For nogle mennesker handler det om principper, og om at man helt konsekvent afstår fra at spise dyr. For andre skyldes valget, at den fede julemad er svær at fordøje, og at man, ved at spise vegetarisk julemad, slipper for mavepine, halsbrand og sure opstød.
At fravælge kød er også det miljømæssige fornuftige valg, skriver Dansk Vegetarisk Forening. Verdens store kødproduktion er en af de primære årsager til global opvarmning - og danskerne er faktisk blandt verdens mest kødspisende. Så hvis man gerne vil holde en mere miljøvenlig jul, så er det at prioritere grønne retter en god beslutning.
Vegetarisk julemenu der både dufter og smager af jul
Det gode er, at man ikke behøver gå på kompromis med smagsoplevelsen, fordi man vælger at spise vegetarisk julemad. Her får du forslag til vegetariske retter, der både dufter og smager af jul. Opskrifterne er udarbejdet af kok og vegetar, Bent J. Megzari-Andreasen, og bragt med tilladelse af Dansk Vegetarisk Forening.