Velkommen til KvindeGuidens opskriftsunivers
Her finder du opskrifter på grøn hverdagsmad, klassiske kager og gæstemenuer – til hverdag og fest.

Frokosttid er familietid 

Den danske familiefrokost er fyldt med klassikere på rugbrød. En af dem er sild. Den lille fisk har givet mange valgmuligheder og skabt mange små slagsmål gennem de sidste 70 år. Nu aflyser Glyngøre slagsmålene og øger valgmulighederne. Nye låg, nye opskrifter og ny tradition med ’Årets smag’ indføres.

De står der, side om side i køledisken, de berømte sild på glas – madeirasild, karrysild og ikke mindst de klassiske marinerede sild. Og berømmelse forpligter. Det mener Glyngøre, som har arbejdet med at udvikle og tilpasse de originale opskrifter, der stammer tilbage fra 1940’erne: ”Vi nytænker klassikerne og tilpasser dem nutidens smagsløg og forventninger. Og så finder vi nye interessante smage, der kan løfte sildeoplevelsen ind i det nye nordiske køkken”, fortæller Kirsten Verhaegh, Marketing Manager, Orkla Foods Danmark.

For Kirsten Verhaegh er en sild ikke bare en sild: ”Den skal fanges på rette tidspunkt, og så skal den have tid og plads. En god, velsmagende sild skal have plads til at svømme i lagen, så smags-nuancerne træder helt igennem”. Netop lagen har Glyngøre arbejdet intenst med i den seneste tid, så danskernes smagsløg kan føle sig endnu mere forkælet af den helt rette balance mellem sødme og syrlighed.

Sæt sild på bordet, og tag hånd om familien

  • Sild er godt for familiefrokosten i mere end én forstand.
  • Sild er nemme og tidsbesparende. Du kan nemt pifte dem op med lidt løg og krydderurter, så de ligner en million på frokostbordet, uden du bruger en masse kostbar familietid.
  • Sild passer utrolig godt til fuldkornsbrød, og vi danskere får generelt for lidt fuldkorn.
  • Sild er en nem vej til de vitaminer og Omega-3-fedtsyrer, som er så vigtige for os. 

Ramsløg bliver årets smag

”Vi vil gerne inspirere danskerne til at give frokostbordet et ekstra pift. For selvom vi er glade for traditioner, så har vi godt af at prøve noget nyt, gøre det gamle bedre og udfordre os selv lidt. Derfor har vi valgt at udvide vores sortiment med ’Årets smag’. Og i år er det ’Ramsløg & Citron’, ” fortæller Kirsten Verhaegh. "Med 'Ramsløg & Citron' har Glyngøre hentet fornyelsen ude i den danske skovbund og ladet det særegne ramsløg give et friskt tvist til familiens frokostbord." 

To hurtige og kreative sild til frokostbordet 

En nem og hurtig frokost behøver ikke være kedelig. Her er to bud på en hurtig og smuk frokost.

 

Karry Bidder med dild og koriander

Ingredienser:

  • Karry Bidder
  • Æble
  • Sød Chili
  • Løg
  • Mango
  • Frisk koriander

Sådan gør du:

  • Karrybidderne drysses med æbletern, sød chili, hakket løg, mango og frisk koriander.
  • Nydes med Linie Aquavit

 

Hindbærsild

Ingredienser:

  • 6-8 Glyngøre Marinerede Fileter skåret i mundrette stykker eller Glyngøre Marinerede bidder
  • Ca. 200 gram frosne hindbær
  • 1 finthakket løg
  • Sukker efter behag (ca. 100 gram)
  • Frisk dild til pynt

Sådan gør du:

  • De frosne bindbær koges møre i lidt vand og smages til med sukker
  • Hindbærrene køles af og blandes herefter med silden og det finthakkede løg
  • Lad det trække - gerne et døgns tid
  • Silden pyntes med løgringe samt frisk dild
  • Server med nybagt rugbrød samt halve æg

 

Nyhed fra Glyngøre: Slut med bøvl

’Slagsmål’ med genstridige låg og forsøg med alskens mere eller mindre ubrugelige husgeråd om åbning af glas er ikke en ukendt udfordring. Og er det nu et reelt problem? Ja! En analyse fra Norge viser, at 30 pct. har besvær med at åbne låg på glasemballager og 66 pct. af kvinderne bruger husgeråd som knive, gafler og varme klude mv. Men nu er det passé! Glyngøre lancerer et nyt og unikt låg, der på en og samme gang beskytter silden optimalt og sikrer mod undertryk, garanterer, at alle i familien, fra bedstemor til børnebørn, nu kan få låget af Glyngøres sild.

Guide til hjemmelavet hyldeblomstsaft
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft - Sidste udkald! 

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk.

Her får du tips og opskrift på koncentreret hyldeblomstsaft.

Læs mere
Hyldeblomst og naturmedicin
Opskrifter & råvarer
Hyldeblomst som naturmedicin 

Nu blomstrer hylden med store, duftende blomsterskærme. Læs om hvordan hylden tidligere blev anvendt som folkemedicin og brugt mod både alvorlige og mindre alvorlige sygdomme som malaria, tandpine og begyndende forkølelse.

Læs mere
Vegetaropskrift fra Camilla Skov
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hyldeblomstkogte nye kartofler med junigrønt 

Fra Camilla Skov, den passionerede madskribent bag den populære instagramprofilen @vegetariskhverdag, kommer den dejligste, vegetariske opskrift med sæsonens nye kartofler og hyldeblomst.

Læs mere
Græsk tzatziki
Opskrifter & råvarer
Tzatziki – den græske klassiker til sommerbordet 

Tzatziki er en af de mest elskede græske specialiteter – og ikke uden grund. Den kølige yoghurtdressing med agurk og hvidløg passer perfekt til sommerens måltider, uanset om den serveres til grillet fisk, kylling, salater eller blot som tilbehør til et godt stykke brød.

Kombinationen af cremet…

Læs mere
Opskrifter med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
6 herlige sommeranretninger med nye kartofler 

Nye kartofler er noget af det bedste ved den danske sommer. De små, fine knolde har en mild og delikat smag, som passer perfekt til alt fra enkle frokoster til større grillmåltider. Når de er i sæson, er det bare om at nyde dem i fulde drag – gerne med masser af friske krydderurter og lette…

Læs mere
Sæsonens rabarber – tips og opskrifter
Forår
Rabarbertid: Rabarberkompot og -tærte, -saft, -cocktail og -smoothie 

Sæsonens rabarber er den rene fryd, og især er de saftige, røde stilke fra jordbærrabarber, som er en af sæsonens første sorter.

Rabarber er fantastisk i marmelader og saft, i tærter og som tilbehør til isdesserter og yoghurt, såvel som til kompot til fjerkræ og ost.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
3 favoritter med asparges 

Med asparges er mulighederne mange. Asparges kan serveres med vinaigrette sauce, hakkede æg og kapers, eller ganske enkelt med lidt god olivenolie, citron og friskhøvlet parmesan på toppen. Og så man man jo også lægge asparges viklet i røget bacon på havegrillen ...

Læs mere
Kartoffelsalat med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
Kartoffelsalat med nye kartofler, rygeost, radiser, agurk og purløg 

Nye kartofler er noget af det første, der signalerer sommer. De små, fine knolde har en mild og ren smag, som gør dem perfekte i en klassisk kartoffelsalat – især når de får selskab af sprøde radiser, saftig agurk og en cremet dressing med rygeost og purløg.

Det er en enkel ret med masser af smag,…

Læs mere
ækre muffins med bærmos, æble, gulerod og nødder
Forår
Sunde muffins - Saftige, sødmefulde og lige til at tage med på farten 

Disse muffins er et hit i madkurven, på skovturen eller som hurtig snack i en travl hverdag. De er fyldt med frugt, gulerødder og nødder – og ikke mindst en hjemmelavet bærmos, der gør dem ekstra bløde og velsmagende uden at kræve meget sukker eller fedtstof.

Dejen røres hurtigt sammen, og…

Læs mere
Rabarbercrumble med mandler
Opskrifter & råvarer
Rabarbercrumble opskrift 

Ingen kager slår rabarbercrumble. En skøn dessert med syrlig rabarberkompot under en sprød, sød crumble. Et lille strejf af kanel og de knasende mandler fuldender den uimodståelige smag, der gør rabarbercrumble til en absolut favorit blandt både børn og voksne.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Michelle Kristensen – Sund is - Politikens Forlag
Michelle Kristensen – Sund is

Hvordan laver man is, der både er sund, nem at lave og smager som en drøm?

I bogen 'Sund is' deler Michelle Kristensen 50 helt unikke opskrifter på is, du kan nyde med god samvittighed – uanset om du bruger ismaskine, Ninja Cream*, blender eller bare en fryser.

Læs mere
Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød af Åse Solvej Hansen – lær at bage det perfekte rugbrød
Åse Solvej Hansen - Rugbrødsglæde

Der er en særlig glæde ved at bage sit eget rugbrød – duften, smagen og følelsen af at skabe noget fra bunden. 'Rugbrødsglæde – bag lækkert surdejsrugbrød' giver dig en grundig introduktion til surdejsbagning, så du nemt kan lave velsmagende og næringsrige rugbrød hjemme i dit eget køkken.

Læs mere
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Shopping
^