Kategorier: Jul  -  Julemad

Julen er en af årets helt store højtider, hvor der går rigtig meget mad til spilde. Derfor deler forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad nogle nyttige råd, som ikke kun mindsker madspild, men som samtidig får madbudgettet til at række meget længere.

Stop Spild Af Mad: Sådan sparer du nemt på julens madbudget - og nedbringer madspild 

I lyset af inflation og stigende fødevarepriser bliver julen i år for mange danskere rigtig dyr. Det fremgår klart af seneste tal fra Danmarks Statistik, der viser at priserne på fødevarer det seneste år er steget med 16,5%.

Som følge af det, svarer 1 ud af 5 danskere, ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov for Nordea og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, at de er bekymrede for, om de har råd til at købe tilstrækkelig mad i julen, eller om de må gå hårdt på kompromis med valget af madvarer.

Derfor deler Stop Spild Af Mad en række gode råd, der ikke kun mindsker madspild, men også får julens madbudget til at række meget længere.

  1. Få overblik over, hvad du i forvejen har af madvarer

    I tiden frem til jul er det en god idé, at I får spist jer igennem de madvarer, du har på lager i dit køleskab, din fryser og i dine køkkenskabe. På den måde får du både plads til nye varer, og samtidig tjekket om du allerede har nogle af de madvarer, du får brug for i julen.

  2. Planlægning er vejen til en billigere jul og mindre madspild

    Udarbejdelse af budget og planlægning af indkøb til diverse julefrokoster og familiearrangementer, er en yderst effektiv måde at styre både udgifter og madspild. Som alle ved, så kan man hurtigt få forkøbt sig, hvilket meget ofte ender i madspild og penge ud ad vinduet.

    Har du, trods planer og indkøbslister, hang til impulskøb, så kan du have held til at bryde de uhensigtsmæssige indkøbsvaner ved at ændre din rute gennem supermarkedet, skriver Stop Spild Af Mad.

  3. Julehygge kræver ikke nødvendigvis frås

    Husk, at mere mad ikke nødvendigvis medfører ekstra hygge. Det kan snildt blive en hyggelig jul uden at frås, og der er jo ingen grund til at overfodre hverken sig selv eller skraldespanden.

    Selvfølgelig skal der hygges med lækkerier i julen, men især i år er det klogt at gøre en indsats for at få mere ud af mindre.

  4. Lækker restemad - Idéer og opskrifter

    Man må ikke gå ned på skåle, bøtter og køkkenbeholdere til madopbevaring. Med restemad kan man nemt spare et måltid, og med de mange idéer og opskrifter på lækker restemad i juledagene, får man både lækker mad og nedbragt sit forbrug. Se idéerne og få inspiration her

    Husk altid at nedkøle din mad hurtigt efter måltidet. Overvej om madresterne skal i fryseren, eller om de skal spises indenfor 24 timer, og dermed kan stå på køl i køleskabet.
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Julemarkeder 2024
^