Ugens opskrift er herlig enkel, fedtfattig - og smager skønt: Hakkebøf med råstegte kartofler, tomatsauce og salat ...
HAKKEBØF
Ingredienser
• 270g hakket oksekød 5-8% fedt
• salt og peber fra kværn
• timian
• olie til stegning
Tilberedning
• Form kødet til to eller fire hakkebøffer, som krydres med salt, peber og timian.
• Bøfferne steges efter ønske på panden. Tag dem af panden når de er færdige.
RÅSTEGTE KARTOFLER
Ingredienser
• 5 kartofler á 60 g i små terninger
• 200g glaskål eller hvidkål i små tern
• 1 spsk olie
• salt og peber
Tilberedning
Steg kartofler og glaskål ved svag-middel varme i olien med salt og peber indtil de er møre og flot gyldne.
TOMATSAUCE
Ingredienser
• 2 store finthakkede løg
• 1 tsk olie
• 2 fed presset hvidløg
• oregano efter smag
• 1 meget finthakket gulerod
• 4-5 dl moset tomat
• 1 spsk eddike
• 1 tsk sukker
• salt og peber fra kværn
Tilberedning
• Sauter løg og oregano i olien i en teflongryde – til allersidst tilsættes hvidløg.
• Lad det klare i farven.
• Tilsæt de øvrige ingredienser og lad saucen koge godt igennem ved svag-middel varme i ca. 15 min.
SALAT MED ÆBLEDRESSING
Ingredienser
• Salat i den ønskede mængde
• 1 skællet fintrevet æble
• 1 fed hvidløg
• 1 spsk soja
• 2 tsk, hvidvinseddike eller friskpresset citronsaft
• evt. lidt æblejuice,
• 1 tsk stødt enebær
• Salt og peber
Tilberedning
• Salaten skylles og plukkes.
• Bland alle ingredienserne til dressingen og fordel dressingen over salaten.
Kategori: Opskrifter & råvarer
