Brændekurv i sort læder fra Ørskov
Dansk Smykkekunst
AVIVIR Aloe Vera Shampoo
Stor LED pære
Græske kødboller i tomatsauce

... og blomkål med gedefeta.

4850 kJ / 1155 kcal.

Græske kødboller i tomatsauce
Kødboller:
- 270g svine- og kalvehakket 5-8%,
- 1 stort finthakket løg,
- 1 fed finthakket hvidløg,
- oregano efter smag,
- salt og peber fra kværn og olie til stegning.

Tomatsauce:
- 1 stort finthakket løg,
- 2 fed presset hvidløg,
- 2 tsk olie,
- 1 dåse hakkede tomater,
- oregano efter smag,
- 2 spsk ketchup,
- 1 tsk sukker,
- 1 spsk eddike,
- salt og peber fra kværn

Alle ingredienser til farsen blandes og formes til kødboller, der steges på panden i olie til de er næsten færdige. Til tomatsaucen svitses løg og hvidløg i olien. Derefter tilsættes mosede tomater, ketchup og krydderier. Saucen simre i omkring 15 min. og der smages til med eddike, sukker, salt og peber. Kødboller og tomatsauce kommes i et ovnfast fad og steges i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min.

Romanescokål med gedefeta
- 1 helt blomkål uden stok i små buketter.
dressing:
- 1 spsk vand,
- 1 tsk olie,
- ½ spsk citronsaft,
- 1 tsk sukker,
- salt og peber fra kværn,
- 50g smuldret gedefeta

Læg kålen i en skål med kogende vand i ca. 15 min. Dræn vandet helt fra. Bland alle ingredienserne til dressingen. Hæld dressingen og den smuldrede gedefeta over kålen.

Ovnstegte kartofler
- 4 kartofler á 60g i både,
- 1 tsk olie,
- salt og peber fra kværn

Kartoflerne pensles med olien, krydres med salt og peber og steges ved 200 grader i ca. 30 min.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Gravad laks

Gravad betyder at indgnide rå fisk med salt, sukker, dild og krydderier. Efter 1-3 døgn trækkes væsken ud af kødet og giver fisken en helt ny konsistens og smag. Syltet fennikel kan med fordel laves på forhånd. Lav rigeligt, for de smager også dejligt i en frisk salat!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Kanelboller uden mælk

Jul er duften af friskbagte kanel- og kardemommeboller. Og selvom du ikke kan tåle laktose eller mælk, så skal du ikke undvære de klassiske, svenske kanelsnegle.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Keto boller

Ketoboller eller stenalderboller smager helt fantastisk, har en dejlig konsistens og giver god og lang mæthedsfornemmelse og stabilt blodsukker. Ketoboller kan nydes som alternativ til rugbrød og dejlige med ost eller pålæg. Perfekt til madpakken, men også som skøn snack, når den lille sult melder...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hasselnøddeparfait opskrift

Fraer den svenske konditor og kogebogsforfatter Elisabeth Johanssons skønne opskriftsamling 'VILD med is', får du her opskriften på den lækreste hasselnøddeparfait.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Rød bagt salat med granatæbler

Fra Camilla Plums køkken kommer den smukkeste og lækreste salat med blommetomater, radicchiosalat, pebre og masser af smag.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Thomas Hermans Fougasse fra 'Feast'

Alle, der kender kokken Thomas Hermans professionelle karriere, ved, hvor meget det danske køkken og danske råvarer betyder for ham. Men med den nye kogebog, ’Feast’, præsenterer Herman et andet køkken, inspireret af andre kulturer, smage og traditioner fra varmere himmelstrøg, som også har en...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Spanske kødboller

Opskriften på krydrede, klassiske kødboller.

Læs mere
Efterår
Populære pastinakker og persillerødder

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Nu skal dejen til honninghjerter forberedes

"Ingen juletid uden honningduftende, chokoladeovertrukne hjerter – så enkelt er det!" skriver Claus Meyer i bogen 'Meyers bageskole'. Men vil man nyde Meyers delikate honninghjerter til jul, så skal man i gang allerede i november, for fordejen skal have lov til at hvile mørkt og køligt en hel måned....

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nye rødbeder

Det er nu man skal nyde friske rødbeder. For det er her i begyndelsen af efteråret, at de små runde rødbeder har en særlig sprødhed og sødme, som forsvinder, når vi når lidt længere hen på efteråret.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Støbejernspander Nicolas Vahé

Støbejernspander Nicolas Vahé

Spisestuestole hos BOBO

Spisestuestole hos BOBO

Riviera Maison barstol

Riviera Maison barstol

Naturtro kunstige blomster

Naturtro kunstige blomster

Nye Bøger
^