Fastelavnsbakkelser med nougatcreme
(30 stk.)
Ingredienser:
- 100 g smør
- 2 dl vand
- 100 g hvedemel
- 4 æg str. s/m
- 250 g Odense Færdig Kransekagemasse
- ¼ liter piskefløde
- 200 g blød nougat
- 100 g mørk chokolade
Sådan gør du:
- Bring smør og vand i kog. Tilsæt melet og rør kraftigt indtil dejen slipper gryden. Den skal varmes rigtig godt igennem og være blank. Afkøl dejen lidt og rør æggene i et ad gangen. Det er vigtigt, at der røres godt for hvert æg, så dejen ikke bliver tynd. Varm fløden op til kogepunktet og smelt nougaten heri. Sæt nougatcremen til afkøling.
- Færdig kransekagemasse trykkes ud til en lidt længere pølse med en diameter på 3,5-4 cm og skæres i 30 lige tykke skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem ca. 10 min. til de er gyldne og sprøde.
- Sæt vandbakkelsesdejen på en bageplade med to skeer eller sprøjt dem ud ved brug af sprøjtepose med tylle. Bag vandbakkelserne ved 220° C i ca. 20 min. afhængig af størrelse.
- Det er vigtigt, at ovnen ikke åbnes de første 20 min., for så falder de sammen. Når de ser bagte ud, tages en enkelt ud og lægges på risten. Holder den formen, er de færdige, men begynder den at falde sammen, skal de have lidt mere. Klister vandbakkelserne fast på kransekagebunden med smeltet chokolade og pynt dem på toppen også med smeltet chokolade.
- Pisk nougatcremen luftig. Skær en lomme i hver bakkelse og fyld dem med nougatcreme.