Kategori: Jul

Bind en smuk adventskrans 

Grankranse er ren nostalgi. De pynter på døre og i vinduer, kan hænges fra loftet eller stå på bordet som adventskrans med levende lys.

   

  Kranse der skal hænge fra loftet eller på væg, bindes bedst med robuste halmkranse. Her vikles små grankviste en for en om halmkransen med sort vinseltråd. Bind kvistene tæt, så halmkransen ikke synes.

  Herefter kan kransen pyntes med røde vinterbær, kristorn eller snebær - eller som her, hvor kogler og små guldfarvede julekugler er sat på kransen med lim og bundet med matchende silkebånd.

  Skal kransen hænge fra loftet, så er det nemmere at få kransen til at hænge lige, hvis man hænger den op med tre bånd i stedet for de traditionelle fire.

  Skal kransen dekoreres som adventskrans med levende lys i, så er det først og fremmest vigtigt at sørge for, at lysene står sikkert og solidt i kransen. Her kan man overveje at bruge en kransebund af oasis eller dekorationsler i stedet for halmkrans.

  Hvis du ikke har spyd med holdere til stearinlys, så kan du selv lave lysspyd. Opvarm et stykke elefanttråd ved at holde tråden over en flamme med en bidetang. Pres herefter en del af elefanttråden op i lysets bund. Nu har dit lys fået et spyd, som kan stikkes ned i kransen, men inden skal elefanttråden først stikkes gennem en lysmanchet, så du sikrer, at lyset ikke får fat i dekorationen, når det brænder ned. 

  Advarsel!

  Sørg for at kransen altid er under opsyn, når de levende lys er tændt. En enkelt glød kan hurtigt antænde kransen.

   

  Konfekt: Marcipan med saltkaramel
  Jul
  Konfektopskrift: Julehjerte med marcipan og salt-karamel 

  De fine julehjerter og -stokke er lavet af den lækreste, bløde marcipan med karamelsmag og salt. Det er en skøn kombination, som giver stor smag og fremhæver den herlige mandelsmag.

  Figurerne er super nemme at lave, og smager ikke kun helt forrygende, men ser også så fine ud på marcipanfadet – især…

  Læs mere
  Jul
  Opskrift af chocolatier Jesper Rahbek: Dadler med marcipan og lakrids 

  Søde dadler, blød marcipan, sprød chokoladeovertræk og fennikelfrøs subtile lakridsagtige smag på toppen.

  Læs mere
  Jul
  Juleblomster: 10 idéer til juledekoration med hvide blomster 

  Blomster er slet ikke til at undvære i julen: Amaryllis, tulipan, hyacint og julestjerne er så smukke og stemningsfulde i julens stilleben og til borddekorationer. De fås i alverdens farver, men de hvide står i særlig smuk kontrast til den mørkegrønne gran og den fine julestads.

  Læs mere
  Jul
  Sif Orellana: Tipoldemors æbleskiver  

  Hvis du endnu ikke rigtig er kommet i julehumør, så ved forfatter Sif Orellana lige hvad der skal til. For hvordan kommer man bedre fra start med julehyggen end med en god omgang hjemmebagte æbleskiver?

  Læs mere
  Jul
  Er det forkert at opmuntre børn til at tro på julemanden? 

  Er man heldig at tilbringe juleaften i selskab med små børn, så er der garanti for en festlig aften fuld af sprudlende humør og uforfalsket julebegejstring. Aftenens program skal helst være som sidste års, for når man er lille, er det trygt og rart på forhånd at vide, hvad der venter.

  Og børn er…

  Læs mere
  Jul
  Sære juletraditioner i andre lande 

  De danske juletraditioner synes mildest talt vindtørre sammenlignet med traditioner i andre lande; Der bliver spået i kaffegrums, tændt kæmpe bål, serveret 13 desserter juleaften, og støvlerne bliver fyldt med gaver og slik.

  Læs om sære russiske, franske, tyske, polske, portugisiske, irske,…

  Læs mere
  Jul
  10 helt unikke julespecialiteter i andre lande 

  Hvis man er småtræt af den danske julemad, så kan man jo lade sig inspirere af andre landes traditionelle juleretter.

  Måske skal flæskestegen, anden og rødkålen skiftes ud med spændende julespecialiteter som fx brasiliansk klipfisk, ungarsk karpesuppe, russisk salatanretning med syltede sild -…

  Læs mere
  Jul
  Julepynt fra julemandens værksted 

  Pynt til julegrenen, julens stilleben og juletræet med kulørt og stemningsfuld vintageinspireret julepynt fra blandt andet Bungalow, Speedtsberg, Brink Nordic og House Doctor. Klik på produkterne, og se forhandler og priser.

  Læs mere
  Jul
  DIY: 22 kreative gaveidéer 

  Julehilsner til venner og kollegaer og julegaver til hele familien ...

  Julen er fuld af hemmeligheder og søde overraskelser, og der er intet så dejligt, som at få en personlig gave, giveren selv har brugt tid og kreative kræfter på at fremstille. Her får du idéer til 22 nyttige, hjemmelavede gaver,…

  Læs mere
  Jul
  Julepynt: Hvid julestads 

  Hvid julepynt skaber en særlig smuk og elegant kontrast til den mørkegrønne gran. Se udvalget.

  Læs mere
  PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
  Nyhedsbrev
  Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
  Nye Bøger
  Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' bringer duften og smagen af Vietnam til dit bord, hvor fællesskabet er i centrum.
  Spis ris til - Klassisk vietnamesisk hverdagsmad, af Nina Minh Gram Nquyen

  Bogen 'Klassisk vietnamesisk hverdagsmad - family style' af Nina Minh inviterer læseren ind i hjertet af det vietnamesiske køkken, hvor maden ikke bare nærer kroppen, men også sjælen. 'Co m gia dinh', som betyder 'ris for hele familien' på vietnamesisk, er fundamentet for denne samling af…

  Læs mere
  Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

  Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

  Læs mere
  Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

  Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

  Salater kan sammensættes af lige præcis de…

  Læs mere
  Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

  Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

  Læs mere
  Shopping
  ^