"Denne ekstrakt sirup er dejlig til et glas Vin Chaud, i varm Cider, eller som en rigtig gløggekstrakt, til rød eller hvidvin, snaps, portvin med rosiner og mandelsplitter. Jeg laver den nu uden rosiner og mandler, bare varm rød vin, gløggsirup og en skive frisk appelsin" fortæller Camilla.
Kategori: Opskrifter & råvarer

Camilla Plums gløggsirup
Ingredienser
- 2 spsk. tørret appelsinskal
- 1 spsk. pomeransskal skal pulver
- 1 enebær, fladmast
- 1 tsk hele nelliker
- 2 spsk hel allehånde
- ½ tsk hel sot peber
- ½ rød mellemstærk tørret chili
- ½ laurbærblad
- 1 cassiakanelstang
- 1 ceylonkanelstang
- stort stykke cassiabark
- 1 muscatblomme
- tynd skal af en frisk appelsin eller pomerans
- ½ l rørsukker, eller indisk palmesukker-Shakr
Sådan gør du
- Kom det hele i en gryde og dæk med 3 l vand.
- Kog nænsomt under låg i et par timer, dernæst uden låg til der er ½ l. væske tilbage.
- Sigt og kog væsken op med ½ l rørsukker, eller indisk palmesukker-Shakr. Kom på rene flasker og lad det stå i køleskabet til det er brugt.
- Krydderierne kan godt koge en omgang mere med vand, som så bliver lidt mindre intens sirup.
- Man kan vælge at lagre siruppen samen med krydderierne, eller sigte dem fra.