Bøfsandwich a la mormor

Bøfsandwich a la mormor 

Mange forbinder vores mormødres køkken med mad lavet fra grunden. Og det at lave mad mad grunden og bruge friske råvarer istedet for forarbejdede ingredienser, er netop budskabet i Katrine Tuborghs kogebog 'Sund junkfood'. Ved at kende råvarerne og indholdet af den mad vi spiser får vi større indsigt i hvad vi får af næringsstoffer. Samtidig indeholder mad tilberedt fra grunden mindre fedt og salt end mad af forarbejdede ingredienser, skriver forfatteren.

Fra bogen bringer vi her opskriften på alletider bøfsandwich med masser af løg.
"Det er nok min store forkærlighed for løg, der gør, at jeg er så vild med denne opskrift på bøfsandwich. Denne version er nemlig piftet op med hele tre slags løg: rå, ristede og bløde. Den brune sauce, som mange mener hører til, har jeg droppet, for jeg kan bedre lide den uden. Til gengæld har jeg givet bøfferne lidt ekstra smag og grønt"

4 personer

Bøffer med smag:

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 fintrevet gulerod
  • evt. 2 spsk. finthakket kapers
  • ½ tsk. chilipulver
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • salt
  • friskkværnet peber
  • klaret smør og rapsolie til stegning

Tilbehør:

Tilberedning:

  • Rør det hakkede kød godt sammen med alle de øvrige ingredienser, og form mellemstore bøffer af farsen. Steg bøfferne i godt med fedtstof på en meget varm pande. 
  • Vælg den slags bolle, du helst kunne tænke dig - helt klassisk eller en af de mere grønne. Placer den saftige bøf på underbollen og pynt med remoulade, 3 slags løg og syltede agurker. Smag evt. til med lidt salt og peber. og nyd din bøfsandwich straks.
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Chili frikadeller og bulgursalat 

Skønne små, fedtfattige chilifrikadeller - og en nem, grøn bulgursalat.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmebagte bagels 

Hjemmebagte bagels er skønne og praktiske, og helt ideelle til madpakken. Bagels er gode med røget laks, men også perfekt til din BLT sandwich med kylling & bacon, salat og en god dressing. Uhmmm!

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Tilberedning af bælgfrugter 

Tørrede bønner, ærter og linser er fulde af mættende fibre og sunde proteiner. Mange vælger at købe dem på dåse, fordi tilberedningen forekommer dem besværlig, men når man først har fat i rutinen, så vil man opleve, at det faktisk ikke tager ret lang tid selv at tilberede dem. At mestre teknikken…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tacos med stegt sesamfisk, chili og mangosalsa 

Fisk vendt i sesamfrø og stegt på pande, er en rigtig sprød og dejlig lækkerbisken. Her serveres fisken på tacos og med mangosalsa, creme fraiche, chilisauce og evt. frisk koriander.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pretzels - Store, lækre, sprøde saltkringler 

De store, flotte pretzels smager fantastisk, og er tilmed så dekorative, at de kan hænge og pynte i vinduet.

Pretzels er en kendt traditionel spise i lande som USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa, hvor de ofte sælges fra små boder på gaden.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Italiensk kamsteg 

Fra Kostkompagniet kommer opskriften på en skøn og krydret kamsteg med en let og lækker vinter-kartoffelsalat. Med opskriften er du garanteret en saftig steg, som kan serveres uden svær, så du får et både smagfuldt og mere fedtfattigt måltid.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Herligt urtebrød fra Annemette Voss 

Vil man have hjemmebagt brød der dufter og smager af mere, så foreslår Annemette Voss, at man prøver hendes opskrift på et skønt brød fuld af friske urter.

"Du bliver stensikkert fan af opskriften!" siger Annemette. "De her brød føles som en lille snack i sig selv, - lidt ligesom en pizzasnegl…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Squashspagetti med vegetar bolognese 

Bolognese er kendt og elsket over hele verden, og er herhjemme, kendt under navnet 'pasta med kødsovs', blandt de mest populære retter hos børnefamilierne. Ofte kan retten dog, med en vandet kødsovs oven på de blege spaghetti, være en kedelig omgang.

Men bolognese kan sagtens tilberedes, så den…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Bagt butternut med parmesan og smørstegt salvie  

Butternut er en skøn og meget alsidig squash med en sødmefuld, blød og nøddeagtig smag. Den kan både koges, steges og sautere, og bruges til supper, gryderetter, salater og puréer. Men måske er den allerbedst ovnstegt som tilbehør til efterårets og vinterens retter.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^