Brunch på dåse

Brunch på dåse

Brunch på dåse  

Fra bogen "Dåseskjul", bringer vi her opskrifter på en skøn og hurtig brunch - på dåse !

Det kan godt være, det lyder skørt, men i stedet for at gå ud og spise dyr restaurantbrunch, så kan du med et lille lager af dåser, servere den lækreste brunch hjemme - billigt, nemt og hurtigt. Ideen kommer fra Helle Brønnum Carlsen og hendes datter Louise Brønnum Bechs dejlige bog "Dåseskjul - Det langtidsholdbare køkken". Til brunchen hører bla. laks, røræg, bønner og croissanter. Her følger deres anvisninger ...


Tip fra forfatterne: Måske skal du også lige en tur forbi en bager, hvid du ikke har fryseren fuld af brød, og selvom det i denne sammenhæng er fristende også at sige, at du kan bruge kondenseret mælk i opskrifterne, så synes vi nu nok, at frisk mælk smager bedst i kaffen …

LAKS PÅ DÅSE - med røræg
Det skal du bruge:
• 1 dåse dampet laks i citron og olie
• 2-3 æg
• 2 spsk. fløde eller cremefraiche eller mælk
• Salt og peber
• 10 g smør
• Revet skal af ½ økologisk citron
• ½ bundt purløg

Sådan gør du:
• Rør æg, fløde, salt og peber sammen.
• Åbn dåsen med laks, tag fisken op af olien, og pep den op med revet citronskal og evt. lidt friskkværnet peber.
• Smelt smørret på en pande ved middelvarme.
• Kom æggemassen på, og skru ned.
• Lad æggene samle sig ved lav varme. Det er en kunst at lave god, saftig og luftig røræg, og kunsten er at holde temperaturen moderat. Skru lidt op, og når det samler sig, slukker du. Så fortsætter varmen lidt endnu, og rørægget er klart.

BAKED BEANS - af tomater og hvide bønner på dåse
Det skal du bruge:
• 1 lille løg
• ½ tsk. chiliflager
• 1 tsk. olivenolie
• ½ dåse flåede/hakkede tomater
• 1 dl hvide borlotti-bønner fra dåse eller glas
• 1 tsk. honning
• 1 tsk. soja
• 1 tsk. æbleeddike
• Salt og peber

Sådan gør du:
• Pil og hak løget.
• Sauter det i olie med chili, og tilsæt tomater med væde.
• Lad det koge ind.
• Kom skyllede bønner ved, og smag til honning, soja og eddike samt salt og peber.

CROISSANTER PÅ DÅSE - med marcipan, æble eller chokolade
Det skal du bruge:
• 1 dåse croissanter
• 30 g marcipan
• ½ æble (kan udelades)
• 30 g mørk chokolade
• Evt. lidt æggehvide
• Perlesukker, mandelsplitter eller chokoladeflager til drys

Tilbehør:
• KOO appelsinmarmelade er genial til de lune croissanter.

Sådan gør du:
• Åbn dåsen, og rul dejen ud på et rent bord. Læg lillefingerstore stykker marcipan på nogle af trekanterne, og suppler med revet æble, hvis du synes.
• Læg mørk chokolade på de andre.
• Rul dem sammen, og pensl med æggehvide.
• De chokoladefyldte drysses med chokoladeflager, og de andre med sukker og mandelsplitter.
• Bages ved 200 grader i 20 min.

Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^