Kategori: Jul

Kollegas affære skaber uro

Kollegas affære skaber uro  

Hun er irriteret over, at hendes kollega render rundt og hvisker og tisker om den affære, som hun har haft ved julefrokosten. Det forstyrrer deres arbejde, og nu overvejer hun at konfrontere hende.

Argh! Jeg ved ikke hvad der går af min kollega! Hun er gift og har børn, alligevel har hun (igen i år) ved julefrokosten i fredags kastet sig ud i en affære med en kollega. Sidste år var det en af cheferne. Denne gang er det en nyansat. Jeg ved ikke hvor meget der ligger i det, eller hvor 'alvorligt' det er, og jeg er også fuldstændig ligeglad. Men det irriterer mig, at hun nu render rundt mellem afdelingerne og hvisker og tisker med enhver der gider lægge øre til. Da vi var til morgenmøde med afdelingen, sad hun fnisende og stirrede på staklen, hun havde fat i til festen. Han sad bare og kiggede skamfuldt ned i bordet.

Min kollega og jeg har arbejdet i samme afdeling det sidste halve år, og jeg synes faktisk, at vi arbejder godt sammen. Måske er det også derfor, at jeg synes det er irriterende, at hun på den måde skal gøre sig selv til grin i hele huset. Jeg snakkede med hendes mand ved sommerfesten. Han er sød, og jeg fik indtryk af, at han er meget glad for hende. Derfor forstår jeg simpelthen ikke, at hun vil risikere det hele for en dum affære.

Hun har ikke direkte spurgt mig, hvad jeg synes om hendes affære, men kigger forventningsfuldt på mig, som om hun forventer, at jeg skal synes, hun har skudt papegøjen. Jeg har forsøgt at ignorere hende, så nu er hun sur og ignorer mig.

Jeg ved ikke om jeg tør sige til hende, hvad jeg tænker. Jeg er bange for, at hun bliver så vred, at vi ikke kan arbejde sammen. Har du et råd til hvordan jeg takler det?

_____________________________________

Tak for din mail.

Du skriver, at du har svært ved at forstå, hvorfor din kollega har en julefrokostaffære, når hun tilsyneladende har et velfungerende ægteskab. Men dét, der synes at genere dig mest, er at hun nu render rundt og fortæller andre kollegaer om affæren, hvilket skaber uro på jeres arbejdsplads.

Du skriver, at hun ikke direkte har spurgt dig om hvad du mener om hendes affære, men du oplever, at hun forventer, at du kommenterer hendes erobring. Fordi du har valgt at ignorere det, er hun blevet sur - og nu ignorerer hun dig.

Uden at kunne give dig nogen garanti for, at det vil løse den fastlåste situation, så vil jeg komme med et forsigtigt råd til, hvordan du kan forsøge at få en ordentlig dialog med hende igen. Allerførst er det dog vigtig, at gør dig klart, i hvilket omfang, at du - som hendes kollega og samarbejdspartner - kan tillade dig at blande dig. Den moralske holdning til hendes utroskab, og hvorvidt hun, med sit utroskab, sætter sit familieliv på spil, det er for eksempel ikke noget, du kan tillade dig at kommentere. Det hører helt klart til hendes privatliv.

Derimod syntes jeg, at du kan forsøge at tale med hende om, hvilke konsekvenser en julefrokostaffære kan have på arbejdspladsen, for der er ingen tvivl om, at selv den mindste affære til en julefrokost, kan skabe uro på en arbejdsplads efterfølgende.

Ud over, at hendes adfærd udløser din irritation og kan påvirke jeres ellers gode samarbejde, så virker det også som om hendes adfærd påvirker andre. Du beskriver, hvordan det forstyrrer den professionelle stemning ved afdelingsmødet, og at den nyansatte, der var genstand for hendes affære, ser ud til at føle ubehag ved tanken om, at alle hans nye kollegaer ved, hvad der skete i festens rus. På den måde kan hendes adfærd også få alvorlige konsekvenser for ham.

Helt personligt har jeg selv flere gange oplevet, hvordan en affære på arbejdspladsen påvirker en hel afdeling ved at skabe 'støj' og uro. Mit råd til dig er, at du vælger et godt tidspunkt, hvor I kan sidde sammen uden at blive forstyrret. Åbn samtalen med at fortælle hende, at du gennem det halve år, I har arbejdet sammen, har været meget glad for jeres samarbejde. Fortæl hende, at du på ingen måde vil blande dig i hendes private affærer, og at du derfor heller ikke vil høre, hvad hun foretager sig privat. Du kan vælge at formulere det mere generelt ved at sige, at hvis man gerne vil have lidt spænding ved at have en affære til en firmafest, så er det nok en god ide, at gå meget stille med dørene bagefter. Fortæl hende, at du oplever, at den slags nemt kan være anledning til snak i krogene, og at det kan skabe uro og irritation blandt kollegaerne.

Det kan måske føles lidt grænseoverskridende for dig, at skulle konfrontere hende, men det er nok den bedste mulighed du har for at få løst den fastlåste situation. Så fat al dit mod til at få gang i en konstruktiv dialog - uden at moralisere eller bebrejde.


Konfekt: Marcipan med saltkaramel
Jul
Konfektopskrift: Julehjerte med marcipan og salt-karamel 

De fine julehjerter og -stokke er lavet af den lækreste, bløde marcipan med karamelsmag og salt. Det er en skøn kombination, som giver stor smag og fremhæver den herlige mandelsmag.

Figurerne er super nemme at lave, og smager ikke kun helt forrygende, men ser også så fine ud på marcipanfadet – især…

Læs mere
Jul
Opskrift af chocolatier Jesper Rahbek: Dadler med marcipan og lakrids 

Søde dadler, blød marcipan, sprød chokoladeovertræk og fennikelfrøs subtile lakridsagtige smag på toppen.

Læs mere
Jul
Juleblomster: 10 idéer til juledekoration med hvide blomster 

Blomster er slet ikke til at undvære i julen: Amaryllis, tulipan, hyacint og julestjerne er så smukke og stemningsfulde i julens stilleben og til borddekorationer. De fås i alverdens farver, men de hvide står i særlig smuk kontrast til den mørkegrønne gran og den fine julestads.

Læs mere
Jul
Sif Orellana: Tipoldemors æbleskiver  

Hvis du endnu ikke rigtig er kommet i julehumør, så ved forfatter Sif Orellana lige hvad der skal til. For hvordan kommer man bedre fra start med julehyggen end med en god omgang hjemmebagte æbleskiver?

Læs mere
Jul
Er det forkert at opmuntre børn til at tro på julemanden? 

Er man heldig at tilbringe juleaften i selskab med små børn, så er der garanti for en festlig aften fuld af sprudlende humør og uforfalsket julebegejstring. Aftenens program skal helst være som sidste års, for når man er lille, er det trygt og rart på forhånd at vide, hvad der venter.

Og børn er…

Læs mere
Jul
Sære juletraditioner i andre lande 

De danske juletraditioner synes mildest talt vindtørre sammenlignet med traditioner i andre lande; Der bliver spået i kaffegrums, tændt kæmpe bål, serveret 13 desserter juleaften, og støvlerne bliver fyldt med gaver og slik.

Læs om sære russiske, franske, tyske, polske, portugisiske, irske,…

Læs mere
Jul
10 helt unikke julespecialiteter i andre lande 

Hvis man er småtræt af den danske julemad, så kan man jo lade sig inspirere af andre landes traditionelle juleretter.

Måske skal flæskestegen, anden og rødkålen skiftes ud med spændende julespecialiteter som fx brasiliansk klipfisk, ungarsk karpesuppe, russisk salatanretning med syltede sild -…

Læs mere
Jul
Julepynt fra julemandens værksted 

Pynt til julegrenen, julens stilleben og juletræet med kulørt og stemningsfuld vintageinspireret julepynt fra blandt andet Bungalow, Speedtsberg, Brink Nordic og House Doctor. Klik på produkterne, og se forhandler og priser.

Læs mere
Jul
DIY: 22 kreative gaveidéer 

Julehilsner til venner og kollegaer og julegaver til hele familien ...

Julen er fuld af hemmeligheder og søde overraskelser, og der er intet så dejligt, som at få en personlig gave, giveren selv har brugt tid og kreative kræfter på at fremstille. Her får du idéer til 22 nyttige, hjemmelavede gaver,…

Læs mere
Jul
Julepynt: Hvid julestads 

Hvid julepynt skaber en særlig smuk og elegant kontrast til den mørkegrønne gran. Se udvalget.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^