Frokosttid er familietid 

Den danske familiefrokost er fyldt med klassikere på rugbrød. En af dem er sild. Den lille fisk har givet mange valgmuligheder og skabt mange små slagsmål gennem de sidste 70 år. Nu aflyser Glyngøre slagsmålene og øger valgmulighederne. Nye låg, nye opskrifter og ny tradition med ’Årets smag’ indføres.

De står der, side om side i køledisken, de berømte sild på glas – madeirasild, karrysild og ikke mindst de klassiske marinerede sild. Og berømmelse forpligter. Det mener Glyngøre, som har arbejdet med at udvikle og tilpasse de originale opskrifter, der stammer tilbage fra 1940’erne: ”Vi nytænker klassikerne og tilpasser dem nutidens smagsløg og forventninger. Og så finder vi nye interessante smage, der kan løfte sildeoplevelsen ind i det nye nordiske køkken”, fortæller Kirsten Verhaegh, Marketing Manager, Orkla Foods Danmark.

For Kirsten Verhaegh er en sild ikke bare en sild: ”Den skal fanges på rette tidspunkt, og så skal den have tid og plads. En god, velsmagende sild skal have plads til at svømme i lagen, så smags-nuancerne træder helt igennem”. Netop lagen har Glyngøre arbejdet intenst med i den seneste tid, så danskernes smagsløg kan føle sig endnu mere forkælet af den helt rette balance mellem sødme og syrlighed.

Sæt sild på bordet, og tag hånd om familien

  • Sild er godt for familiefrokosten i mere end én forstand.
  • Sild er nemme og tidsbesparende. Du kan nemt pifte dem op med lidt løg og krydderurter, så de ligner en million på frokostbordet, uden du bruger en masse kostbar familietid.
  • Sild passer utrolig godt til fuldkornsbrød, og vi danskere får generelt for lidt fuldkorn.
  • Sild er en nem vej til de vitaminer og Omega-3-fedtsyrer, som er så vigtige for os. 

Ramsløg bliver årets smag

”Vi vil gerne inspirere danskerne til at give frokostbordet et ekstra pift. For selvom vi er glade for traditioner, så har vi godt af at prøve noget nyt, gøre det gamle bedre og udfordre os selv lidt. Derfor har vi valgt at udvide vores sortiment med ’Årets smag’. Og i år er det ’Ramsløg & Citron’, ” fortæller Kirsten Verhaegh. "Med 'Ramsløg & Citron' har Glyngøre hentet fornyelsen ude i den danske skovbund og ladet det særegne ramsløg give et friskt tvist til familiens frokostbord." 

To hurtige og kreative sild til frokostbordet 

En nem og hurtig frokost behøver ikke være kedelig. Her er to bud på en hurtig og smuk frokost.

 

Karry Bidder med dild og koriander

Ingredienser:

  • Karry Bidder
  • Æble
  • Sød Chili
  • Løg
  • Mango
  • Frisk koriander

Sådan gør du:

  • Karrybidderne drysses med æbletern, sød chili, hakket løg, mango og frisk koriander.
  • Nydes med Linie Aquavit

 

Hindbærsild

Ingredienser:

  • 6-8 Glyngøre Marinerede Fileter skåret i mundrette stykker eller Glyngøre Marinerede bidder
  • Ca. 200 gram frosne hindbær
  • 1 finthakket løg
  • Sukker efter behag (ca. 100 gram)
  • Frisk dild til pynt

Sådan gør du:

  • De frosne bindbær koges møre i lidt vand og smages til med sukker
  • Hindbærrene køles af og blandes herefter med silden og det finthakkede løg
  • Lad det trække - gerne et døgns tid
  • Silden pyntes med løgringe samt frisk dild
  • Server med nybagt rugbrød samt halve æg

 

Nyhed fra Glyngøre: Slut med bøvl

’Slagsmål’ med genstridige låg og forsøg med alskens mere eller mindre ubrugelige husgeråd om åbning af glas er ikke en ukendt udfordring. Og er det nu et reelt problem? Ja! En analyse fra Norge viser, at 30 pct. har besvær med at åbne låg på glasemballager og 66 pct. af kvinderne bruger husgeråd som knive, gafler og varme klude mv. Men nu er det passé! Glyngøre lancerer et nyt og unikt låg, der på en og samme gang beskytter silden optimalt og sikrer mod undertryk, garanterer, at alle i familien, fra bedstemor til børnebørn, nu kan få låget af Glyngøres sild.

Farverige rodfrugter i sæson
Opskrifter & råvarer
Sæson: Kender du dine rødder? 

Kender du sæsonens skønne rødder: rødbede, grønkål, gulerod, hvidkål, peberrod, porre, pastinak, knoldselleri, jordskok, kartoffel, persillerod og rosenkål?

Lige nu bugner supermarkederne af alverdens fantastiske kilder til stor smag og vigtige vitaminer og mineraler. Dyk ned i fun facts om…

Læs mere
Nem gryderet – brug rester fra køleskabet til grundopskriften
Opskrifter & råvarer
Gryderet grundopskrift: Nem vintergryderet, der kan varieres i det uendelige 

Gryderetter er den perfekte ret til kolde vinteraftener. Med en enkel grundopskrift kan du skabe en smagfuld ret, der både varmer, mætter og giver dig mulighed for at bruge rester fra køleskabet: Der skal kun få ingredienser til, et par timer på komfuret – og voilà – så er der serveret!

Læs mere
Bagte rødbeder er nemme at tilberede - og helt perfekt tilbehør til vinterretter
Opskrifter & råvarer
Bagte rødbeder – en klassiker til vinterens retter 

Bagte rødbeder er ikke bare en flot kulørt ret, men smager skønt og fungerer perfekt som tilbehør til alt fra stegt andebryst, oksemørbrad og lammekoteletter, til kylling, vildtretter - og som en del af en vegetarisk menu.

Rødbeder er både alsidige og nemme at tilberede, og så er de kendt for…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for stenbiderrogn 

Stenbiderrognen har gjort sit indtog hos fiskehandlerne, og det er tegn på forår. Her får du en dejlig opskrift med de fine små rogn.

Læs mere
Hjemmebagte croissanter kræver lidt tålmodighed, men resultatet er det hele værd.
Opskrifter & råvarer
Fransk vinterhygge: Kakao med appelsinlikør og hjemmebagte croissanter 

Forestil dig en grå vinterdag i Paris, hvor du søger ly på en lille, lun café. Duften af friskbagte croissanter og varm kakao fylder luften, og med en sprød, smørfyldt croissant og en kop dampende kakao tilsat et strejf af aromatisk Cointreau glemmer du hurtigt alt om det kolde, våde vejr ... …

Læs mere
Plantebaseret mad: Sådan bruger du umami og krydderier til at få retter, der minder om kødretter
Opskrifter & råvarer
Umami: Hemmeligheden bag smagfuld vegetarisk mad 

Flere og flere danskere skruer ned for kød og op for grøntsager. Nogle går hele vejen og spiser vegetarisk, mens andre blot ønsker at reducere kødforbruget for sundhedens, klimaets eller nysgerrighedens skyld. Men én forestilling står stadig i vejen for mange: at plantebaseret mad er kedeligt og…

Læs mere
Rødkålssalat: En farverig og aromatisk rødkål med stor smag. Perfekt til julens klassiske retter
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike, appelsin og sorte sesamfrø 

Blandt julebordets klassikere er den lune rødkål et uundværligt tilbehør til and, flæskesteg og andre traditionelle retter. Denne version er krydret med hindbæreddike, appelsinsaft og varme krydderier, som giver en skøn balance mellem sødme og syre. Sorte sesamfrø tilføjer fine smagsnoter og giver…

Læs mere
Chokoladesmåkager: Sådan laver du store chokoladecookies, der smelter på tungen
Opskrifter & råvarer
Store chokoladesmåkager: Sprøde cookies med blød midte 

Blandt skønne småkager er chokoladecookies simpelthen ikke til at komme udenom. Disse uimodståelige chokoladelækkerier med det sprøde ydre og en blød midte, smelter på tungen. Smagen er intens og rig og lige så perfekte til kaffen som til desserten med vaniljeis på toppen.

Læs mere
Lav nemt dine egne lakridsbolsjer med opskriften fra Urtegaarden.
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^