Hvad er et normalt elforbrug?

Hvad er et normalt elforbrug?  

Hver tredje dansker kender ikke sit eget elforbrug. Men det er første skridt på vejen til at spare penge på sin elregning...

Der er flere danskere, der ikke kender deres eget elforbrug, end der er danskere der gør. Hele 30 procent af danskerne kender ikke størrelsen af deres elforbrug. Det viser en ny undersøgelse, Forbrugerrådet har foretaget. Til sammenligning ved kun 25 procent med sikkerhed, hvor stort deres elforbrug er.

Samtidig ved de fleste ikke, hvor stort et normalt elforbrug er. Men når du hverken kender dit eget eller et normalt elforbrug, så kan du ikke se, om der er behov for at sætte ind; altså om der er penge at spare.

Sådan sparer du penge på din elregning
På din seneste årsopgørelse fra dit elselskab, kan du se, hvor meget el du brugte sidste år. Typisk vil du også kunne se dit forbrug for de seneste fire år. Det kan du bruge til at se, om der er en positiv eller negativ udvikling i forbruget.

Det gennemsnitlige elforbrug for en person ligger på 1500 kWh om året. På din årsopgørelse vil du oftest kunne finde et skema, hvor du kan se det normale forbrug for en husstand på en til fem personer.

Selvom det gennemsnitlige forbrug er 1500 kWh/år, så opfordrer Elsparefonden til, at du får forbruget ned på 1000 kWh/år.

Hvis nu dit elforbrug er helt oppe i det røde felt sammenlignet med et normalforbrug, er der hjælp at hente. Der er forskellige ting, du kan gøre i din hverdag, som giver gevinst på bundlinien:

● Sluk dine elektriske apparater på vægkontakten, når ikke du bruger dem. Fem apparater med et konstant standby-forbrug på 10 W hver koster dig omkring 750 kroner hvert år. Man kan også købe en elspareskinne, hvorfra du kan slukke for alle apparater på en gang.

● Skift til elsparepærer. Du kan spare op til 500 kroner i pærens levetid, hver gang du skifter til en A-pære.

● Hver opmærksom på den strøm du spilder i hverdagen. Husk for eksempel at slukke lyset efter dig, når du går ud af et rum. Og vask kun, når vaskemaskinen er hel fuld.

● Hvis du har gamle energislugende hårde hvidevarer, så overvej at skifte dem ud med nye modeller mærket med A+.



Kilde: Forbrugerrådet

Forbrugernyt
Guide: Få styr på madvarernes holdbarhed 

Du man mindske dit madspild og spare penge ved at have styr på dine madvarers holdbarhed. Her bringer vi en yderst nyttig og overskuelig guide over, hvilke fødevarer der kan - og ikke kan - spises efter udløbsdatoen, og hvor længe maden holder sig i køleskab og fryser.

Læs mere
Sammenlign priser på forsikringer
Forbrugernyt
Betaler du for meget for din forsikring? 

Mange går stadig glip af en billigere forsikring, lyder det fra pensionskassers erhvervsorganisation Forsikring & Pension. Flere forbrugere er bevidste om, at de muligvis kan få en billigere eller bedre forsikring, men mange får alligevel ikke undersøgt mulighederne.

Læs mere
Forbrugernyt
Biodiversitetsdag: Sådan kan du bidrage til biodiversiteten 

Hvert år den 22. maj fejres FN's Internationale Biodiversitetsdag, en dag dedikeret til at øge bevidstheden om betydningen af biodiversitet og de trusler, den står over for.

Biodiversitet omfatter alle former for liv på Jorden – fra de mindste mikroorganismer til de største pattedyr samt planter,…

Læs mere
Forbrugernyt
Biernes Dag 2024: Den vigtigste plantebestøver på Jorden 

Den 20. maj fejres bierne med den internationale ’Biernes dag’. Her vil der være fokus på de udfordringer, som bierne står overfor, og den vigtige rolle de, som de vigtigste plantebestøvere, spiller for biodiversiteten og livet på Jorden.

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugere falder for fælder på sociale medier: Sådan undgår du dem  

Sociale medier gør det nemt at klikke og købe på sekunder, men mange forbrugere undlader at tjekke, hvem de faktisk handler med, advarer Forbruger Europa.

Læs mere
Kobo Clara Colour og Kobo Libra Colour e-readere på et bord med åbne bøger i baggrunden, der viser deres farverige skærme og slanke design
Forbrugernyt
To nye e-readere gengiver bøgernes illustrationer med originale farver 

Flere danskere skifter den tunge indbundne bog ud med e-bog. Det er nemt og bekvemt og en fornøjelse, så længe bogen er gengivet perfekt i e-readeren.

En e-reader skal være brugervenlig og nem at indstille og justere, så teksten fremstår klart og tydeligt, og illustrationerne knivskarpe. Og så…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du et sundere indeklima 

Et dårligt indeklima kan være skyld i træthed, hovedpine og allergiske symptomer, og når vi samtidig tilbringer 80 til 90 procent af vores tid indenfor, er det derfor særlig vigtigt, at der er et indeklima i hjemmet, som både er rart og sundt at være i, skriver Astma-Allergi Danmark. De fleste…

Læs mere
Earth Hour er en international begivenhed, der skal øge opmærksomheden omkring verdens klimaforandringer.
Forbrugernyt
Earth Hour: Lørdag slukker hele verden lyset i en time 

Den årlige begivenhed ’Earth Hour’ sætter på lørdag den 26. marts fra kl. 20.30 til 21.30 fokus på planetens presserende natur- og klimakrise, når byer over hele verden slukker lyset i en time for naturen og miljøet. Ifølge WWF Verdensnaturfonden, så er 'Earth Hour' mere end bare en time uden…

Læs mere
Forbrugernyt
Drop sølvpapiret 

Sølvpapir belaster miljøet, og det er derfor en god idé at bruge så lidt som muligt. Samtidig fraråder Forbrugerrådet, at man pakker sure fødevarer, som for eksempel citroner, ind i sølvpapir, da sølvpapir kan afgive aluminium til maden.

Læs mere
Advokat Elin L. Andersen, Ret&Råd Djursland giver råd om fradrag, pension og afgiftsfrie gaver.
Forbrugernyt
Advokatens råd: Husk at få styr på dine fradrag inden årets udgang 

Få styr på privatøkonomien inden årets udgang, opfordrer advokat Elin L. Andersen, Ret&Råd Djursland. Der kan nemlig være meget at vinde, hvis du kender reglerne for fradrag, pension og afgiftsfrie gaver.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^