Brunch på dåse

Brunch på dåse  

Fra bogen "Dåseskjul", bringer vi her opskrifter på en skøn og hurtig brunch - på dåse !

Det kan godt være, det lyder skørt, men i stedet for at gå ud og spise dyr restaurantbrunch, så kan du med et lille lager af dåser, servere den lækreste brunch hjemme - billigt, nemt og hurtigt. Ideen kommer fra Helle Brønnum Carlsen og hendes datter Louise Brønnum Bechs dejlige bog "Dåseskjul - Det langtidsholdbare køkken". Til brunchen hører bla. laks, røræg, bønner og croissanter. Her følger deres anvisninger ...


Tip fra forfatterne: Måske skal du også lige en tur forbi en bager, hvid du ikke har fryseren fuld af brød, og selvom det i denne sammenhæng er fristende også at sige, at du kan bruge kondenseret mælk i opskrifterne, så synes vi nu nok, at frisk mælk smager bedst i kaffen …

LAKS PÅ DÅSE - med røræg
Det skal du bruge:
• 1 dåse dampet laks i citron og olie
• 2-3 æg
• 2 spsk. fløde eller cremefraiche eller mælk
• Salt og peber
• 10 g smør
• Revet skal af ½ økologisk citron
• ½ bundt purløg

Sådan gør du:
• Rør æg, fløde, salt og peber sammen.
• Åbn dåsen med laks, tag fisken op af olien, og pep den op med revet citronskal og evt. lidt friskkværnet peber.
• Smelt smørret på en pande ved middelvarme.
• Kom æggemassen på, og skru ned.
• Lad æggene samle sig ved lav varme. Det er en kunst at lave god, saftig og luftig røræg, og kunsten er at holde temperaturen moderat. Skru lidt op, og når det samler sig, slukker du. Så fortsætter varmen lidt endnu, og rørægget er klart.

BAKED BEANS - af tomater og hvide bønner på dåse
Det skal du bruge:
• 1 lille løg
• ½ tsk. chiliflager
• 1 tsk. olivenolie
• ½ dåse flåede/hakkede tomater
• 1 dl hvide borlotti-bønner fra dåse eller glas
• 1 tsk. honning
• 1 tsk. soja
• 1 tsk. æbleeddike
• Salt og peber

Sådan gør du:
• Pil og hak løget.
• Sauter det i olie med chili, og tilsæt tomater med væde.
• Lad det koge ind.
• Kom skyllede bønner ved, og smag til honning, soja og eddike samt salt og peber.

CROISSANTER PÅ DÅSE - med marcipan, æble eller chokolade
Det skal du bruge:
• 1 dåse croissanter
• 30 g marcipan
• ½ æble (kan udelades)
• 30 g mørk chokolade
• Evt. lidt æggehvide
• Perlesukker, mandelsplitter eller chokoladeflager til drys

Tilbehør:
• KOO appelsinmarmelade er genial til de lune croissanter.

Sådan gør du:
• Åbn dåsen, og rul dejen ud på et rent bord. Læg lillefingerstore stykker marcipan på nogle af trekanterne, og suppler med revet æble, hvis du synes.
• Læg mørk chokolade på de andre.
• Rul dem sammen, og pensl med æggehvide.
• De chokoladefyldte drysses med chokoladeflager, og de andre med sukker og mandelsplitter.
• Bages ved 200 grader i 20 min.

Nem opskrift på syltning af bær
Opskrifter & råvarer
Tips og nem opskrift: Hjemmelavet marmelade og saft 

Hver sommer nyder mange af os at tilbringe tid i køkkenet med at fremstille hjemmelavet saft og marmelade. Der er noget helt særligt ved projektet – fra duften af simrende bær til den tilfredsstillende ved at forsegle lækkerierne i glas og flasker.

Hjemmelavede marmelader og saft er ren velsmag,…

Læs mere
Stikkelsbær er alsidige, perfekt til både søde og salte retter, hvilket gør den til en favorit i køkkenet.
Opskrifter & råvarer
Sæson: Det skønne syrlige - og lidt oversete - stikkelsbær 

Blandt sommerbær er stikkelsbær lidt overset. Og det er ærgerligt, for stikkelsbær fungerer, med sin fine syrlige smag, i rigtig mange dejlige sammenhænge.

Læs mere
Burgerbolle uden hvedemel
Opskrifter & råvarer
KETO-opskrift: Burger med mangoguacamole 

En sund og velsmagende burger behøver ikke være en luksus - selv for dem, der følger en keto-diæt. Denne opskrift på burger med mangoguacamole er en sand fryd for smagsløgene og en mættende og nærende oplevelse uden kompromis.

Forestil en saftig hakkebøf toppet med en cremet mangoguacamole, sprøde…

Læs mere
Picnic mad: Opskrifter på lækkert brød og retter til picnicen
Opskrifter & råvarer
Picnic - Ideer og opskrifter 

Sommeren er kort, men føles meget længere hvis man - så ofte vejret tillader det - tager ud i det grønne. Få det meste ud af de lange sommeraftener, pak madkurven og tag på picnic i parken, på stranden eller i skoven. Det kræver ikke store forberedelser, slet ikke hvis du i forvejen har udstyret…

Læs mere
Opskrifter på kolde kaffehits. Vietnamesisk iskaffe og mælkefri varianter inkluderet. Få tips til at lave de bedste kolde kaffedrikke.
Opskrifter & råvarer
6 iskolde kaffehits: Klassisk, koldbrygget, vietnamesisk, affogato, frappuccino og mælkefri 

Bland kaffeelskere er iskaffe et hit på en varm sommerdag. Miks din iskaffe som du bedst kan lide den. Tilføj ekstra farin og erstat minimælken med sødmælk, så får du en blød og fyldig kaffeoplevelse - eller nyd den, som vi foretrækker den: stærk og kalorielet.

Her er seks nemme opskrifter på…

Læs mere
Hjemmelavet icetea
Opskrifter & råvarer
Sommeropskrift: Klassisk icetea 

Der findes næppe noget mere forfriskende og læskende på en varm sommerdag som iste, men mange af de varianter man kan købe i supermarkeder, er så hvinende søde, at man ikke oplever den fine smag af te.

Få meget mere smag med en hjemmelavet icetea, som du nemt kan smage til med sødt og syrligt.

Læs mere
Opskrifter med ribs
Opskrifter & råvarer
Sommerribs: Saftige, syrlige og sødmefulde 

Ribs er en uimodståelig delikatesse, især hvis sommeren har budt på de rette vejrforhold. I år må de små bær have haft optimale betingelser, for de er både saftige, syrlige og sødmefulde. Synes man alligevel, at de nyplukkede bær er en lidt for syrlig mundfuld, så kan man jo servere dem som…

Læs mere
Hjemmelavet flødeis med valgfri smag
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet flødeis med kaffe-, mojito- eller jordbærsmag 

Med vanligt ustadigt vejr har sommeren ramt Danmark, og det vækker for alvor lysten til en god gammeldags isvaffel. Men har du nogensinde overvejet at lave din egen is? Det er meget nemmere, end man skulle tro, og der er særligt meget at hente på smagskontoen, hvis du selv begiver dig ud i at lave…

Læs mere
Nem opskrift på vandbakkelser
Opskrifter & råvarer
Vandbakkelser med appelsin 

Der er noget særligt lækkert, let og luftigt ved vandbakkelser. En klassisk og raffineret lille kage, hvis konsistens opnås gennem en unik bageteknik. Navnet 'vandbakkelser' kommer nemlig fra måden dejen koges med vand og smør, inden den bages i ovnen, og det er denne teknik, der giver vandbakkelser…

Læs mere
Rugbrødsopskrift: Brug dine rugbrødsrester på en kreativ måde med vores opskrift på øllebrød tilsat mørk chokolade og ristede kokosflager.
Opskrifter & råvarer
Opskrift på klassisk hjemmebagt rugbrød fra Fuldkornspartnerskabet 

Uanset om du nyder rugbrød med en enkelt skive ost, en solid omgang sild, eller som en del af et kunstfærdigt smørrebrød, er rugbrød en smagsoplevelse, der forbinder os med vores kultur og historie. Brødet er kendt for sin tætte tekstur og karakteristiske smag, og er ikke bare en kulinarisk…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^