Her får du opskriften!
Ca. 80 stk.
Ingredienser:
- 275 g hvedemel
- 200 g smør
- ½ tsk hjortetaksalt
- 125 g sukker
- 1 æg
- 1 æggehvide til pensling
- 50 g mandler
- 4 spsk sukker
- 1 spsk kanel
Opskrift:
- Smuldr mel og koldt smør til en grynet masse
- Tilsæt hjortetaksalt blandet med sukker
- Pisk ægget let, kom det i og ælt det sammen til en ensartet dej
- Tril dejen til en rulle med en diameter på ca. 5 cm.
- Pak dejen ind i plastikfolie, og læg den i køleskabet i 2-3 timer
- Skær tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir
- Pensl kagerne med æggehvide
- Bland sukker, kanel og mandler, og strø det hen over kagerne
- Bag kagerne på næstøverste rille i forvarmet ovn ved 200 C, indtil de er let lysebrune (ca. 8-10 minutter)
- Afkøl kagerne på rist og opbevar dem i kagedåse