- Få overblik over, hvad du i forvejen har af madvarer
I tiden frem til jul er det en god idé, at I får spist jer igennem de madvarer, du har på lager i dit køleskab, din fryser og i dine køkkenskabe. På den måde får du både plads til nye varer, og samtidig tjekket om du allerede har nogle af de madvarer, du får brug for i julen. - Planlægning er vejen til en billigere jul og mindre madspild
Udarbejdelse af budget og planlægning af indkøb til diverse julefrokoster og familiearrangementer, er en yderst effektiv måde at styre både udgifter og madspild. Som alle ved, så kan man hurtigt få forkøbt sig, hvilket meget ofte ender i madspild og penge ud ad vinduet.
Har du, trods planer og indkøbslister, hang til impulskøb, så kan du have held til at bryde de uhensigtsmæssige indkøbsvaner ved at ændre din rute gennem supermarkedet, skriver Stop Spild Af Mad. - Julehygge kræver ikke nødvendigvis frås
Husk, at mere mad ikke nødvendigvis medfører ekstra hygge. Det kan snildt blive en hyggelig jul uden at frås, og der er jo ingen grund til at overfodre hverken sig selv eller skraldespanden.
Selvfølgelig skal der hygges med lækkerier i julen, men især i år er det klogt at gøre en indsats for at få mere ud af mindre. - Lækker restemad - Idéer og opskrifter
Man må ikke gå ned på skåle, bøtter og køkkenbeholdere til madopbevaring. Med restemad kan man nemt spare et måltid, og med de mange idéer og opskrifter på lækker restemad i juledagene, får man både lækker mad og nedbragt sit forbrug. Se idéerne og få inspiration her
Husk altid at nedkøle din mad hurtigt efter måltidet. Overvej om madresterne skal i fryseren, eller om de skal spises indenfor 24 timer, og dermed kan stå på køl i køleskabet.