Opskrifter: 4 lækre og mættende grødopskrifter

Opskrifter: 4 lækre og mættende grødopskrifter 

Julen nærmer sig – en jul og nogle juledage som for mange af os bliver meget anderledes, end vi er vant til. Nedlukninger i store dele af landet gør, at mange igen arbejder hjemmefra. Juledagene er ikke tæt pakket med julefrokoster og arrangementer, og vi kommer ikke til at se lige så mange mennesker, som vi plejer.

Det har været et meget usædvanligt år og julen bliver i år kun holdt sammen med de allernærmeste. Vi kan prøve at få det bedste ud af situationen og skabe nogle gode stunder med vores nærmeste, inden for de rammer der er. En god stund kan fx være at samles om et fad risengrød med kanelsukker og en smørklat i midten. Det kan også være, at bruge lidt tid på at servere en dejlig grød til en julemorgenstund for familien.

En god start på dagen

En god start på dagen kan være en portion havregrød.

”Havregrød er en god spise fra morgenstunden. Havregryn er 100% fuldkorn, og har et højt indhold af fibre og er kilde til mineralerne magnesium, folsyre, zink, jern og B1-vitamin. Samtidigt tager du et et klimavenligt valg. Kornprodukter er blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk.” siger Lisa Witt, diætist fra Diabetesforeningen og partner i Fuldkornspartnerskabet.

Fødevarestyrelsens officielle kostråd anbefaler at spise 75 gram fuldkorn om dagen. Det svarer til en portion havregryn og 1-2 skiver fuldkornsrugbrød.

Fuldkornspartnerskabet har udarbejdet 4 opskrifter med grød og gryn, hele julemåneden og ind i det nye år:

Skån klimaet ved at spise kornprodukter

I takt med at vi bliver flere og flere mennesker på jordkloden er det presserende at finde fødevareløsninger, der belaster klimaet mindst muligt. Kornprodukter er blandt de fødevarer, der virkelig gør en forskel, når du skal spise klimavenligt. De officielle kostråd anbefaler at spise 75 gram fuldkorn om dagen.

Kilde: Fuldkornspartnerskabet

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Ristede kastanjer & kastanjefestival 

Ristede kastanjer er en skøn efterårs delikatesse, og på Samsø fejres kastanjesæsonen med Kastanjefestival, hvor spisekastanjen og andre nøddesorter hyldes med smagsprøver, stemningsfulde boder og en snak om kastanjer. Spisekastanjer er nemlig en både sund og lækker snack, og fantastisk dejlig…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Linsesalat med tomat 

Beluga linser er små og sorte linser med en mild nøddeagtig smag. Det er den mest delikate af linserne, og er samtidig fedtfattig og en god kilde til blandt andet kostfibre og protein. Baluga linser egner sig særlig godt som ingrediens i salater, fordi de ikke som fx grønne linser, bliver melede ved…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Frem med mel og forklæde! 

Store Bagedag, som hvert år afvikles torsdag i uge 42, er en dansk mærkedag, der har til formål at fejre bagetraditionen og samværet omkring bagning. Det er en oplagt anledning til at invitere familie og venner til en dag i køkkenet, hvor der hygges og fremtrylles duftende friskbagte brød og kager.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^