Alverdens krydderier og krydderurter  

Duften af en dejlig karryret kender vi alle, ligesom der ikke er noget at tage fejl af, når pizzakrydderierne blander sig med de andre ingredienser og får tænderne til at løbe i vand. Der er da heller ikke noget som en pragtfuld plade småkager med masser af julekrydderier. Så er der ikke noget at tage fejl af. I dag kan vi slet ikke undvære krydderierne og krydderurterne; de er blevet en fast del af vores dagligdag.

Krydderiernes betydning øges stødt år for år. Da vi var børn, havde vores mor måske en håndfuld krydderier stående pænt på emhætten i sirlige rækker, og tit nåede de endda at blive for gamle. Måske gemte hun også lidt krydderier til småkager i skabet og havde et par krydderurter så som persille og dild i haven. Men det var alt.

Krydderier her, der og alle vegne
I dag er vi mange, der er hooked på krydderier og krydderurter. Vi dyrker raskt væk krydderurter i haver og gårdhaver i store smukke potter, og bor man i lejlighed, er der god mulighed for at dyrke krydderurterne i vindueskarmen, lyder parolen igen og igen fra fortalerne for krydderurterne. For krydderurter er in. Præcis som krydderierne er. Måske er det vores mange rejser til udlandet og muligheden for der at smage den autentiske mad, hvor der generøst er brugt alverdens krydderier og krydderurter, der får os til at gå så meget op i alle de velduftende sager?
Historien om krydderierne starter allerede for 5000 år siden og er om noget fantastisk. I bogen Alverdens krydderier og krydderurter bliver vi guidet igennem alt, hvad der overhovedet er værd at vide om de krydderier og krydderurter, der i dag spiller så stor en rolle for os. Allerede da europæerne havde stiftet bekendtskab med krydderierne, og Krydderivejen blev skabt, har de haft en betydelig rolle i kulturen og den historie, der udspillede sig.

Detaljeret og fascinerende fortælling
I bogen finder vi også svaret på alt om alle de kendte og ukendte krydderier og krydderurter. Hele 150 krydderier og krydderurter er medtaget i bogen. Sukker, salt, birkes, mandler, citron, kapers, wasabi, sesam og rucola hører blandt andet med blandt bogens krydderier og krydderurter, skønt vi nok er mange, der til daglig ikke tænker på dem som værende det. I store fyldige artikler dykker vi ned i alt, hvad der er værd at vide om hvert enkelt krydderi eller krydderurt, og får historien om, hvad det bliver brugt til, i hvilken form det kan købes, hvordan det smager, den medicinske betydning og meget andet. Hver artikel er ledsaget af smukke billeder og en fin lille tegning af planten eller træet. Alt sammen bliver serveret så interessant og flot, at man gang på gang fristes til at løbe af sted til den nærmeste grønthandler, der kan fylde sit ”krydderikammer” op med det, der ikke er mere af, eller endnu ikke har set dagens lys i ens lille køkken.
Nanna Simonsen har bidraget med en opskrift til hver af de mange skønne artikler om krydderier og krydderurter, og også her bliver læseren fristet til at gå i krig med potter og pander for at lege med krydderier og krydderurter. Der er ingen tvivl om, at krydderierne og krydderurterne giver velsmag og karakter!

Præcist og godt
”Alverdens krydderier og krydderurter” er en stor, flot og fornem bog, der vil vække glæde i ethvert hjem. Her er historien om krydderier og krydderurter på bedste vis fortalt, så ingen kan være i tvivl om, at de er lig med prikken over i'et i enhver ret. Vi kan ikke undvære dem – og vi kan ikke undvære ”Alverdens krydderier og krydderurter” på boghylden.

Bestilling: Bogen kan bestilles her

Opskrifter & råvarer
Sæson for rodfrugter 

Farve, dufte og sødme er garanteret, når du laver mad med rodfrugter. Gennem efteråret og vinteren er rodfrugter ikke kun en vigtig kilde til kostfibre, vitaminer og mineraler, men også helt uundværlige i vinterens skønne simreretter og som tilbehør til hovedretter i form af rodfrugtmos,…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Pizza med hokkaido græskar, bacon og brie 

Vild med pizza? Prøv en rigtig efterårslækkeri: Pizza med hokkaido græskar.

Læs mere
Årstidens råvarer
Efterårsferie er kartoffelferie 

I dag handler efterårsferien om hyggeligt samvær og dejlige familieoplevelser, men efterårsferiens oprindelige formål var at , eller 'kartoffelferien', som den tidligere blev kaldt, fordi man havde brug for børn fik fri fra skole, så de kunne hjælpe med at grave kartofler op og få årets…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Tabouleh med solmodne tomater, og salat med kylling og fuldkornsknas 

Der er et særligt fokus på smag, sundhed og friske råvarer, når vi laver mad, skriver Fuldkornspartnerskabet. Ifølge deres nye undersøgelse, så vægter danskerne smagen, men for 60% indgår der også grundige overvejelser om, hvorvidt måltidet bidrager til sundheden. Friske råvarer er også højt…

Læs mere
Årstidens råvarer
Hvilket æble er dit yndlingsæble? 

I løbet af efteråret, og efterhånden som de forskellige æblesorter modnes, vil man hos grønthandlere og i dagligvarebutikker kunne finde mere end 20 forskellige æblesorter. Hvilket æble er dit yndlingsæble?

Læs mere
Årstidens råvarer
Sæson: Karl Johan - Den store lækre spisesvamp 

Svampen Karl Johan er en af de mest almindelige vilde danske svampe, og samtidig en af de mest eftertragtede spisesvampe. Læs her, hvordan du kan tørre svampen, så du kan nyde svampens lækre nøddeagtige smag i vinterens retter.

Læs mere
Årstidens råvarer
Svampetid - Sådan finder du spiselige svampe i naturen 

Den lune og fugtige sensommer skaber optimale betingelser for vilde svampe. Her bringer vi tips til dig, der har lyst til at samle og smage Danmarks vilde svampe.

Læs mere
Årstidens råvarer
Hokkaido 

Hokkaido er en græskarvariant af japansk oprindelse, opkaldt efter den japanske ø, Hokkaido. Græskaret egner sig rigtigt godt til suppe eller til at blive bagt i ovnen, og er i det hele taget det perfekte spisegræskar med sit faste, orangegule kød og sin milde, aromatiske, sødlige smag. Det klæder…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Sæson for blåbær: Hjemmelavet is med blåbær  

Nu er det sæson for vilde blåbær, som er modne og plukkeklar i juli og august. De små delikate bær vokser især på blåbærbuske på den jyske hede, i lysninger i skove og plantager.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Praktiske tips til fremstilling af bærsaft og -marmelader 

Rigtig mange af os hygger os hvert år i køkkenet med hjemmegjorte marmelader. Men hvilke sorter af bær skal man vælge? Og hvordan får man mest muligt ud af årets bærhøst?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^