Kategorier: Jul  -  Julemad

Klassiske jødekager 

Fine, klassiske jødekager drysset med kanelsukker og hakkede mandler, er storfavorit i julen.

Måske har du undret dig over, hvorfor de små, fine kager hedder jødekager. Ifølge Wikipedia opstod betegnelsen i 1700-tallet, fordi denne type kage blev solgt af jødiske bagerier.

Her får du opskriften!

Ca. 80 stk.

Ingredienser:

  • 275 g hvedemel
  • 200 g smør
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 125 g sukker
  • 1 æg
  • 1 æggehvide til pensling
  • 50 g mandler
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk kanel


Opskrift:

  • Smuldr mel og koldt smør til en grynet masse
  • Tilsæt hjortetaksalt blandet med sukker
  • Pisk ægget let, kom det i og ælt det sammen til en ensartet dej
  • Tril dejen til en rulle med en diameter på ca. 5 cm.
  • Pak dejen ind i plastikfolie, og læg den i køleskabet i 2-3 timer
  • Skær tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir
  • Pensl kagerne med æggehvide
  • Bland sukker, kanel og mandler, og strø det hen over kagerne
  • Bag kagerne på næstøverste rille i forvarmet ovn ved 200 C, indtil de er let lysebrune (ca. 8-10 minutter)
  • Afkøl kagerne på rist og opbevar dem i kagedåse
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Julemarkeder 2024
^