Kategori: Forbrugernyt

Køb og sælg brugte biler uden problemer

Køb og sælg brugte biler uden problemer 

Den nye kampagne "Køb og sælg brugt bil – uden problemer" skal skabe bedre vilkår for forbrugerne...

Op mod en halv million brugte biler skifter årligt ejer i Danmark, men 40 % af handlerne ender med klager fra de utilfredse kunder. Det problem forsøger Forbrugerstyrelsen i samarbejde med autobranchen og FDM nu at rette op på med kampagnen: "Køb og sælg brugt bil – uden problemer".

Familie- og Forbrugerminister Carina Christensen er utilfreds med, at 40 % af alle handler med brugte biler ender med en klage. Derfor søsætter Forbrugerstyrelsen nu en kampagne i samarbejde med autobranchen og FDM, der skal være med til at skabe bedre vilkår for forbrugerne.

”Det er væsentligt, at der kommer fokus på forbrugernes rettigheder, og at bilbranchen får ryddet op. Derfor vil jeg i forlængelse af kampagnen også indkalde branchen til et møde for at sikre, at forbrugernes rettigheder respekteres,” siger Familie- og Forbrugerminister Carina Christensen.

Kampagnen "Køb og sælg brugt bil – uden problemer" retter sig både mod forhandlere og forbrugere og er blevet til på baggrund af en undersøgelse af brugtvognsmarkedet, som blev offentliggjort i Forbrugerredegørelsen 2006.

Undersøgelsen viste, at når danskerne køber bil, er det sjældent en ny bil, de parkerer i indkørslen. 77 % af alle biler, der skifter ejer i Danmark, er brugte biler. I den forbindelse opstår der mange misforståelser mellem brugtvognsforhandlere og købere om forbrugernes rettigheder i forhold til købeloven. Når den nye ejer går tilbage til forretningen med sin klage over den brugte bil, kan parterne derfor ikke nå til enighed. Undersøgelsen viste også, at flertallet af bilkøberne ikke har tilstrækkelig indsigt i, hvad en bil kan og ikke kan, og dermed ofte har uforholdsmæssigt høje forventninger til, hvad det er, man får for pengene. Det skal den nye kampagne rette op.

Kampagnen er rettet direkte til henholdsvis brugtvognsforhandlerne og forbrugerne og består af materialer, gode råd og konkrete redskaber til brug ved selve handlen.

Materialet til brugtvognsforhandlerne skal gøre forhandlerne klart, hvilke rettigheder forbrugerne har. Samtidig fortæller materialet, hvilke ting de skal tjekke bilen for og oplyse forbrugerne om, inden de sælger den. På den måde får forbruger og forhandler på forhånd afstemt forventningerne, så forbrugerne er indforstået med, hvad de får for pengene. Materialet bliver sendt direkte til samtlige landets 8500 brugtvognsforhandlere.

Informationsmaterialet til forbrugerne oplyser om rettigheder ved handel af brugtvogn og giver gode råd om køb af brugt bil. Materialet skal ligge på 44 biblioteker landet over, hvor lokale forbrugerrådgivere også vil stå klar med mere rådgivning.

På Forbrug.dk ligger der desuden et tema om køb og salg af brugte biler, hvor forbrugerne kan finde flere gode råd og mere information. Se:

Forbrugernyt
Den nye læringsportal ’Mit liv med statistik’ skal lære at navigere i fakta og fake news 

Statistik er en grundpille i det moderne videnssamfund, som gør os i stand til at forholde os kritisk til alt fra ligestilling og grøn omstilling til folketingsvalg. Med en ny, interaktiv læringsportal målrettet udskolingselever og lærere vil Danmarks Statistik bidrage til både dannelse og…

Læs mere
Forbrugernyt
22 tips til mere luft i husholdningsbudgettet 

Er privatøkonomien lidt stram? Så får du her 22 nemme tricks, der giver dig meget mere luft i husholdningsbudgettet. Listen rummer blandt andet smarte fif til, hvordan du kan spare penge på indkøb af dagligvarer UDEN at skulle udarbejde madplaner og indkøbslister. Tag i stedet et billede af…

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugerstyrelsen: Sådan gør du hvis regningerne hober sig op 

Stigende renter og højere priser på el, benzin, gas og dagligvarer; økonomien strammer, og leveomkostninger og renteudgifter er steget.

Hvis regningerne bliver svære at betale, er det vigtigt at kende sine rettigheder og tage aktive valg om sit forbrug og sin økonomi, skriver Forbrugerstyrelsen.

Læs mere
Forbrugernyt
11 kendte danskere vil lukke pelsindustrien: "Jeg har ondt helt ind i hjertet efter at have set disse optagelser" 

Hvordan ville du reagere på at se dyr i små beskidte bure, med sår og afbidte ben?

Anima har vist 11 kendte danskere dyrenes forhold på Europæiske pelsfarme, og hos vinderen af Bagedysten, jægersoldaten og OL-atleten fremkaldte det stærke følelser, udbrud og gråd. Reaktionerne er samlet i en ny…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan fjerner du effektivt vejsalt fra sko og støvler  

Med det danske vintervejr følger irritationen over at vejsalt, sjap og søle sætter sig i fede hvide og temmelig genstridige rander langs sålkanten. Men fortvivl ikke - her får du opskriften på, hvordan du nemt fjerner spor af vejsalt på støvlerne.

Læs mere
Forbrugernyt
Sikkerhedsstyrelsen: Oplad aldrig telefonen i sengen! 

Hvert år rykker danske brandvæsener ud til omkring 3.500 brande i boliger. Mindst 10 procent af de brande er relateret til elprodukter- eller installationer. Nu advarer Sikkerhedsstyrelsen, Beredskabsstyrelsen samt Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut og opfodrer til sikker opladning, så…

Læs mere
Sensommer
Fødevarestyrelsen: Spis ikke hyldebær rå 

Opkast, diarré og kvalme. Det er blot nogle af de ubehageligheder man risikerer, hvis man spiser sensommerens saftspændte hyldebær rå. Til gengæld er det lille bær en delikatesse, hvis man tager de nødvendige forholdsregler.

Læs mere
Forbrugernyt
Spisesvampe og bærs giftige dobbeltgængere 

I den danske natur gror mange gode spisesvampe, men da flere af dem har giftige dobbeltgængere, er det vigtigt altid at sikre sig, at det er en spisesvamp, du har fundet.

Læs mere
Forbrugernyt
Inflation: 20 tips der får pengene til at række længere  

Nu da priserne på elektricitet er mere end fordoblet, kan inflationen for alvor kan mærkes på pengepungen, og med prisernes fortsatte himmelflugt,så gælder det om at huske alle de gode spareråd. Med tips og kloge bidrag fra læserne, får du her 20 råd, der kan få pengene til at række lidt længere.

Læs mere
Forbrugernyt
Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen 

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig rigtige kedelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at komme af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i stigende…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^