Kategorier: Forbrugernyt  -  Sommer

Når du pakker til hjemrejsen, husk at tjekke din bagage for væggelus.

Når du pakker til hjemrejsen, husk at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende skadedyr kan være næsten umulige at slippe af med, når de først er flyttet ind. Følg Miljøstyrelsens råd for at undgå dem.

Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen 

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig meget ubehagelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at slippe af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i stigende grad er resistente over for insektgifte.

Risikoen for væggelus er størst, når rejsen går til mere eksotiske rejsemål, og her er hotelstandarden og antallet af stjerner ingen garanti for et væggelusfrit hotelværelse. Derfor gælder det om at være opmærksom og reagere, hvis du har mistanke om, at hotelværelset er inficeret med væggelus.

Tegn på væggelus

Væggelusens bid udløser som regel en intens kløe og udslæt, og tegn på væggelus kan ofte også ses i sengetøjet i form af små pletter af blod og lusens afføring. Hvis du under din ferie konstaterer væggelus på værelset, bør du straks skifte overnatningssted.

Hvordan ved jeg, om der er væggelus på hotelværelset?

  • Tjek for tegn på væggelus, når du ankommer.
  • Opbevar dit tøj i kuffert og tasker under opholdet.
  • Lad være med at have kufferter og tasker stående på gulvet.
  • Lad være med at lægge kufferter og tasker på sengen.

Har du mistanke om væggelus, så få vasket alt dit tøj inden hjemrejsen.

Jeg har fået væggelus med hjem! Hvad gør jeg?

Hvis du har mistanke om, at du har væggelus med hjem, så gælder det om at handle hurtigt inden de spreder sig.

  • Lad være med at tage bagagen ind i hjemmet.
  • Tjek grundigt bagagens indhold udenfor.
  • Kom alt tøj, børster, sko mv. i plastikposer, inden du tager det med indenfor. Læg det hele i fryseren i 2-3 dage.
  • Opbevar kufferter og tasker udenfor, og sprøjt dem med insektmiddel. Bemærk, at væggelus kan være resistente over for giften, så tjek grundigt bagagen, inden du tager den med ind i huset.

Bekæmp væggelus i hjemmet

Er væggelus, trods din indsats, alligevel flyttet ind, så må du i gang med en omfattende rengøring. Væggelus er nemlig yderst sejlivede, og kan overleve i flere måneder uden mad. I kølige omgivelser kan de overleve i over et år, oplyser Miljøstyrelsen.

  • Gør rent og støvsug grundigt.
  • Vask alt sengetøj, håndklæder mv., der kan være inficeret.
  • Sørg for at tætne eventuelle revner og sprækker i vægge og paneler, som dyrene kan opholde sig i.
  • Få en professionel skadedyrsbekæmper til at tjekke dit hjem for væggelus.
Forbrugernyt
Biernes Dag 2024: Den vigtigste plantebestøver på Jorden 

Den 20. maj fejres bierne med den internationale ’Biernes dag’. Her vil der være fokus på de udfordringer, som bierne står overfor, og den vigtige rolle de, som de vigtigste plantebestøvere, spiller for biodiversiteten og livet på Jorden.

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugere falder for fælder på sociale medier: Sådan undgår du dem  

Sociale medier gør det nemt at klikke og købe på sekunder, men mange forbrugere undlader at tjekke, hvem de faktisk handler med, advarer Forbruger Europa.

Læs mere
Kobo Clara Colour og Kobo Libra Colour e-readere på et bord med åbne bøger i baggrunden, der viser deres farverige skærme og slanke design
Forbrugernyt
To nye e-readere gengiver bøgernes illustrationer med originale farver 

Flere danskere skifter den tunge indbundne bog ud med e-bog. Det er nemt og bekvemt og en fornøjelse, så længe bogen er gengivet perfekt i e-readeren.

En e-reader skal være brugervenlig og nem at indstille og justere, så teksten fremstår klart og tydeligt, og illustrationerne knivskarpe. Og så…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du et sundere indeklima 

Et dårligt indeklima kan være skyld i træthed, hovedpine og allergiske symptomer, og når vi samtidig tilbringer 80 til 90 procent af vores tid indenfor, er det derfor særlig vigtigt, at der er et indeklima i hjemmet, som både er rart og sundt at være i, skriver Astma-Allergi Danmark. De fleste…

Læs mere
Earth Hour er en international begivenhed, der skal øge opmærksomheden omkring verdens klimaforandringer.
Forbrugernyt
Earth Hour: Lørdag slukker hele verden lyset i en time 

Den årlige begivenhed ’Earth Hour’ sætter på lørdag den 26. marts fra kl. 20.30 til 21.30 fokus på planetens presserende natur- og klimakrise, når byer over hele verden slukker lyset i en time for naturen og miljøet. Ifølge WWF Verdensnaturfonden, så er 'Earth Hour' mere end bare en time uden…

Læs mere
Forbrugernyt
Drop sølvpapiret 

Sølvpapir belaster miljøet, og det er derfor en god idé at bruge så lidt som muligt. Samtidig fraråder Forbrugerrådet, at man pakker sure fødevarer, som for eksempel citroner, ind i sølvpapir, da sølvpapir kan afgive aluminium til maden.

Læs mere
Advokat Elin L. Andersen, Ret&Råd Djursland giver råd om fradrag, pension og afgiftsfrie gaver.
Forbrugernyt
Advokatens råd: Husk at få styr på dine fradrag inden årets udgang 

Få styr på privatøkonomien inden årets udgang, opfordrer advokat Elin L. Andersen, Ret&Råd Djursland. Der kan nemlig være meget at vinde, hvis du kender reglerne for fradrag, pension og afgiftsfrie gaver.

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugerrådet fraråder køb af strøm hos Modstrøm, b.energy, Edison EL, Dansk Strøm 

En række elselskaber får kritik af Forsyningstilsynet, fordi de i strid med lovgivningen ikke har tilbagebetalt tilgodehavende til kunder, der skiftede selskab. Det drejer sig om Modstrøm, b.energy (tidligere Blue Energy), Edison EL (tidligere Den Glade Eltavle) og Dansk Strøm (tidligere Power4U),…

Læs mere
Forbrugernyt
Advokaten: 5 trin til at undgå en arvestrid 

En arvesag handler ikke kun om penge og paragraffer. Det handler tit også om følelser, og det kan få gamle familiestridigheder til at blusse op, når arven skal fordeles. Mange søger professionel hjælp hos en konfliktmægler, før fordelingen af indbo, smykker og fotos går galt.

Læs mere
Forbrugernyt
Nu kan de lasede cowboybukser, blusen med hul i og det gamle tæppe få nyt liv 

De lasede cowboybukser, blusen med hul i eller det gamle tæppe ender i dag ofte i skraldespanden, hvorfra det køres til et forbrændingsanlæg sammen med det øvrige restaffald. Det udleder unødigt meget CO2, når det går op i røg i stedet for at få et nyt liv som for eksempel nyt tøj, klude eller…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^