Bruschetta con cannellini e olio nuovo

Bruschetta con cannellini e olio nuovo 

Fra Lise Septimius Krogh´s smukke bog "Italiens Hjerte - Mad og Mennesker", bringer vi her opskriften på skønne bruschettas, som tilbehør til f.eks. grillet kød ...

Bruschetta med cannellinibønner og nypresset olivenolie

Fra Lise Septimius Krogh´s smukke bog <link http: www.kvindeguiden.dk _self>Italiens Hjerte - Mad og Mennesker, bringer vi her opskriften på skønne bruschettas, som tilbehør til f.eks. grillet kød.

Den klassiske måde at tilberede de hvide bønner på var at hælde de friske eller udblødte bønner ned i en Chiantiflaske og hælde vand og olivenolie ved, tilsætte hvidløg og rosmarin og lukke flasken med bast, skriver forfatteren. Derefter satte man flasken ind i gløderne i ildstedet, og dagen efter havde man de lækreste bønner, der havde suget den gode olivenolie og taget smag fra hvidløg og rosmarin.

Dette er en lidt forenklet version af den klassiske metode. Retten kan bruges i mange sammenhænge. Server på nyristede bruchette som del af en antipasto, brug den som tilbehør til godt grillet kød eller fortynd den med lidt grøntsags- eller hønsebouillon, og server den som suppe med masser af revet parmesan og olivenolie.

Det skal du bruge …:
• 250 g cannellinibønner, sat i blød i 24 timer
• 5 fed hvidløg
• 2 stilke rosmarin
• 1 tomat, halveret
• ca. 3 dl ekstra jomfruolivenolie
• saften af 1 citron
• 6 skiver godt brød

Sådan gør du …:
• Hæld de udblødte bønner i en gryde og hæld vand ved, så det lige dækker. Bring det i kog og skum af med en ske.
• Tilsæt 4 fed hvidløg, rosmarin og tomat. Hæld olivenolie over, så den danner et låg oven på bønnerne.
• Læg låg på gryden og skru ned til svag varme. Lad bønnerne simre i 1-1½ time, til de er helt møre. Efterhånden som bønnerne tilberedes, suger de noget af olivenolien.
• Når bønnerne er møre, fjernes rosmarinen og smides ud. Tag tomat og hvidløg op og læg det på en tallerken. Stil til side.
• Dræn bønner, men gem væden. Hæld 1⁄3 af bønnerne, tomat og hvidløg i en foodprocessor og kør det til en fin pure. Brug den gemte væde til at gøre pureen lind.
• Vend forsigtigt pureen sammen med de hele bønner og smag til med salt, peber og citronsaft. Hvis pureen er blevet lidt for tyk, kan der tyndes med lidt af den resterende
væde, til du opnår en cremet konsistens.
• Grill eller rist brødskiver og gnid dem let med det sidste fed hvidløg. Dryp med lidt olivenolie og anret den lune bønnepure på bruschettaerne.

Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sådan laver du nemt lakridsbolsjer 

Hvis du er vild med lakridsbolsjer, så kan vi varmt anbefale, at du laver dem derhjemme. Det er ikke så svært, og med Urtegaardens opskrift på gammeldags lakridsbolsjer, så får du bolsjer, der slår både dameskrå, rustne søm og møtrikker, spejderhagl og brystkarameller med flere længder.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chokolademousse med lakrids 

Er du på udkig efter en opskrift på en dejlig dessert mousse, så skal du prøve denne smagfulde nougatmousse fra Odense Marcipan, som kan dekoreres med sprøde chokoladehjerter med lakrids og rosa peber.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridsispind med chokoladeovertræk 

Selvgjort er velgjort, og det gælder også hjemmelavede isdesserter og is på pind, skriver Odense Marcipan, som her deler opskriften på hjemmerørt is. Med Odense Marcipanmasse med lakrids kan du f.eks. nemt laver dine egne marcipan-ispinde med lakrids.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Teboller fra Thy  

Der er intet så skønt som dansk brød, så når det ikke står på top-10-listerne over verdens bedste bagværk, så må der være tale om en alvorlig misforståelse.

Tænk bare på vores rugbrød, det klassiske sødmælksfranskbrød med birkes, det robuste landbrød og det herlige, syrligsøde sigtebrød. Dertil…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavede skumfiduser 

Hjemmelavede skumfiduser smelter i munden. De er bløde, søde - og kan slet ikke sammenlignes med de købte. Og så er de super nemme selv at lave!

Med 5 ingredienser og en halv time på hånden har du skumfiduser til hele familien. Her får du en detaljeret trin-for-trin opskrift.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsparfait med lakridssirup 

Lakrids fungerer rigtigt godt i isdesserter - ikke mindst i en fransk flødeparfait, som du her får opskriften på.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Få friskbagte scones på 1/2 time 

Blandt søde brød er der intet så dejligt som friskbagte scones, og på en kold vinterdag skal de naturligvis nydes som briterne gør det - med en stor kande te.

Scones er oprindeligt et skotsk brød, men var tidligere slet ikke så søde, som vi kender dem i dag. Tilbage i 1600-tallet blev de heller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hot & Spicy: I januar fejres de stærke krydderier 

I januar fejrer madentusiaster over hele verden ’Hot and Spicy Food Day’ med fokus på køkkenets stærkeste krydderier, deres særlige egenskaber, der tilføjer de dejligste aromaer i maden. 

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^