Er smørrebrød dansk nationalspise?

Er smørrebrød dansk nationalspise?  

Når man er i Japan, spiser man sushi. Er man i Tyskland, spiser man Curry Wurst. Og i England kan man ikke komme uden om en omgang fish’n’chips. Men hvad bør man egentlig smage, når man er turist i Danmark?

Når man er i Japan, spiser man sushi. Er man i Tyskland, spiser man Curry Wurst. Og i England kan man ikke komme uden om en omgang fish’n’chips. Men hvad bør man egentlig smage, når man er turist i Danmark?
Hver anden dansker foreslår, at de udenlandske turister, der endnu har til gode at udsætte smagsløgene for det danske køkken, tager sig et stykke smørrebrød med det hele, f.eks. roastbeef med ristede løg og store mængder remoulade eller æg på rugbrød med rejer strøet på toppen. Det viser en undersøgelse om feriemad foretaget af Hotels.com blandt 2.057 danskere.

Medisterpølse? No thanks!
Mens flest danskere altså mener, at udenlandske turister bør udsættes for et stykke smørrebrød eller flere, så mener hver fjerde, at rejsende til Danmark i stedet bør udsættes for flæskesteg med brun sovs, kartofler og surt, og denne kulinariske oplevelse indtager dermed en andenplads på listen over specielle danske retter, som vi mener, turisterne bør sætte tænder i.
Den velkendte hakkebøf med bløde løg indtager en fin tredjeplads foran blandt andet frikadeller med rødkål og tarteletter. Nederst på listen over anbefalede danske retter lander medisterpølsen med brun sovs og kartofler, som kun 3 pct. vil anbefale udenlandske turister at prøve, når de er på besøg i Danmark.

Top 10
Her er de retter, som danskerne vil anbefale udenlandske turister:

1. Smørrebrød
2. Flæskesteg med brun sovs, kartofler og surt
3. Hakkebøf med bløde løg
4. Frikadeller med rødkål
5. Hotdog
6. Tarteletter
7. Rødgrød med fløde
8. Wienerbrød
9. Kærnemælkskoldskål
10. Medisterpølse med brun sovs og kartofler

Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^