Isingen er en mager fisk. Den er særligt rig på jod og selen. I stedet for ising kan du evt. bruge rødspætte eller skrubbe.
Her får du opskriften på en skøn og fyldig fiskesuppe ...:
Du skal bruge ...:
• 600 g isingfilet
• 1 dl ris
• 1 stort løg
• 1 stort fed hvidløg
• 2 store gulerødder
• 2 spsk olivenolie
• 1 spsk karry
• 1 liter fiskebouillon (fx vand og terning)
• 1 dåse kokosmælk
• 1 stort, rødt æble
• 1 lille bundt forårsløg
Sådan gør du ...:
• Kog risene, som anvist på pakningen.
• Hak løg og hvidløg, og snit gulerødder fint.
• Svits det i olivenolie og karry i en stor, tykbundet gryde i 2 min.
• Tilsæt fiskebouillon og kokosmælk, og lad suppen koge i 5 min.
• Skær fisken i 3 cm brede strimler, og skær æblet i tern.
• Tilsæt fiskestrimler og æbletern i suppen, og lad den koge 2 min.
• Smag til med salt og peber og evt. mere karry.
• Tilsæt risene i suppen umiddelbart inden servering.
• Pynt med fintsnittet forårsløg.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser fisk to gange om ugen til dit hovedmåltid. Eller en gang om ugen til dit hovedmåltid og næsten hver dag som pålæg. Variér mellem fede fisk fx. laks, sild og makrel og magre fisk fx. torsk, tun og rødspætter.
Kilde: 2 gange om ugen/Fiskebranchen