Suppen
Ingredienser:
- 500 g. rensede jordskokker
- 1 stort grofthakket løg
Tilberedning:
- Sauteres i 5 min. i: ½ dl. olivenolie
- Tilsættes vand så det dækker jordskokkerne
- Koges under låg til jordskokkerne er møre
- Blendes i en høj blender eller med en stavblender til alt er pureret
- Hæld suppen tilbage i gryden og kog op
- Sæt gryden til side i 2 min. for at køle lidt af
Tilsæt under omrøring:
- ½ dl. sojafløde (Soya cuisine)
- Suppen må ikke koge op med sojafløden, da suppen ellers skiller
- Suppen serveres herefter med det samme.
Grahams flute
Ingredienser:
- 50 g. gær opløses i:
- 5 dl. koldt vand
- 1 spsk. salt
Tilsættes:
- 1 spsk. olie
- 480 g. hvedemel
- 350 g. grahamsmel
Tilberedning:
- Æltes godt i 5 min. Og sættes til hævning et lunt sted i ca. 45 min.
- Formes efter ønske og pensles med vand og drysses med frø/kerner
- Sættes til hævning i 30 min. og bages i ovn ved 185 ºC i ca. 20 min.