Kategori: Jul

Orker ikke jul med svigerfamilien

Orker ikke jul med svigerfamilien 

Fra brevkassen: Hvad skal man gøre, når man ikke kan udholde tanken om at skulle tilbringe juleaften med sin svigerfamilie, spørger en læser.

____________________________________

 

Hej brevkasse.
Jeg skriver, fordi jeg ikke kan udholde tanken om, at skulle holde jul med min svigerfamilie. Jeg kan godt høre, at det lyder ekstremt, og jeg har heller ikke sagt det til nogen. De andre år har jeg udholdt det for min mand og vores tre børns skyld, men af en eller anden grund så kan jeg slet ikke holde det ud i år.
Jeg har aldrig brudt mig om at holde jule med dem, men da jeg ikke har familie selv, så er julen altid blevet holdt sammen med min mands familie. Sidste år var hans søskende, deres børn og hans forældre inviteret hjem hos os. Det gik ok - måske mest fordi jeg selv havde arrangeret det hele. Men i år skal vi hjem til hans forældre, og den tanke kan jeg slet ikke holde ud.
Min mand og vores børn virker helt tilfredse med at skulle til farmor og farfar, så det er kun mig ...
Synes du at jeg skal holde min modstand mod arrangementet for mig selv, eller skal jeg tale med min mand om det?
Jeg vil jo helst ikke gøre ham ked af det eller være besværlig, men jeg har det faktisk sådan, at jeg overvejer at melde mig syg, bare for at slippe.
____________________________________

Kære du.

Tak for din mail og dit spørgsmål til brevkassen.
Du beskriver hvordan du, din mand og børn, sidste år fejrede julen med hans familie, og at det var en god oplevelse. Men da turen i år er kommet til, at I skal fejre julen hos dine svigerforældre, så er du fuld af modstand. Du giver ikke rigtig nogen forklaring på, hvorfor du ikke orker at være sammen med din mands familie. Opfører de sig på en uacceptabel måde overfor dig? Er de kritiserende eller nedladende, eller kan du simpelthen bare ikke lide den måde, de er på?

Det er klart, at hvis du bliver behandlet decideret dårligt, så kan der være god grund til at sige fra. Men hvis det mest drejer sig om, at du ikke bryder dig om din mands familie som helhed, syntes jeg at det ser anderledes ud. Har du tænkt på konsekvenserne af at melde fra arrangementet? Har du overvejet hvilke splittelser, vrede og sårede følelser, det vil medføre?

Du skriver, at din mand og dine børn gerne vil ud til farmor og farfar, men melder du fra, vil det formentlig påvirke både din mand, jeres børn og resten af familien. Julens centrale budskab er jo netop fred og fællesskab. Her er de fleste mennesker enige om, at gøre sig umage for at møde hinanden med kærlighed, rummelighed og hjerte. Har du overvejet, hvor hårdt det vil være for din mand, og hvor kede af det dine børn vil blive, hvis du vælger dem fra juleaften?

Hvis du ikke har en meget god grund til at melde dig ud fællesskabet omkring julen, så vil mit råd til dig være, at du tilsidesætter din uvilje i julen. Gør dit allerbedste for at komme med et åbent sind, og giv alt hvad du har, for at netop denne juleaften skal blive en varm og kærlig oplevelse for jer alle. Jeg er sikker på, at det vil give dig selv en større glæde, at give ud af din varme end at følge din modvilje på denne, for familien, så vigtige aften. Når børnene engang er større, kan du bedre, og uden at gøre skade, arrangere det sådan, at I holder juleaften for jer selv.

Fat mod, overvind din modvilje og gør dit bedste for at glæde din mand dine børn - og måske endda farmor og farfar, som sikkert håber, at det vil lykkes dem at skabe en god jul for hele familien. Husk på, at denne juleaften ikke bliver "genudsendt". Glæd dig over at have en familie. Der er så mange, der må undvære den tryghed det er, at være en del af en større helhed.
Jeg ønsker dig, din mand og hele din svigerfamilie, en varm og glad jul.


Konfekt: Marcipan med saltkaramel
Jul
Konfektopskrift: Julehjerte med marcipan og salt-karamel 

De fine julehjerter og -stokke er lavet af den lækreste, bløde marcipan med karamelsmag og salt. Det er en skøn kombination, som giver stor smag og fremhæver den herlige mandelsmag.

Figurerne er super nemme at lave, og smager ikke kun helt forrygende, men ser også så fine ud på marcipanfadet – især…

Læs mere
Jul
Opskrift af chocolatier Jesper Rahbek: Dadler med marcipan og lakrids 

Søde dadler, blød marcipan, sprød chokoladeovertræk og fennikelfrøs subtile lakridsagtige smag på toppen.

Læs mere
Jul
Juleblomster: 10 idéer til juledekoration med hvide blomster 

Blomster er slet ikke til at undvære i julen: Amaryllis, tulipan, hyacint og julestjerne er så smukke og stemningsfulde i julens stilleben og til borddekorationer. De fås i alverdens farver, men de hvide står i særlig smuk kontrast til den mørkegrønne gran og den fine julestads.

Læs mere
Jul
Sif Orellana: Tipoldemors æbleskiver  

Hvis du endnu ikke rigtig er kommet i julehumør, så ved forfatter Sif Orellana lige hvad der skal til. For hvordan kommer man bedre fra start med julehyggen end med en god omgang hjemmebagte æbleskiver?

Læs mere
Jul
Er det forkert at opmuntre børn til at tro på julemanden? 

Er man heldig at tilbringe juleaften i selskab med små børn, så er der garanti for en festlig aften fuld af sprudlende humør og uforfalsket julebegejstring. Aftenens program skal helst være som sidste års, for når man er lille, er det trygt og rart på forhånd at vide, hvad der venter.

Og børn er…

Læs mere
Jul
Sære juletraditioner i andre lande 

De danske juletraditioner synes mildest talt vindtørre sammenlignet med traditioner i andre lande; Der bliver spået i kaffegrums, tændt kæmpe bål, serveret 13 desserter juleaften, og støvlerne bliver fyldt med gaver og slik.

Læs om sære russiske, franske, tyske, polske, portugisiske, irske,…

Læs mere
Jul
10 helt unikke julespecialiteter i andre lande 

Hvis man er småtræt af den danske julemad, så kan man jo lade sig inspirere af andre landes traditionelle juleretter.

Måske skal flæskestegen, anden og rødkålen skiftes ud med spændende julespecialiteter som fx brasiliansk klipfisk, ungarsk karpesuppe, russisk salatanretning med syltede sild -…

Læs mere
Jul
Julepynt fra julemandens værksted 

Pynt til julegrenen, julens stilleben og juletræet med kulørt og stemningsfuld vintageinspireret julepynt fra blandt andet Bungalow, Speedtsberg, Brink Nordic og House Doctor. Klik på produkterne, og se forhandler og priser.

Læs mere
Jul
DIY: 22 kreative gaveidéer 

Julehilsner til venner og kollegaer og julegaver til hele familien ...

Julen er fuld af hemmeligheder og søde overraskelser, og der er intet så dejligt, som at få en personlig gave, giveren selv har brugt tid og kreative kræfter på at fremstille. Her får du idéer til 22 nyttige, hjemmelavede gaver,…

Læs mere
Jul
Julepynt: Hvid julestads 

Hvid julepynt skaber en særlig smuk og elegant kontrast til den mørkegrønne gran. Se udvalget.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Shopping
^