Avocadosalat med tun-sashimi

Avocadosalat med tun-sashimi

Avocadosalat med tun-sashimi 

Ravinder Bhogals opskrift på en let og lækker - og super nem salat ...

Opskriften på Tun-Sashimi er fra Ravinder Bhogals <link https: www.kvindeguiden.dk _self> Steg i stiletter. Retten her kræver minimal indsats, men har maksimal smag – den tager kun 10 minutter at smække sammen.
"Selv uden tun er salaten her simpelthen så lækker, men tunen gør den lidt mere solid. Jeg pakker den altid ned i en madkasse med køleelement for at sikre, at tunen holder sig frisk så længe som muligt", skriver Ravinder Bhogal.

2 personer
∙ 1 spsk olivenolie
∙ 1/2 tsk sesamolie
∙ 1 spsk lys sojasauce
∙ 1 spsk riseddike
∙ en prik wasabi
∙ 175 g frisk tunfilet, skåret i tynde skiver

Til salaten ...:
∙ 1 avocado, skåret i skiver
∙ 8 cherrytomater, halveret
∙ 2 spsk (med top) frisk koriander, revet i stykker
∙ 3 forårsløg, skåret i skiver saften fra 1 lime
∙ havsalt og friskkværnet sort peber
∙ 1 tsk ristede sesamfrø, til pynt

Sådan gør du ...:
∙ Hæld olivenolie, sesamolie, sojasauce og riseddike i en skål og pisk wasabien i. Læg tunen heri og sørg for, at den er godt dækket af marinaden.
∙ Til salaten lægges avocado, tomater, koriander og forårsløg i lag, hvorefter limesaften presses over, og der smages til med salt og peber.
∙ Læg den marinerede tun ovenpå og drys med salt og peber efter smag.

Det slår en slatten sandwich med mange længder!

Køkkenhjælp ...:
Når du køber tun, der skal spises rå, er det bedst at spørge fiskehandleren, om den er i sushi-kvalitet. Det betyder bare, at fisken efter at være blevet fanget bliver frosset ned i syv dage og dernæst opbevares ved - 20 grader. Denne proces dræber eventuelle skadelige parasitter eller bakterier.
Tjek fiskens friskhed ved hjælp af mine tre gyldne tommelfingerregler:
1. Følg din egen næse – hvis den lugter fisket, skal du ikke købe den. Den skal have en neutral aroma.
2. Farven på frisk tun skal være klar og jævn – tun spænder fra sart lyserød til dybrød, afhængigt af arten.
3. Rør ved fisken – den skal være fast, men fjedrende; hvis den føles så hård som sålelæder, så lad den ligge.


Påskeopskrifter: Smørrebrød til påskebordet.
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: Smørrebrødet - En fast bestanddel på påskebordet 

Fuldkorn gør for alvor sit indtog i påsken med rugbrødet som fast bestanddel på påskebordet, når laks og flere slags sild nydes med løg, kapers, æg og dressing.

Her deler Fuldkornspartnerskabet og Hjerteforeningen opskrifter på klassisk sildemad og røget laks med peberrodscreme - på rugbrød…

Læs mere
Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci, pasta med cremet pesto af cannellini-bønner, basilikum og spinat
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pasta con crema di fagioli cannellini e spinaci 

Det italienske køkken er kendt og elsket for sine enkle retter med fokus på gode råvarer, og her er ’pasta con crema’ en let og helt enkel klassisk anretning med perfekt balance mellem cremet konsistens og fyldig smag. Tilføjer man spinat til bønne-pestoen, så har man retten 'Pasta con crema di…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Superfood: Hvor meget dækker 100 g spinat kroppens behov for vitaminer og mineraler? 

De små grønne spinatblade ser måske ikke ud af så meget, men de er både alsidige i madlavningen og har som alle ved, mange fine sundhedsmæssige egenskaber. Faktisk er der nogle mener, at der er så meget krudt i spinaten, at den kan betragtes som den absolut sundeste af alle grøntsager. 

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Pizza con melanzane e parmigiana - Pizza med aubergine og parmesan 

Er du vild med aubergine, så er pizza med aubergine og parmesan, kaldt 'pizza con melanzane e parmigiana' på italiensk, nok lige en pizza, der falder i din smag. Med opskriften og nogle få ingredienser, kan du hurtigt nyde den skønne smag af lun aubergine, tomatpesto, basilikum og masser af…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Italienske biscotti 

Det er altid godt at have noget i kagedåsen, for man ved jo aldrig, hvornår den akutte trang til sødt, melder sig. Her er den italienske biscotti et godt bud på en lille, sprød og yderst alsidig småkage.

At bage biscotti er nemt, og det giver dig mulighed for at give småkagen lige præcist den…

Læs mere
Salat med frisk spinat, tandoori-krydret kylling, rødløg og mozzarella
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med tandoorikylling og babyspinat 

Nyd forårets friske babyspinat med tandoorikylling i skøn forening med frisk vandmelon og myntecreme.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Nem og skøn klassisk forårsanretning 

Blandt klassiske frokostanretninger er 'avocado & rejer' måske den mest populære og en herlig mundfuld med den fineste kombination af smagfulde ingredienser. Her fremhæves den den delikate reje- og avocadosmag med letsaltet ørredrogn, rødløg, hårdkogte æg, tomat, citron og friskklippet purløg. Det…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Blinis med vilde ris og laks 

Blinis er en yderst delikat russisk specialitet. De små, letsaltede madpandekager kan serveres med fx. laks, kaviar, tunsalat eller stenbiderrogn.

Opskriften på en sprød og spændende variation tilberedt med vilde ris, får du her. Nyd dem som lækker forret med cremefraiche og purløg, rødløg eller…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Lakridsmuffins med vanilje og hvid chokolade 

Det dejlige ved muffins er, at man nemt kan give dem den smag, man holder allermest af. Og for lakridselskere er lakridsmuffins naturligvis sagen.

Her er opskriften på de lækreste, bløde muffins, som kan dekoreres med smørcreme og lakridspulver, hvis man vil have den helt store lakridsoplevelse.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Lakridshåndværk i Bagsværd 

Der er ingenting som god lakrids, og er man rigtig lakridselsker, så går man ikke på kompromis med kvaliteten.

Det ved lakridsmagerne hos Bagsværd Lakrids, som fremstiller ægte, håndlavet lakrids af fineste kvalitet. Her produceres alt fra klassisk sød lakrids, saltlakrids og salmiaklakrids, til…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^