Opskriften er til 4 personer
JORDSKOKKECREME
• 1 løg
• 300 g jordskokker
• 1 kartoffel
• 2 fed hvidløg
• 2 dl grøntbouillon eller fond
• 1½ dl piskefløde
• 1 spsk citronsaft
• 2 spsk frisk salvie
• 1 nip stærk karry
• salt og peber
RISTEDE SVAMPE
• 250 g mark champignon
• 1 spsk olie
• salt og peber
• 500 g frisk pasta, fx fettuccine
• 3 spsk hakket purløg
• 1 dl revet parmesanost
• 1 handfuld sprøde rodfrugtchips
SÅDAN GØR DU ...
1. Bring en gryde med saltet vand i kog.
2. Hak løget groft, skær jordskok og kartoffel i tern. Kog løg, jordskok, kartofler og hvidløg i en blanding af bouillon og fløde i en gryde under låg, til de er helt møre. Blend grydens indhold til en cremet jævn konsistens.
3. Tilsæt citronsaft og salvie. Krydr med karry, salt og peber.
4. Halver champignonerne, rist dem pa panden i olie, og drys med salt og peber
5. Kog pastaen et par minutter i rigeligt, saltet vand. Bland den nykogte pasta med jordskokkecreme, ristede svampe og drys med purløg og parmesan.
6. Server og spis retten straks med de sprøde chips til som drys.
Kategori: Opskrifter & råvarer
Fettuccine med jordskokkecreme
Pasta med passion
'Pasta med passion' er en sanselig kogebog med smukke, forførende billeder og meget nemt tilgængelige, internationalt inspirerede opskrifter. Bogen præsenterer en lang række nemme og overskuelige opskrifter til både hverdag og fest. Pasta er perfekt til både den travle familie og det hurtige nemme måltid, men også til hjemmelavede ravioli og langtidskogt kød en weekend, hvor du har lyst til at kræse for gæsterne eller familien.
Titel: Pasta med passion
Forfatter: Susanne Engelstoft Rasmussen
Forlag: Gyldendal