Kategori: Jul

Generøsitet giver godt humør

Generøsitet giver godt humør 

Kvinder bliver gladere af at være generøse – og er mere generøse en mænd !

Er der noget, der får os kvinder i godt humør, så er det at være generøse. Det svarer 64 pct. i en analyse, der også fortæller, at det mest generøse, vi kan gøre, er at hjælpe hinanden og dele ud af vores resurser. Og så er det værd at bemærke, at generøsitet rater endnu højere hos kvinder end hos mænd.


Glem alt om lykkepiller, dyre biler og trøsteshopping til dig selv! Vi danskere, og i sær kvinder har en langt mere næstekærlig opskrift på glæde, nemlig at være generøse over for hinanden. Resul-tatet af analysen, som er foretaget for chokoladefabrikanten Anthon Berg giver et tankevækkende øjebliksbillede af, hvordan vi danskere opfatter generøsitet, hvilken form for generøsitet vi sætter størst pris på, og hvilke befolkningsgrupper der er mest generøse.

Kvinder er mere generøse end mænd
Der er måske en grund til at vi kvinder oftere sukker efter at blive forkælet. Det falder os nemlig selv mere naturligt at være generøse end vores mandlige artsfæller – i hvert fald overfor en række personer. Analysen viser nemlig, at kvinder er betydeligt mere generøse overfor venner, egne børn, kassedamen, buschaufføren og andre de har kontakt med uden at kende dem, forældre og andres børn. Når det kommer til at være generøse overfor vores kæreste/ægtefælle er mændene dog, heldigvis, med på vognen.

Kvinder efterspørger generøsitet i form af blomster, gaver…og komplimenter!
Langt flere kvinder end mænd synes også det er udtryk for generøsitet at forære nogen blomster, chokolade, vin eller lignende, uden nogen anledning. Kvinder vil også hellere have eller give et kompliment end mænd. Kvinder er også mere tilbøjelige end mænd til at give en avis videre, give en bus/togbillet eller hjælpe en med at pakke andres varer i supermarkedet.

Kvinder føler sig værdsat når de oplever generøsitet
At kvinder elsker at blive forkælet og draget omsorg for slår analysen meget tydeligt fast. Hele 77 pct. af kvinderne føler sig værdsat når andre er generøse overfor dem. 64 pct. af mændene svarer det samme. Ligeledes bliver kvinder også i endnu højere grad i godt humør af at modtage generø-sitet end mænd – og det kan jo komme mændene til gode …

Konfekt: Marcipan med saltkaramel
Jul
Konfektopskrift: Julehjerte med marcipan og salt-karamel 

De fine julehjerter og -stokke er lavet af den lækreste, bløde marcipan med karamelsmag og salt. Det er en skøn kombination, som giver stor smag og fremhæver den herlige mandelsmag.

Figurerne er super nemme at lave, og smager ikke kun helt forrygende, men ser også så fine ud på marcipanfadet – især…

Læs mere
Jul
Opskrift af chocolatier Jesper Rahbek: Dadler med marcipan og lakrids 

Søde dadler, blød marcipan, sprød chokoladeovertræk og fennikelfrøs subtile lakridsagtige smag på toppen.

Læs mere
Jul
Juleblomster: 10 idéer til juledekoration med hvide blomster 

Blomster er slet ikke til at undvære i julen: Amaryllis, tulipan, hyacint og julestjerne er så smukke og stemningsfulde i julens stilleben og til borddekorationer. De fås i alverdens farver, men de hvide står i særlig smuk kontrast til den mørkegrønne gran og den fine julestads.

Læs mere
Jul
Sif Orellana: Tipoldemors æbleskiver  

Hvis du endnu ikke rigtig er kommet i julehumør, så ved forfatter Sif Orellana lige hvad der skal til. For hvordan kommer man bedre fra start med julehyggen end med en god omgang hjemmebagte æbleskiver?

Læs mere
Jul
Er det forkert at opmuntre børn til at tro på julemanden? 

Er man heldig at tilbringe juleaften i selskab med små børn, så er der garanti for en festlig aften fuld af sprudlende humør og uforfalsket julebegejstring. Aftenens program skal helst være som sidste års, for når man er lille, er det trygt og rart på forhånd at vide, hvad der venter.

Og børn er…

Læs mere
Jul
Sære juletraditioner i andre lande 

De danske juletraditioner synes mildest talt vindtørre sammenlignet med traditioner i andre lande; Der bliver spået i kaffegrums, tændt kæmpe bål, serveret 13 desserter juleaften, og støvlerne bliver fyldt med gaver og slik.

Læs om sære russiske, franske, tyske, polske, portugisiske, irske,…

Læs mere
Jul
10 helt unikke julespecialiteter i andre lande 

Hvis man er småtræt af den danske julemad, så kan man jo lade sig inspirere af andre landes traditionelle juleretter.

Måske skal flæskestegen, anden og rødkålen skiftes ud med spændende julespecialiteter som fx brasiliansk klipfisk, ungarsk karpesuppe, russisk salatanretning med syltede sild -…

Læs mere
Jul
Julepynt fra julemandens værksted 

Pynt til julegrenen, julens stilleben og juletræet med kulørt og stemningsfuld vintageinspireret julepynt fra blandt andet Bungalow, Speedtsberg, Brink Nordic og House Doctor. Klik på produkterne, og se forhandler og priser.

Læs mere
Jul
DIY: 22 kreative gaveidéer 

Julehilsner til venner og kollegaer og julegaver til hele familien ...

Julen er fuld af hemmeligheder og søde overraskelser, og der er intet så dejligt, som at få en personlig gave, giveren selv har brugt tid og kreative kræfter på at fremstille. Her får du idéer til 22 nyttige, hjemmelavede gaver,…

Læs mere
Jul
Julepynt: Hvid julestads 

Hvid julepynt skaber en særlig smuk og elegant kontrast til den mørkegrønne gran. Se udvalget.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

Læs mere
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Shopping
^