Kategori: Jul
Undgå madspild i julen
Undgå madspild i julen 

Undgå madspild og - og nyd julen med god samvittighed ...

Julen er ensbetydende med en sand overflod af dejlig mad, og derfor er julen måske det bedste tidspunkt at gøre en indsats mod vores store madspild. Ifølge organisationen Landbrug & Fødevarer genererer danskerne et årligt madspild svarende til 16 milliarder kroner. Det svarer til at hver danske gennemsnits familie smider mad ud for mere end 10.000 kr. årligt.

Julemad med omtanke
At gøre en indsats for at begrænse madspild er således ikke kun noget der gavner miljøet, men også familiens budget. Og da omsætningen af fødevarer i december er ca. 15 procent højere end i årets øvrige måneder, så er det måske netop i december, at vi kan gøre en særlig god indsats for at nedbringe omfanget af madspild.
<link http: www.stopspildafmad.dk _blank>Stopspildafmad.dk finder man en hel stribe fornuftige råd som kan nedbringe mængden af mad der smides ud. Disse og flere vil fremgå af kogebogen <link http: clk.tradedoubler.com _blank> Stop spild af mad som er udarbejdet af en stribe udvalgte danske madpersonligheder.

Rest-mad: Klatkager
En af de helt oplagte ideer til rest-mad i julen, er Klatkager hvor man bruger resterne af gårdagens risengrød til lækre, luftige og sprøde dessertkager..:

Ingredienser ..:
• 6 dl. risengrød
• 1 æggeblomme
• 2 æggehvider, piskede hvide til tyk skum
• 2 spsk sukker
• 1 tsk kanel
• korn fra en vaniliestang
• 3 spsk. mel
• Lidt smør eller margarine til stegning

Sådan gør du ..:
• Alle ingredienserne, undtagen æggehvider, røres godt sammen
• Æggehviderne vendes herefter forsigtigt i dejen
• Smørret smeltes på panden
• Dejen hældes på panden i klatter, som steges ved middel varme ca. 3 min. på hver side
• Klatkagerne er klar når de er gyldenbrune
• Nyd dem med syltetøj og flormelis

Jul
Konfektopskrift: Julehjerte med marcipan og salt-karamel 

De fine julehjerter og -stokke er lavet af den lækreste, bløde marcipan med karamelsmag og salt. Det er en skøn kombination, som giver stor smag og fremhæver den herlige mandelsmag.

Figurerne er super nemme at lave, og smager ikke kun helt forrygende, men ser også så fine ud på marcipanfadet – især…

Læs mere
Jul
Opskrift af chocolatier Jesper Rahbek: Dadler med marcipan og lakrids 

Søde dadler, blød marcipan, sprød chokoladeovertræk og fennikelfrøs subtile lakridsagtige smag på toppen.

Læs mere
Jul
Juleblomster: 10 idéer til juledekoration med hvide blomster 

Blomster er slet ikke til at undvære i julen: Amaryllis, tulipan, hyacint og julestjerne er så smukke og stemningsfulde i julens stilleben og til borddekorationer. De fås i alverdens farver, men de hvide står i særlig smuk kontrast til den mørkegrønne gran og den fine julestads.

Læs mere
Jul
Sif Orellana: Tipoldemors æbleskiver  

Hvis du endnu ikke rigtig er kommet i julehumør, så ved forfatter Sif Orellana lige hvad der skal til. For hvordan kommer man bedre fra start med julehyggen end med en god omgang hjemmebagte æbleskiver?

Læs mere
Jul
Er det forkert at opmuntre børn til at tro på julemanden? 

Er man heldig at tilbringe juleaften i selskab med små børn, så er der garanti for en festlig aften fuld af sprudlende humør og uforfalsket julebegejstring. Aftenens program skal helst være som sidste års, for når man er lille, er det trygt og rart på forhånd at vide, hvad der venter.

Og børn er…

Læs mere
Jul
Sære juletraditioner i andre lande 

De danske juletraditioner synes mildest talt vindtørre sammenlignet med traditioner i andre lande; Der bliver spået i kaffegrums, tændt kæmpe bål, serveret 13 desserter juleaften, og støvlerne bliver fyldt med gaver og slik.

Læs om sære russiske, franske, tyske, polske, portugisiske, irske,…

Læs mere
Jul
10 helt unikke julespecialiteter i andre lande 

Hvis man er småtræt af den danske julemad, så kan man jo lade sig inspirere af andre landes traditionelle juleretter.

Måske skal flæskestegen, anden og rødkålen skiftes ud med spændende julespecialiteter som fx brasiliansk klipfisk, ungarsk karpesuppe, russisk salatanretning med syltede sild -…

Læs mere
Jul
Julepynt fra julemandens værksted 

Pynt til julegrenen, julens stilleben og juletræet med kulørt og stemningsfuld vintageinspireret julepynt fra blandt andet Bungalow, Speedtsberg, Brink Nordic og House Doctor. Klik på produkterne, og se forhandler og priser.

Læs mere
Jul
DIY: 22 kreative gaveidéer 

Julehilsner til venner og kollegaer og julegaver til hele familien ...

Julen er fuld af hemmeligheder og søde overraskelser, og der er intet så dejligt, som at få en personlig gave, giveren selv har brugt tid og kreative kræfter på at fremstille. Her får du idéer til 22 nyttige, hjemmelavede gaver,…

Læs mere
Jul
Julepynt: Hvid julestads 

Hvid julepynt skaber en særlig smuk og elegant kontrast til den mørkegrønne gran. Se udvalget.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^