Krydderier her, der og alle vegne
I dag er vi mange, der er hooked på krydderier og krydderurter. Vi dyrker raskt væk krydderurter i haver og gårdhaver i store smukke potter, og bor man i lejlighed, er der god mulighed for at dyrke krydderurterne i vindueskarmen, lyder parolen igen og igen fra fortalerne for krydderurterne. For krydderurter er in. Præcis som krydderierne er. Måske er det vores mange rejser til udlandet og muligheden for der at smage den autentiske mad, hvor der generøst er brugt alverdens krydderier og krydderurter, der får os til at gå så meget op i alle de velduftende sager?
Historien om krydderierne starter allerede for 5000 år siden og er om noget fantastisk. I bogen Alverdens krydderier og krydderurter bliver vi guidet igennem alt, hvad der overhovedet er værd at vide om de krydderier og krydderurter, der i dag spiller så stor en rolle for os. Allerede da europæerne havde stiftet bekendtskab med krydderierne, og Krydderivejen blev skabt, har de haft en betydelig rolle i kulturen og den historie, der udspillede sig.
Detaljeret og fascinerende fortælling
I bogen finder vi også svaret på alt om alle de kendte og ukendte krydderier og krydderurter. Hele 150 krydderier og krydderurter er medtaget i bogen. Sukker, salt, birkes, mandler, citron, kapers, wasabi, sesam og rucola hører blandt andet med blandt bogens krydderier og krydderurter, skønt vi nok er mange, der til daglig ikke tænker på dem som værende det. I store fyldige artikler dykker vi ned i alt, hvad der er værd at vide om hvert enkelt krydderi eller krydderurt, og får historien om, hvad det bliver brugt til, i hvilken form det kan købes, hvordan det smager, den medicinske betydning og meget andet. Hver artikel er ledsaget af smukke billeder og en fin lille tegning af planten eller træet. Alt sammen bliver serveret så interessant og flot, at man gang på gang fristes til at løbe af sted til den nærmeste grønthandler, der kan fylde sit ”krydderikammer” op med det, der ikke er mere af, eller endnu ikke har set dagens lys i ens lille køkken.
Nanna Simonsen har bidraget med en opskrift til hver af de mange skønne artikler om krydderier og krydderurter, og også her bliver læseren fristet til at gå i krig med potter og pander for at lege med krydderier og krydderurter. Der er ingen tvivl om, at krydderierne og krydderurterne giver velsmag og karakter!
Præcist og godt
”Alverdens krydderier og krydderurter” er en stor, flot og fornem bog, der vil vække glæde i ethvert hjem. Her er historien om krydderier og krydderurter på bedste vis fortalt, så ingen kan være i tvivl om, at de er lig med prikken over i'et i enhver ret. Vi kan ikke undvære dem – og vi kan ikke undvære ”Alverdens krydderier og krydderurter” på boghylden.
Bestilling: Bogen kan bestilles her