Dej ingredienser:
- 4 dl lunken vand
- ca. 20 g gær
- 2 tsk. salt
- 8 dl hvedemel
Krydderolie ingredienser:
- 25 g frisk rosmarin
- 3 fed hvidløg
- 1 dl olivenolie
Drys:
- Flagesalt
Sådan gør du:
- Rør vand, salt og gær sammen, og tilføj mel lidt ad gangen til du har en klæg, men jævn brøddej
- Lad dejen hæve i køleskab i 12 timer
- Fordel dejen i en bradepande med høj kant og bagepapir i bunden
- Hæld lidt olie på dejen og fordel den med hænderne
- Lad brødet hæve 1 time
- Bland ingredienser til krydderolie
- Prik med fingrene fordybninger i brødet, som kan opsamle krydderolien, når den hældes over
- Drys flagesalt over brødet
- Lad brødet efterhæve ½ time
- Sæt ovnen på 220 grader
- Brødet bages i ca. 25 minutter til det er sprødt og gyldent
- Brødet kan herefter pensles med ekstra olivenolie, så det får den karakteristiske blanke skorpe