De står der, side om side i køledisken, de berømte sild på glas – madeirasild, karrysild og ikke mindst de klassiske marinerede sild. Og berømmelse forpligter. Det mener Glyngøre, som har arbejdet med at udvikle og tilpasse de originale opskrifter, der stammer tilbage fra 1940’erne: ”Vi nytænker klassikerne og tilpasser dem nutidens smagsløg og forventninger. Og så finder vi nye interessante smage, der kan løfte sildeoplevelsen ind i det nye nordiske køkken”, fortæller Kirsten Verhaegh, Marketing Manager, Orkla Foods Danmark.
For Kirsten Verhaegh er en sild ikke bare en sild: ”Den skal fanges på rette tidspunkt, og så skal den have tid og plads. En god, velsmagende sild skal have plads til at svømme i lagen, så smags-nuancerne træder helt igennem”. Netop lagen har Glyngøre arbejdet intenst med i den seneste tid, så danskernes smagsløg kan føle sig endnu mere forkælet af den helt rette balance mellem sødme og syrlighed.
Sæt sild på bordet, og tag hånd om familien
- Sild er godt for familiefrokosten i mere end én forstand.
- Sild er nemme og tidsbesparende. Du kan nemt pifte dem op med lidt løg og krydderurter, så de ligner en million på frokostbordet, uden du bruger en masse kostbar familietid.
- Sild passer utrolig godt til fuldkornsbrød, og vi danskere får generelt for lidt fuldkorn.
- Sild er en nem vej til de vitaminer og Omega-3-fedtsyrer, som er så vigtige for os.
Ramsløg bliver årets smag
”Vi vil gerne inspirere danskerne til at give frokostbordet et ekstra pift. For selvom vi er glade for traditioner, så har vi godt af at prøve noget nyt, gøre det gamle bedre og udfordre os selv lidt. Derfor har vi valgt at udvide vores sortiment med ’Årets smag’. Og i år er det ’Ramsløg & Citron’, ” fortæller Kirsten Verhaegh. "Med 'Ramsløg & Citron' har Glyngøre hentet fornyelsen ude i den danske skovbund og ladet det særegne ramsløg give et friskt tvist til familiens frokostbord."
To hurtige og kreative sild til frokostbordet
En nem og hurtig frokost behøver ikke være kedelig. Her er to bud på en hurtig og smuk frokost.