Bøfsandwich a la mormor 

Mange forbinder vores mormødres køkken med mad lavet fra grunden. Og det at lave mad mad grunden og bruge friske råvarer istedet for forarbejdede ingredienser, er netop budskabet i Katrine Tuborghs kogebog 'Sund junkfood'. Ved at kende råvarerne og indholdet af den mad vi spiser får vi større indsigt i hvad vi får af næringsstoffer. Samtidig indeholder mad tilberedt fra grunden mindre fedt og salt end mad af forarbejdede ingredienser, skriver forfatteren.

Fra bogen bringer vi her opskriften på alletider bøfsandwich med masser af løg.
"Det er nok min store forkærlighed for løg, der gør, at jeg er så vild med denne opskrift på bøfsandwich. Denne version er nemlig piftet op med hele tre slags løg: rå, ristede og bløde. Den brune sauce, som mange mener hører til, har jeg droppet, for jeg kan bedre lide den uden. Til gengæld har jeg givet bøfferne lidt ekstra smag og grønt"

4 personer

Bøffer med smag:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 fintrevet gulerod
  • evt. 2 spsk. finthakket kapers
  • ½ tsk. chilipulver
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • salt
  • friskkværnet peber
  • klaret smør og rapsolie til stegning

Tilbehør:

Tilberedning:

  • Rør det hakkede kød godt sammen med alle de øvrige ingredienser, og form mellemstore bøffer af farsen. Steg bøfferne i godt med fedtstof på en meget varm pande. 
  • Vælg den slags bolle, du helst kunne tænke dig - helt klassisk eller en af de mere grønne. Placer den saftige bøf på underbollen og pynt med remoulade, 3 slags løg og syltede agurker. Smag evt. til med lidt salt og peber. og nyd din bøfsandwich straks.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Krydrede, ristede græskarkerner og græskarsuppe 

Når halloweengræskaret udhules til lygter og supper, så står man tilbage med bunken af kerner. Men dem er der ingen grund til at smide ud, når de nemt kan trylles om til noget så lækkert som krydrede, ristede græskarkerner. Nyd dem i sæsonens kålsalater og supper, og få samtidigt gavn af kernernes…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Græskarpandekager med sirup 

Fejrer du Halloween med børn, så er pandekagebagning en oplagt aktivitet. Børnene kan ganske vist ikke være med til at vende dem på panden, men de kan grave græskarkødet ud med ske og piske dejen - og servere dem med sirup og smørklat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Amerikansk Pumpkin Pie 

Til de amerikanske Halloween traditioner hører græskarkage eller Pumpkin Pie. Den lækre tærte er fyldt med græskarmos, æg, fløde og farin samt krydderiblanding af kanel, ingefær, allehånde og nelliker. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Populære rødder: Pastinak og persillerod 

Efter at have været hensat til glemmebogen i en årrække, er de lyse, gulerodslignende rodfrugter; pastinak og persillerod, igen inde i varmen. En af årsagerne til røddernes stigende popularitet kan findes i tidens strømninger, hvor vi dyrker muligheden for at bruge sæsonens grøntsager og søger…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Indisk butterchicken 

Den lækreste møre, cremede butterchicken krydret med kardemomme, koriander, ingefær og garam masala. Hertil en forfriskende bananraita.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^