Derfor præsenteres ikke-godkendte coronaprodukter først i søgemaskinerne 

Hvordan kan det være det ofte er ikke-godkendte produkter, der ligger først i søgeresultatet, når man i øjeblikket søger på produkter, der forebygger COVID-19? Det har Jeppe Vestergaard, ejer af webshoppen livetsomsenior.dk, sat sig for at undersøge.

Ifølge ham kan topplaceringen af ikke-godkendte produkter skyldes, at Sikkerhedsstyrelsen linker til de webbutikker, der forhandler ikke-godkendte produkter.

”Og dét er et problem” siger Jeppe Vestergaard. "Når en søgemaskine som Google registrerer et link fra én side til en anden side, så behandler Google det automatisk som en anbefaling af den side, der linkes fra. Det betyder at den side, der linkes til, vil komme til at ligge højere i en søgning på Google. Og da det samtidig er sådan, at de fleste forbrugere kun ser på de allerførste resultater i en søgning, vil det være de ikke-godkendte produkter, de først præsenteres for”.

Linkpraksis bliver vildledning i stedet for vejledning

Derfor mener Jeppe Vestergaard, at Sikkerhedsstyrelsens praksis med at linke til webbutikker, der sælger ikke-godkendte produkter er uhensigtsmæssig og uheldig.

”Jeg blev noget overrasket. Mange finder mulige steder at købe værnemidler ved at søge på Google, og i Googles øjne tæller henvisningerne som en anbefaling fremfor den advarsel forbrugerne i virkeligheden burde have, når det kommer til ikke-godkendte produkter,” siger Jeppe Vestergaard.

Sikkerhedsstyrelsen forklarer, at deres links til hjemmesider med ikke-godkendte produkter er nødvendig, for at vise forbrugeren, hvor forbrugeren finder de produkter, de ikke bør købe. Men Sikkerhedsstyrelsen tager ikke højde for, at de med deres links automatisk anbefaler Google at placere ikke-godkendte produkter og webbutikker, der er blevet påbudt at stoppe salget og markedsføringen af produktet, bedre i søgeresultatet.

Burde Sikkerhedsstyrelsen ikke fremhæve de godkendte produkter?

Hvis Sikkerhedsstyrelsen har til hensigt at hjælpe forbrugeren med fx at finde godkendte værneprodukter, ville det så ikke være mere oplagt at give forbrugerne en liste over de virksomheder, der lever op til lovens sikkerhedskrav ved at forhandle godkendte produkter?

”De overvejelser har Sikkerhedsstyrelsen ikke haft da jeg kontakter deres presseafdeling” siger Jeppe Vestergaard. ”Men man kan håbe, at Sikkerhedsstyrelsen når til erkendelsen af, at det vil være en langt større hjælp for forbrugeren at blive mødt med godkendte produkter, når de søger på Google, fremfor at blive præsenteret for webbutikker, der forhandler ikke-godkendte produkter og produkter som Sikkerhedsstyrelsen har påbudt at stoppe salget og markedsføringen af".

Forbrugernyt
Biernes Dag 2024: Den vigtigste plantebestøver på Jorden 

Den 20. maj fejres bierne med den internationale ’Biernes dag’. Her vil der være fokus på de udfordringer, som bierne står overfor, og den vigtige rolle de, som de vigtigste plantebestøvere, spiller for biodiversiteten og livet på Jorden.

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugere falder for fælder på sociale medier: Sådan undgår du dem  

Sociale medier gør det nemt at klikke og købe på sekunder, men mange forbrugere undlader at tjekke, hvem de faktisk handler med, advarer Forbruger Europa.

Læs mere
Kobo Clara Colour og Kobo Libra Colour e-readere på et bord med åbne bøger i baggrunden, der viser deres farverige skærme og slanke design
Forbrugernyt
To nye e-readere gengiver bøgernes illustrationer med originale farver 

Flere danskere skifter den tunge indbundne bog ud med e-bog. Det er nemt og bekvemt og en fornøjelse, så længe bogen er gengivet perfekt i e-readeren.

En e-reader skal være brugervenlig og nem at indstille og justere, så teksten fremstår klart og tydeligt, og illustrationerne knivskarpe. Og så…

Læs mere
Forbrugernyt
Sådan får du et sundere indeklima 

Et dårligt indeklima kan være skyld i træthed, hovedpine og allergiske symptomer, og når vi samtidig tilbringer 80 til 90 procent af vores tid indenfor, er det derfor særlig vigtigt, at der er et indeklima i hjemmet, som både er rart og sundt at være i, skriver Astma-Allergi Danmark. De fleste…

Læs mere
Earth Hour er en international begivenhed, der skal øge opmærksomheden omkring verdens klimaforandringer.
Forbrugernyt
Earth Hour: Lørdag slukker hele verden lyset i en time 

Den årlige begivenhed ’Earth Hour’ sætter på lørdag den 26. marts fra kl. 20.30 til 21.30 fokus på planetens presserende natur- og klimakrise, når byer over hele verden slukker lyset i en time for naturen og miljøet. Ifølge WWF Verdensnaturfonden, så er 'Earth Hour' mere end bare en time uden…

Læs mere
Forbrugernyt
Drop sølvpapiret 

Sølvpapir belaster miljøet, og det er derfor en god idé at bruge så lidt som muligt. Samtidig fraråder Forbrugerrådet, at man pakker sure fødevarer, som for eksempel citroner, ind i sølvpapir, da sølvpapir kan afgive aluminium til maden.

Læs mere
Advokat Elin L. Andersen, Ret&Råd Djursland giver råd om fradrag, pension og afgiftsfrie gaver.
Forbrugernyt
Advokatens råd: Husk at få styr på dine fradrag inden årets udgang 

Få styr på privatøkonomien inden årets udgang, opfordrer advokat Elin L. Andersen, Ret&Råd Djursland. Der kan nemlig være meget at vinde, hvis du kender reglerne for fradrag, pension og afgiftsfrie gaver.

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugerrådet fraråder køb af strøm hos Modstrøm, b.energy, Edison EL, Dansk Strøm 

En række elselskaber får kritik af Forsyningstilsynet, fordi de i strid med lovgivningen ikke har tilbagebetalt tilgodehavende til kunder, der skiftede selskab. Det drejer sig om Modstrøm, b.energy (tidligere Blue Energy), Edison EL (tidligere Den Glade Eltavle) og Dansk Strøm (tidligere Power4U),…

Læs mere
Forbrugernyt
Advokaten: 5 trin til at undgå en arvestrid 

En arvesag handler ikke kun om penge og paragraffer. Det handler tit også om følelser, og det kan få gamle familiestridigheder til at blusse op, når arven skal fordeles. Mange søger professionel hjælp hos en konfliktmægler, før fordelingen af indbo, smykker og fotos går galt.

Læs mere
Forbrugernyt
Nu kan de lasede cowboybukser, blusen med hul i og det gamle tæppe få nyt liv 

De lasede cowboybukser, blusen med hul i eller det gamle tæppe ender i dag ofte i skraldespanden, hvorfra det køres til et forbrændingsanlæg sammen med det øvrige restaffald. Det udleder unødigt meget CO2, når det går op i røg i stedet for at få et nyt liv som for eksempel nyt tøj, klude eller…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^