingredienser
• Salat i den ønskede mængde
• 1 skællet fintrevet æble
• 1 fed hvidløg
• 1 spsk soja
• 2 tsk, hvidvinseddike eller friskpresset citronsaft
• evt. lidt æblejuice,
• 1 tsk stødt enebær
• Salt og peber

Tilberedning
• Salaten skylles og plukkes.
• Bland alle ingredienserne til dressingen og fordel dressingen over salaten.

Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^