Alene i Danmark står husstandene for knap 250.000 tons fødevarer årligt i skraldespanden. Det svarer til, at hver dansker smider omtrent 60 måltider i skraldespanden om året, fordi vi er for dårlige til at udnytte maden i vores køkkener.

Mere end 3 ud af 4 danskere vil bekæmpe klimaforandringer 

Madspild er en kæmpe klimasynder. I Danmark smider vi i gennemsnit 60 måltider i skraldespanden om året, fordi vi er for dårlige til at udnytte maden i vores køkkener. Alligevel er 76 pct. af danskerne villige til at gøre en indsats for at bekæmpe klimaforandringer, skriver Electrolux, der har kigget på tallene.

Madspild rangerer som den tredjestørste kilde til verdens samlede CO2-udledning, men er samtidig et punkt hvor alle kan gøre en forskel med små ændringer i hverdagen. Alene i Danmark står husstandene for knap 250.000 tons fødevarer årligt i skraldespanden. Det svarer til, at hver dansker smider omtrent 60 måltider i skraldespanden om året, fordi vi er for dårlige til at udnytte maden i vores køkkener.

En personlig forbrugerindsats er vigtig i kampen mod CO2-udledning

Selvom det går fremad med at øge bevidstheden om at reducere madspild, er der stadig et betydeligt potentiale for forbedring - og det er et potentiale, som danskerne gerne vil imødekomme. I en rapport udarbejdet af Electrolux siger 76 pct. af danskerne, at de er villige eller meget villige til at gøre en personlig indsats for at hjælpe med at bekæmpe klimaforandringerne. Her er reduktion af madspild et håndgribeligt bidrag og et oplagt sted at starte klimakampen. Det reducerer ikke blot CO2-udledningen; på sigt kan der også være store besparelser at hente for den enkelte dansker.

”At mindske madspild er et suverænt sted at starte for den klimabevidste dansker. Derudover er det også en nem måde at spare penge i hverdagen,” fortæller Vanessa Butani, direktør for bæredygtighed hos Electrolux.

I den forbindelse har Electrolux sat sig som mål at stå i front for den bæredygtige udvikling i samfundet og spille en aktiv rolle i kampen mod madspild. Derfor arbejdes der hos hvidvareproducenten kontinuerligt på udvikling af innovativ teknologi, der kan hjælpe forbrugerne til at træffe mere bæredygtige valg i hverdagen

Senest har Electrolux lanceret et køle-/fryseskab, der er udviklet til at holde maden frisk længere ved, ifølge Electrolux, at reducerer madspild med op til 20 pct.

Kilder

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. 'Vi drøner 250.000 tons mad direkte i skraldespanden hvert år'. Ritzau.dk. 2022
  • Danmarks Statistik. 'Status for udvalgte danske målepunkter for en mere bæredygtig verden'. 2022
  • FAO. 'Food Wastage Footprint: Impacts on Natural Resources'. 2013
  • Electrolux. 'Rapport: The Truth About Laundry'. 2023

Det nye Electrolux Cooling 360° køle-/fryseskab, skal hjælpe danskerne med at blive mere klimavenlige i hverdagen. Køleskabet er udstyret med indbyggede sensorer, der automatisk korrigerer temperaturen, når køleskabsdøren åbnes og lukkes. Det forhindrer, at madvarerne udsættes for temperaturchok og fordærv, hvilket kan reducere madspild med op mod 20 pct.

 “Ved at udvikle køleskabe med optimal temperaturfordeling er vi i stand til at forlænge fødevarernes holdbarhed og bevare deres kvalitet længere. Med Cooling 360°-teknologien har køleskabet en 30 pct. bedre temperaturfordeling, så dine madvarer er beskyttet, uanset hvor du placerer dem,” fortæller René Meng, produktspecialist hos Electrolux.

 Electrolux Cooling 360° køle-/fryseskab har et elegant interiør og er det første på markedet med en inderside af 70 pct. genanvendt plast. Det har en vejledende udsalgspris på 12.695 DKK og kan købes på Electrolux’ hjemmeside eller hos udvalgte forhandlere fra september 2023.

Forbrugernyt
Advokaten: 5 trin til at undgå en arvestrid 

En arvesag handler ikke kun om penge og paragraffer. Det handler tit også om følelser, og det kan få gamle familiestridigheder til at blusse op, når arven skal fordeles. Mange søger professionel hjælp hos en konfliktmægler, før fordelingen af indbo, smykker og fotos går galt.

Læs mere
Forbrugernyt
Nu kan de lasede cowboybukser, blusen med hul i og det gamle tæppe få nyt liv 

De lasede cowboybukser, blusen med hul i eller det gamle tæppe ender i dag ofte i skraldespanden, hvorfra det køres til et forbrændingsanlæg sammen med det øvrige restaffald. Det udleder unødigt meget CO2, når det går op i røg i stedet for at få et nyt liv som for eksempel nyt tøj, klude eller…

Læs mere
Forbrugernyt
Skovbegravelsesplads: Et bæredygtigt hvilested 

Biodiversitet og bæredygtighed er ikke kun rykket ind i vores dagligdagsbevidsthed - flere er også begyndt at tænke over det i forbindelse med, hvad der skal ske efter døden. Undersøgelsen ’Danskerne og døden 2022’ viser, at 60 procent af danskerne mener, at miljøhensyn har en vis vigtighed ved…

Læs mere
Sommer
Tips: Undgå indbrud mens du holder ferie 

Sommerferien er desværre ikke kun lig med lange, lyse nætter og store is, det er også højsæson for indbrud. Politiet har udarbejdet en stribe gode råd, der forebygger indbrud. Her fremhæves nabohjælp, som et af de bedste værn mod indbrud.

Læs mere
Sommer
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner 

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner…

Læs mere
Forbrugernyt
Gratis balletoplevelser - Sommerballet i det fri 2023 

Kongelig sommerballet er blevet en fast tradition for publikummer i hele Danmark. Og da den er ganske gratis, så er det den perfekte anledning til at få en fantastisk balletoplevelse og samtidig nyde de smukke omgivelser.

Læs mere
Forbrugernyt
Her er produkterne, du IKKE må tage med hjem fra udlandsrejsen 

De fleste ved, at der er strenge regler for at tage levende dyr med hjem fra ferie, men ikke alle ved, at der også er strikse regler for at tage souvenirs fremstillet af fx horn, skind, elfenben, koraler, levende planter og fødevarer med hjem fra ferierejsen.

Læs mere
Forbrugernyt
Den nye læringsportal ’Mit liv med statistik’ skal lære at navigere i fakta og fake news 

Statistik er en grundpille i det moderne videnssamfund, som gør os i stand til at forholde os kritisk til alt fra ligestilling og grøn omstilling til folketingsvalg. Med en ny, interaktiv læringsportal målrettet udskolingselever og lærere vil Danmarks Statistik bidrage til både dannelse og…

Læs mere
Forbrugernyt
22 tips til mere luft i husholdningsbudgettet 

Er privatøkonomien lidt stram? Så får du her 22 nemme tricks, der giver dig meget mere luft i husholdningsbudgettet. Listen rummer blandt andet smarte fif til, hvordan du kan spare penge på indkøb af dagligvarer UDEN at skulle udarbejde madplaner og indkøbslister. Tag i stedet et billede af…

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugerstyrelsen: Sådan gør du hvis regningerne hober sig op 

Stigende renter og højere priser på el, benzin, gas og dagligvarer; økonomien strammer, og leveomkostninger og renteudgifter er steget.

Hvis regningerne bliver svære at betale, er det vigtigt at kende sine rettigheder og tage aktive valg om sit forbrug og sin økonomi, skriver Forbrugerstyrelsen.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^