Det skal du bruge til 6 personer:
- 1 dl. Parma grødris. Ca. 100 g
- 1 1/4 dl. vand
- ½ l mælk
- 1-2 spsk. sukker
- Korn af 1 fed vaniljestang
- 75 g smuttede mandler
- 1/4 l piskefløde, pisket til skum
Sådan gør du:
Drys risene i en tykbundet gryde med det kogende vand, kog i 2 minutter og hæld mælken i.
Bring det hele i kog, og kog grøden under låg ved svag varme og jævnlig omrøring 30-35 minutter.
Afkøl og smag risengrøden til med sukker, vanilje og hakkede mandler.
Vend flødeskummet i til sidst og servér med kirsebærsauce.
Tip
Kog risengrøden i forvejen, gerne om morgenen. Et par timer før serveringen smages den til med sukker, vanilje og mandler og vendes med flødeskummet.