Hvad er et normalt elforbrug?

Hvad er et normalt elforbrug?  

Hver tredje dansker kender ikke sit eget elforbrug. Men det er første skridt på vejen til at spare penge på sin elregning...

Der er flere danskere, der ikke kender deres eget elforbrug, end der er danskere der gør. Hele 30 procent af danskerne kender ikke størrelsen af deres elforbrug. Det viser en ny undersøgelse, Forbrugerrådet har foretaget. Til sammenligning ved kun 25 procent med sikkerhed, hvor stort deres elforbrug er.

Samtidig ved de fleste ikke, hvor stort et normalt elforbrug er. Men når du hverken kender dit eget eller et normalt elforbrug, så kan du ikke se, om der er behov for at sætte ind; altså om der er penge at spare.

Sådan sparer du penge på din elregning
På din seneste årsopgørelse fra dit elselskab, kan du se, hvor meget el du brugte sidste år. Typisk vil du også kunne se dit forbrug for de seneste fire år. Det kan du bruge til at se, om der er en positiv eller negativ udvikling i forbruget.

Det gennemsnitlige elforbrug for en person ligger på 1500 kWh om året. På din årsopgørelse vil du oftest kunne finde et skema, hvor du kan se det normale forbrug for en husstand på en til fem personer.

Selvom det gennemsnitlige forbrug er 1500 kWh/år, så opfordrer Elsparefonden til, at du får forbruget ned på 1000 kWh/år.

Hvis nu dit elforbrug er helt oppe i det røde felt sammenlignet med et normalforbrug, er der hjælp at hente. Der er forskellige ting, du kan gøre i din hverdag, som giver gevinst på bundlinien:

● Sluk dine elektriske apparater på vægkontakten, når ikke du bruger dem. Fem apparater med et konstant standby-forbrug på 10 W hver koster dig omkring 750 kroner hvert år. Man kan også købe en elspareskinne, hvorfra du kan slukke for alle apparater på en gang.

● Skift til elsparepærer. Du kan spare op til 500 kroner i pærens levetid, hver gang du skifter til en A-pære.

● Hver opmærksom på den strøm du spilder i hverdagen. Husk for eksempel at slukke lyset efter dig, når du går ud af et rum. Og vask kun, når vaskemaskinen er hel fuld.

● Hvis du har gamle energislugende hårde hvidevarer, så overvej at skifte dem ud med nye modeller mærket med A+.



Kilde: Forbrugerrådet

Vejvrede er en stigende udfordring på vejene
Forbrugernyt
Stadig flere udsættes for vejvrede 

De fleste trafikanter har oplevet det: en vred bilist eller cyklist, der reagerer voldsomt på en fejl eller en misforståelse i trafikken. Vejvrede, der dækker over alt fra sure tilråb og fagter til mere alvorlige trusler eller vold, er blevet et stigende problem. En dansk undersøgelse viser, at…

Læs mere
Fødevarers holdbarhed: Så længe kan dine fødevarer holde sig
Forbrugernyt
Guide: Få styr på madvarernes holdbarhed 

Du man mindske dit madspild og spare penge ved at have styr på dine madvarers holdbarhed. Her bringer vi en yderst nyttig og overskuelig guide over, hvilke fødevarer der kan - og ikke kan - spises efter udløbsdatoen, og hvor længe maden holder sig i køleskab og fryser.

Læs mere
Bæredygtigt forbrug: De bedste råd til en grønnere livsstil
Forbrugernyt
20 tips til en mere bæredygtig hverdag 

I en verden med begrænsede ressourcer, er vi nødt til at tænke på, hvordan vores forbrug og livsstil påvirker fremtiden. Vi er forpligtet til at tænke på vores børn og børnebørn, og sørge for at de i fremtiden vil have samme niveau af ressourcer og muligheder til rådighed, som vi har haft. Derfor…

Læs mere
Forbrugernyt
Faldgruber og gode råd ved huskøb 

At købe hus er for mange den største økonomiske investering i livet. Det kan være en spændende proces, men også fyldt med potentielle faldgruber, hvis man ikke er opmærksom. Her er en opdateret guide til, hvad du skal være særligt opmærksom på som huskøber.

Læs mere
Robotter forbedrer produktiviteten og arbejdsmiljøet i danske virksomheder.
Forbrugernyt
Robotter hjælper os med at løse manglen på arbejdskraft – og Danmark er tilbage i verdenseliten 

Mangel på arbejdskraft mærkes i hele Danmark. Lange ventetider, overbelastede medarbejdere og virksomheder, der kæmper for at følge med, er blevet en del af hverdagen. Men der er godt nyt. Robotter viser sig at være en del af løsningen, og Danmark er nu tilbage blandt verdens førende lande inden for…

Læs mere
Forbrugernyt
Forsikring: Sådan beskytter du dit hus mod skader efter snestorme 

Snestorme og fygesne kan forårsage store skader på huse, hvis der ikke tages de rette forholdsregler. Når sneen smelter, kan det medføre alvorlige vandskader, især hvis fygesne har fundet vej ind i husets konstruktioner. Det er derfor vigtigt at være opmærksom og handle hurtigt for at forebygge…

Læs mere
Forbrugernyt
Test dig selv: Kender du miljømærkerne? 

Miljømærker er en fantastisk hjælp, når der købes ind i hverdagen. Ved at kigge efter dem, finder man hurtigt vej til de produkter, der udmærker sig ved at være fremstillet i overensstemmelse med fastsatte miljøkrav.

Læs mere
Fra økologi til varmepumper: Sådan prioriterer du dit klimaaftryk
Forbrugernyt
Hvordan træffer du de bedste klimavalg? 

Mange danskere ønsker at gøre en indsats for klimaet, men det kan være svært at gennemskue, hvilke tiltag der faktisk gør en forskel. En ny analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at vi ofte undervurderer de store potentialer, som for eksempel at ændre vores kostvaner.

Læs mere
Stop Spild Af Mad: Stigende behov for værdig madhjælp
Forbrugernyt
Stop Spild Af Mad: Gratis madhjælp er ikke blevet aftabuiseret 

Julen nærmer sig, men for mange danskere er det mere kilde til bekymring end glæde. En ny undersøgelse fra YouGov for Nordea og Stop Spild Af Mad afslører, at hver femte dansker er bekymret for, om deres husstand har råd til den nødvendige mængde mad. For nogle bliver løsningen gratis madhjælp – men…

Læs mere
Fattigdom blandt børn: hvad det betyder for fremtidens Danmark
Forbrugernyt
Flere børn vokser op i fattigdom 

For første gang i fem år ser Danmark en stigning i børnefattigdom. Nye tal viser, at 2.300 flere børn i 2023 voksede op i familier under fattigdomsgrænsen sammenlignet med året før. Det er en udvikling, der påvirker hele landet og sætter fokus på de udfordringer, mange børnefamilier står overfor.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^