Rattan sofa
Kurvestol Chic Antique
Havebord Kryss
Eichholtz havestol 'Delta'

Der er forår i luften, og det skal fejres med sæsonens små, nye kartofler. Her i en herlig mundfuld sammen med krydderurten løvstikke. Opskriften er fra Adam Aamanns populære opskriftssamlinger, og bragt med forlagets tilladelse.

Salat med nye kartofler og løvstikke
Redaktionen

En herlig salat med sæsonens lækre nye kartofler og krydderurten løvstikke.

Til 4 personer

Salaten

  • 500 G små, nye kartofler
  • 1 bundt radiser
  • 1 skalotteløg
  • 1 lille bundt løvstikke
  • 1 lille agurk
  • 2 skiver rugbrød
  • 1 tsk smør
  • 2 spsk raspolie
  • 150 g rygeost, gerne hjemmelavet ellers 10% havsalt og friskkværnet sort peber


Vinaigrette

  • 1 Spsk grov sennep
  • 2 spsk æbleeddike
  • 3/4 dl rapsolie
  • 1/2 dl fed cremefraiche 38%
  • 1 bundt fintsnittet purløg
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • evt. Kørvel


Sådan gør du

  • Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand i 10-12 minutter. Afkøl dem helt og del dem i halve på langs.
  • Vask og trim radiserne. Skær dem enten i skiver eller små bjælker på langs og lad dem trække i koldt vand til servering.
  • Pil og hak skalotteløget, så fint du kan.
  • Vask, slyng og pluk bladene fra løvstikken.
  • Skræl agurken, del den på langs og skær i grove tern på kryds og tværs.
  • Krydr ternene let med salt og sæt til afdrypning i en sigte.
  • Rist rugbrødsskiverne i smørret på en pande, eller smør skiverne og grill dem sprøde i ovn eller over gløderne, hvis du alligevel har gang i grillen. Køl og afdryp rugbrødsskiverne på køkkenrulle og hak groft.
  • Pisk vinaigretten sammen og smag til.
  • Vend de halve kartofler med lidt rapsolie, det hakkede løg, den drænede agurk og salt og peber. Snit løvstikken og vend en god håndfuld i salaten. Smag allerede på salaten nu og juster.

Servering

  • Vend salaten sammen med vinaigretten. Smag grundigt til med salt, peber, evt. ekstra æbleeddike og måske frisk kørvel.
  • Anret på et fad eller tallerkener, fordel et par ”totter” rygeost øverst, drys med det sprøde rugbrød og evt. lidt mere løvstikke.
Opskrifter & råvarer
Nem og lækker sommerdessert: Skumfiduser, chokolade og sommerbær

For børn hører Sankt Hans bål uløseligt sammen med hyldeblomstdrik, ristede skumfiduser og klistrede fingre. Imens kan voksne nyde den søde, bløde vaniljeskum i alletiders sommerdessert: Isdessert af marshmallows og friske bær på toppen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Quiz: Kender du navnet på melonen?

Søde, saftige meloner er en af danskernes fortrukne eksotiske frugter - eller grøntsager, for botanisk set kategoriseres meloner som grøntsager sammen med fx agurker, squash og auberginer.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Så er det sidste udkald, hvis man vil have sommerens hyldeblomst på flaske. Det er super nemt, så fat kurven og tag på tur ud i den danske sommer og find en hyldebusk. Vi bringer opskriften på hyldeblomstsaft her.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Vandmelon - Sådan vælger du den bedste

Vandmelonen er først og fremmest en fantastisk tørstslukker, og derfor også en særlig populær spise på varme sommerdage. Det søde, friske frugtkød er en sund snack, en lækker ingrediens i frugtsalaten og i den grønne salat, men også velegnet til sorbet og i frugt-shakes.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Grillet rødspætte med nye kartofler

Rødspætte kan købes hele året, men der er nogen, der mener, at den er bedst i det sene forår og tidlig sommer. Og det er jo helt perfekt, for så kan den få en tur på grillen.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Salat med vandmelon, feta og friske krydderurter

En lækker, let sommersalat med masser af smag, og et særligt hit nu, hvor vandmelonen er allerbedst.

Læs mere
Forår
Opskrift: Hyldeblomstpandekager

Med egen hjemmelavet hyldeblomstsaft kan du tilføje smagen af sommer til pandekagerne.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Marmeladehit: Sommerjordbær & balsamicoeddike

Sommerens dejligste marmelade er et møde mellem de søde sommerjordbær og den sure balsamicoeddike. Her er opskriften på hjemmelavet jordbærmarmelade med balsamicoeddike og sort peber.

Læs mere
Sommer
Jordbærlagkage

Et absolut hit af en sommerlagkage, hvor man oplever den fulde smag af friske sommerjordbær og friskpisket flødeskum mellem hjemmebagte lagkagebunde og knasende, sprødt pistacie-krokant.

Læs mere
Sommer
Jordbærkoldskål

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Karaffel

Karaffel

Kodanska glas

Kodanska glas

Skål - By Room

Skål - By Room

Spisestel David Austin

Spisestel David Austin

Shopping Nyheder
Stentøj Cara House Doctor

Stentøj Cara House Doctor

Bomuldsdug

Bomuldsdug

Interdesign

Interdesign

Vasketøjskurv på hjul

Vasketøjskurv på hjul

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^