Kategori: Julemad

Svensk jul: Lingonsylt 

Af tyttebær kan man koge det lækreste tyttebærsyltetøj, men de små bær er også ganske velegnede til råsyltning. Råsyltede tyttebær er smagen af nordisk efterår, og godt til kødretter, til stegt fisk og vildt, i sandwich såvel som i pandekager med flødeskum.

Det er super nemt at råsylte bær. Sådan gør du:

  • Rengør 200 g. tyttebær.
  • Vend dem sammen med 100 g sukker i en skål.
  • Alt efter smag og behag, kan man vælge at purere bærrene ved at mose dem med en gaffel.
  • Herefter skal sukker og bær trække et par timer inden servering.
Opskrifter & råvarer
Hjemmelavet lun og krydret rødkål med hindbæreddike og appelsin 

Blandt lækkerierne på julebordet er naturligvis rødkål, som kan serveres frisk i salat med æbler, rødløg og nødder, og en frisk vinaigrette med citron og honning. Men selvom en friske rødkålssalat er god, så er den lune svær at komme uden om som tilbehør til and og flæskesteg. Her er opskriften på…

Læs mere
Julemad
Opskrift på andesteg og -sauce 

Den store aften venter lige om hjørnet, og alle ingredienser og opskrifter til julemiddagen skal være i hus. Vi iler med at bringe vores bedste opskrift på julemiddagens absolutte favorit: Klassisk andesteg og andesauce.

Læs mere
Julemad
Hemmeligheden bag brunede kartofler 

Hemmeligheden bag den rette gyldne kulør på de brunede kartofler er, at panden har den helt rigtige temperatur, når kartoflerne vendes i. Sukkeret som kartoflerne skal vendes i skal være smeltet, og smørret skal være brusende, men ikke brændt.

Læs mere
Julemad
Sådan tilbereder du en god gløgg 

Når du skal vælge en rødvin til at lave gløgg af, skal du ikke række ud efter den bedste og dyreste flaske på hylden. Vælg i stedet en vin i mellempris-klassen, gerne af kraftig karakter.

Læs mere
Julemad
Klassisk risalamande 

Lækker, let og luftig risalamande...

Læs mere
Jul
Stop Spild Af Mad: Sådan sparer du nemt på julens madbudget - og nedbringer madspild 

I lyset af inflation og stigende fødevarepriser bliver julen i år for mange danskere rigtig dyr. Det fremgår klart af seneste tal fra Danmarks Statistik, der viser at priserne på fødevarer det seneste år er steget med 16,5%.

Som følge af det, svarer 1 ud af 5 danskere, ifølge en undersøgelse…

Læs mere
Julemad
Sprøde, krydrede pebernødder redder julen 

Ifølge et gammelt mundheld, så er det vigtigt at folk på julevisit bliver budt på lækkerier, fordi man ellers risikerer at de ødelægger den gode stemning ved at bære julen ud.

Men med en kagekasse fuld af hjemmebagte pebernødder, er der ingen farer for den slags. De er nemlig så lækre, at man…

Læs mere
Julemad
Kandiserede æbler med hasselnøddekerner 

Få julegodter er så festlige at se på som kandiserede æbler - og så er den syrlige æblesmag blandet med sprød, kandiseret sukker, en himmelsk mundfuld. Det er hverken svært eller særlig tidskrævende, at lave æblerne. Her får du opskriften.

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Skøn cranberry sauce til Thanksgiving 

Torsdag den 24. november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Her samles familie og venner omkring et overdådigt måltid med traditionelle Thanksgiving-retter som kalkun, sweet potato - og herligt tilbehør i form af tranebærsyltetøj, eller som amerikanerne kalder det 'cranberry sauce'.

Denne fine,…

Læs mere
Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen 

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^