Få varmen med indiske retter

Kategori: Appetitten

Få varmen med indiske retter

Få varmen med indiske retter 

​Mens vi går koldere tider i møde, kan vi udfordre de nordiske smagsløg med krydrede indiske retter ...

​Mens vi går koldere tider i møde, kan vi udfordre de nordiske smagsløg med krydrede indiske retter, som giver indre varme og luner helt ud i tåspidserne på en kold og mørk novemberaften.

Den indiske madkultur gemmer på et hav af spændende og eksotiske retter. Der findes nemlig ikke kun ét indisk køkken. Tværtimod er den indiske madkultur kendetegnet ved store variationer, som afspejler landets forskellige klimaer og det indiske samfunds enorme mangfoldighed.

Kontrast til nordisk køkken
Én ting har alle inderes madlavning dog til fælles, nemlig krydderierne. Mottoet jo stærkere, jo bedre binder den indiske madkultur sammen på tværs af regionale og religiøse forskelle. Det er netop brugen af mange krydderier som eksempelvis chili og ingefær, der skaber en god og interessant smagsoplevelse, som adskiller sig fra vores nordiske køkken.

Drikke som lassi og tilbehør som raita er en fast del af det nordindiske menukort. Nøgleingrediensen i begge småretter er yoghurt, der skaber en god balance til smagsindtrykkene i de krydrede hovedretter, og som samtidig har en kølende effekt.

Arla Karolines Køkken har udviklet to lækre indiske retter, der begge er inspireret af det nordindiske køkken, mere præcist Punjab, der grænser op til Pakistan. Det drejer sig om spicy og varmende lammeragout med kølende myntelassi og den lidt mildere cremet butterchicken med forfriskende bananraita.

Se opskrifter på ..
• <link http: kvindeguiden.dk _self> Cremet butterchicken
- med forfriskende bananraita
• <link http: kvindeguiden.dk _self> Spicy og varmende lammeragout
- med kølende myntelassi

Smørret er tilbage
Appetitten
Smørret er tilbage  

Madprogrammer som ”Spise med Price” er med til at bringe smørret tilbage i de danske køkkener ...

Læs mere
Finschmecker forårs buffet
Appetitten
Finschmecker forårs buffet 

Menuen har sikre forårstegn i råvarerne som f.eks stenbiderrogn, grønne asparges, spinat, lam, rabarber...

Læs mere
Smør der krydrer grillmaden
Appetitten
Smør der krydrer grillmaden 

Prikken over i’et på en vellykket grillmiddag er smør med krydderier på det varme brød, i den bagte kartoffel og oven på det grillede kød ...

Læs mere
Hveder
Appetitten
Hveder 

9 forskellige opskrifter på hveder. For en tradition må godt fornyes en smule bare en gang imellem ...

Læs mere
Indisk krydret lammeragout
Appetitten
Indisk krydret lammeragout  

Spicy og varmende lammeragout med kølende myntelassi ...

Læs mere
Den gyldne farvepalet
Appetitten
Den gyldne farvepalet 

Her får du en stribe krydrede, varme og gyldne opskrifter, der netop matcher efterårets råvarer, farver og stemning ...

Læs mere
Smørrebrød er det nye sort
Appetitten
Smørrebrød er det nye sort 

Glem sushi, raw food og tapas. Det klassiske, danske smørrebrød er tilbage i gadebilledet i moderne indpakning og er på vej til at blive hippere end nogensinde ...

Læs mere
Smør, olie eller margarine?
Appetitten
Smør, olie eller margarine? 

Når du skal bage, er det ikke ligegyldigt, hvilket fedtstof du bruger ...

Læs mere
Server i glas
Appetitten
Server i glas 

Drikkeglas er ikke blot til at drikke af. Her får du en række forslag til anretninger i glas...

Læs mere
Erstat gamle vaner med nye
Appetitten
Erstat gamle vaner med nye 

Nu da sommeren og bikinisæsonen nærmer sig kan man føle sig ekstra motiveret til at få lagt de usunde og dårlige vaner bag sig..

Og det behøver hverken være kedeligt eller pinefuldt – tværtimod..

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^