Find vej til lokal økologi 

Nu bliver det nemt at finde en økologisk gårdbutik i nærheden eller en restaurant eller café med øko-mad på menuen. Økologisk Landsforening har udviklet en online vejviser til lokal økologi.

Det skal være let at finde øko-varer
Det skal være let at finde frem til økologiske måltider og lokale øko-varer. Derfor lancerer Økologisk Landsforening den landsdækkende, online vejviser ’Find vej til lokal økologi’, som giver et samlet overblik over økologiske gårdbutikker, spisesteder og hoteller i Danmark.
"Danskerne interesserer sig i stigende grad for at komme tæt på fødevarerne. Samtidig er efterspørgslen på øko-varer steget i mere end ti år i træk. Den nye online vejviser gør det nemt for danskerne at dække begge ønsker på én gang. Med den som redskab, kan man altid finde frem til lokal økologi - også når man er på farten - med blot et par klik på sin mobil eller tablet" siger Birgitte Jørgensen, markedskonsulent i Økologisk Landsforening. 

232 økologiske gårdbutikker og stalddørssalg
Den voksende interesse for lokale fødevarer kommer bl.a. til udtryk ved, at antallet af gårdbutikker i Danmark vokser. Ifølge en opgørelse fra Danmarks Statistik er der sket en stigning på 50 procent på to år. Især hos økologiske landmænd er det populært at sælge sine varer direkte til kunderne. Der er således en gårdbutik på hver fjerde øko-gård i landet. På lokalokologi.dk kan man finde 232 økologiske gårdbutikker og stalddørssalg – og dermed vej til både økologiske varer og oplevelser.
"Der en tendens i tiden til, at vi som forbrugere søger mod det nære, autentiske og rene. Og det går helt naturligt hånd i hånd med interessen for økologi og lokale varer. Det giver en stor tillid til fødevarerne, når man møder den landmand, der har produceret dem, og måske ser dyrene og afgrøderne på marken" siger Birgitte Jørgensen.

Øko-spisesteder fra øst til vest
Også restauranter, caféer, take away-steder, cateringvirksomheder og hoteller med økologi på tallerkenen kan man hurtigt finde frem til med den nye vejviser. De i alt 75 spisesteder og 20 hoteller på lokalokologi.dk har alle det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze, som dokumenterer køkkenets økologiprocent. Guldmærket betyder, at maden er 90-100 procent økologisk, sølv er lig 60-90 procent økologi og bronzemærket står for en øko-procent på 30-60 procent.
Den største koncentration af økologiske spisesteder finder man omkring de store byer som København, Aarhus og Aalborg. Men helt fra Hvide Sande, til Frederikshavn, Ærø og Præstø kan man få serveret et økologisk måltid. 

Vejviseren findes på lokalokologi.dk

Tjekliste: Bæredygtige valg i hverdagen
Forbrugernyt
Tjekliste til en grønnere hverdag: Små skridt til store forandringer 

At leve mere bæredygtigt i hverdagen behøver ikke være besværligt. Med enkle justeringer kan vi alle tage skridt mod en grønnere fremtid.

Disse små tiltag kan gøre en stor forskel. Vi har samlet en liste med praktiske og inspirerende råd, som kan hjælpe dig med at integrere bæredygtige vaner i din…

Læs mere
Forbrugerrådet Tænk advarer mod farlige produkter på Temu-platformen.
Forbrugernyt
Forbrugerrådet Tænk advarer mod Temu 

Forbrugerrådet Tænk har netop offentliggjort en undersøgelse, hvor 38 produkter fra den populære kinesiske handelsplatform Temu er blevet testet. Resultaterne er bekymrende: hele 30 af produkterne overholder ikke de europæiske regler, og mange viser sig at have alvorlige sikkerhedsproblemer.

Læs mere
Når du pakker til hjemrejsen, husk at tjekke din bagage for væggelus.
Forbrugernyt
Tjek bagagen for væggelus inden hjemrejsen 

Når du pakker kufferten til hjemrejsen, så husk lige at tjekke din bagage for væggelus. De små, blodsugende tæger er nemlig meget ubehagelige at få med hjem, for når de først er flyttet ind, er de nærmest umulige at slippe af med. Ifølge Miljøstyrelsen skyldes det blandt andet, at væggelus i…

Læs mere
Fordærvet kød symptomer
Forbrugernyt
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner 

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner…

Læs mere
Forbrugernyt
Kvinder har færre penge til alderdommen end mænd 

Ifølge Danmarks Statistik har kvinder en pensionsformue, der er 25% mindre end mænds, tjener i gennemsnit 12% mindre end mænd og har en pensionsformue, der er 25% lavere.

Årsagerne til den ulige fordeling er blandt andet:

Læs mere
Grillsikkerhed: Gode råd til sikker brug af grillen.
Forbrugernyt
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Forbrugernyt
Guide: Få styr på madvarernes holdbarhed 

Du man mindske dit madspild og spare penge ved at have styr på dine madvarers holdbarhed. Her bringer vi en yderst nyttig og overskuelig guide over, hvilke fødevarer der kan - og ikke kan - spises efter udløbsdatoen, og hvor længe maden holder sig i køleskab og fryser.

Læs mere
Sammenlign priser på forsikringer
Forbrugernyt
Betaler du for meget for din forsikring? 

Mange går stadig glip af en billigere forsikring, lyder det fra pensionskassers erhvervsorganisation Forsikring & Pension. Flere forbrugere er bevidste om, at de muligvis kan få en billigere eller bedre forsikring, men mange får alligevel ikke undersøgt mulighederne.

Læs mere
Forbrugernyt
Biodiversitetsdag: Sådan kan du bidrage til biodiversiteten 

Hvert år den 22. maj fejres FN's Internationale Biodiversitetsdag, en dag dedikeret til at øge bevidstheden om betydningen af biodiversitet og de trusler, den står over for.

Biodiversitet omfatter alle former for liv på Jorden – fra de mindste mikroorganismer til de største pattedyr samt planter,…

Læs mere
Forbrugernyt
Biernes Dag 2024: Den vigtigste plantebestøver på Jorden 

Den 20. maj fejres bierne med den internationale ’Biernes dag’. Her vil der være fokus på de udfordringer, som bierne står overfor, og den vigtige rolle de, som de vigtigste plantebestøvere, spiller for biodiversiteten og livet på Jorden.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Den dovne vegetar, Camilla Skov

Camilla Skovs kogebog 'Den dovne vegetar' bringer et frisk pust til vegetarkogebogslitteraturen. Med en halvtravl hverdag har jeg fundet stor glæde i de enkle og hurtige opskrifter, der ikke kræver et væld af ingredienser. 

Læs mere
Bælgfrugt - Louisa Lorang

Vi ved, at det både er sundt for os og godt for planeten at spise flere plantebaserede proteiner og mindre kød. Den populære kogebogsforfatter, Louisa Lorang, gør det sjovt og spændende at inkorporere bælgfrugter i kosten med sin bog 'Bælgfrugt'. Hun viser, at det ikke behøver at være kedeligt at…

Læs mere
Skamfuld, af Christian Hjortkær

Med bogen ’Skamfuld’ lægger teolog Christian Hjortkjær op til en vigtig debat og samtale med vores børn og unge om den ydmygende, ubehagelige og oftest ufrugtbare følelse, vi får, når vi ikke lever op til vores egne eller andres forventninger.

Læs mere
I min tid – Erindringer, af Ulla Terkelsen

Ulla Terkelsen er en sand legende i dansk journalistik. Siden 1960'erne har hun som udenrigskorrespondent rejst verden rundt og dækket alt fra krige til royale bryllupper. Hendes unikke evne til at være til stede, hvor historien udfolder sig, og til at finde det særlige og vedkommende i de…

Læs mere
Shopping
^