Kategori: Forbrugernyt
Der  SKAL  være plads til selvforkælelse
Der SKAL være plads til selvforkælelse 

Ifølge en forbrugerundersøgelse for det nye MasterCards Treat Index, så bruger vi europæere, trods krisen, gerne penge på "det lille ekstra" til os selv. Se hvordan vi forkæler os selv ...

At bruge penge på at forkæle os selv, synes for mange europæere helt essentiel. Det viser en spørgeundersøgelse for det nye MasterCards Treat Index, hvor mere end 12.000 europæere i otte forskellige lande har deltaget. Over halvdelen af de adspurgte anser det således som en menneskeret, at bruge penge på at forkæle sig selv, og bruger i gennemsnittet 380 kroner hver måned på ”det lille ekstra” til sig selv. Mere end en ud af fem hævder, at de fortsat bruger penge på sig selv, selvom de godt ved, at de burde holde lidt igen.

Hellere forkæle sig selv, end andre
Undersøgelsen afslører samtidig, at vi hellere vil forkæle os selv, end vi vil forkæle andre. Selvom to ud af fem erkender, at de hellere ville bruge penge på andre end sig selv, bruger europæerne i snit 37 kroner mere på gaver til sig selv end på gaver til andre. En ud af ti peger endda på, at en af årsagerne til, at de køber gaver til andre, er, at de sandsynligvis også selv vil få del i gaven – og at den altså vil komme dem selv til gode også.

God mad, kage og søde sager
MasterCard Treat Index viser også, at det er mest populært at forsøde hverdagen med restaurantbesøg, take away, chokolade, slik og kager, og at spiselige fristelser er det, vi oftest dykker ned i pungen efter, når vi skal forkæle os selv. Det er samtidig disse, der har den største positive effekt på vores humør.
Når det gælder anledninger til at forkæle os, er det vigtigste incitament er, at vi forsøger at lette humøret. Hele 36 pct. bruger nemlig penge for at muntre sig selv op, mens 26 pct. bruger penge på at markere, at det er weekend. 24 pct. spenderer lidt ud ekstra, når man skal fejre noget, mens 23 pct. svinger betalingskortetet lidt ekstra, når der er ferie, eller man har fri fra jobbet. Endelig bruger 18 pct. lidt ekstra, når det lige har været lønningsdag.

De yngste bruger mest
Psykologen, Linda Papadopoulos, hæfter sig især ved, at de unge ser ud til at forkæle sig selv lidt mere, selvom de faktisk på samme tid oplever mest skyldfølelelse.
”Selvom de unge er dem, der har mest skyldfølelse, når de bruger penge på sig selv, er det samtidig dem, der faktisk bruger flest penge. En ud af fem unge forbrugere indrømmer, at de faktisk har brugt flere penge på sig selv, siden krisen startede, end de gjorde før. De unge tager også førstepladsen, når det gælder mere luksuriøse køb, og næsten en tredjedel bruger flere penge på ferier, restaurantbesøg, tøj og accessories, end de gjorde før krisen,” fortæller Linda Papadopoulos.


Undersøgelsen er foretaget af Opinion Matters på vegne af MasterCard i september 2013. 12.434 kreditkortholdere over 18 år på tværs af Europa deltog i undersøgelsen. (England, Belgien, Frankrig, Tyskland, Italien, Rusland, Sverige og Tyrkiet)

Forbrugernyt
Advokatens råd: Husk at få styr på dine fradrag inden årets udgang 

Få styr på privatøkonomien inden årets udgang, opfordrer advokat Elin L. Andersen, Ret&Råd Djursland. Der kan nemlig være meget at vinde, hvis du kender reglerne for fradrag, pension og afgiftsfrie gaver.

Læs mere
Forbrugernyt
Forbrugerrådet fraråder køb af strøm hos Modstrøm, b.energy, Edison EL, Dansk Strøm 

En række elselskaber får kritik af Forsyningstilsynet, fordi de i strid med lovgivningen ikke har tilbagebetalt tilgodehavende til kunder, der skiftede selskab. Det drejer sig om Modstrøm, b.energy (tidligere Blue Energy), Edison EL (tidligere Den Glade Eltavle) og Dansk Strøm (tidligere Power4U),…

Læs mere
Forbrugernyt
Advokaten: 5 trin til at undgå en arvestrid 

En arvesag handler ikke kun om penge og paragraffer. Det handler tit også om følelser, og det kan få gamle familiestridigheder til at blusse op, når arven skal fordeles. Mange søger professionel hjælp hos en konfliktmægler, før fordelingen af indbo, smykker og fotos går galt.

Læs mere
Forbrugernyt
Nu kan de lasede cowboybukser, blusen med hul i og det gamle tæppe få nyt liv 

De lasede cowboybukser, blusen med hul i eller det gamle tæppe ender i dag ofte i skraldespanden, hvorfra det køres til et forbrændingsanlæg sammen med det øvrige restaffald. Det udleder unødigt meget CO2, når det går op i røg i stedet for at få et nyt liv som for eksempel nyt tøj, klude eller…

Læs mere
Forbrugernyt
Skovbegravelsesplads: Et bæredygtigt hvilested 

Biodiversitet og bæredygtighed er ikke kun rykket ind i vores dagligdagsbevidsthed - flere er også begyndt at tænke over det i forbindelse med, hvad der skal ske efter døden. Undersøgelsen ’Danskerne og døden 2022’ viser, at 60 procent af danskerne mener, at miljøhensyn har en vis vigtighed ved…

Læs mere
Sommer
Tips: Undgå indbrud mens du holder ferie 

Sommerferien er desværre ikke kun lig med lange, lyse nætter og store is, det er også højsæson for indbrud. Politiet har udarbejdet en stribe gode råd, der forebygger indbrud. Her fremhæves nabohjælp, som et af de bedste værn mod indbrud.

Læs mere
Sommer
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner 

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner…

Læs mere
Forbrugernyt
Mere end 3 ud af 4 danskere vil bekæmpe klimaforandringer 

Madspild er en kæmpe klimasynder. I Danmark smider vi i gennemsnit 60 måltider i skraldespanden om året, fordi vi er for dårlige til at udnytte maden i vores køkkener. Alligevel er 76 pct. af danskerne villige til at gøre en indsats for at bekæmpe klimaforandringer, skriver Electrolux, der har…

Læs mere
Forbrugernyt
Gratis balletoplevelser - Sommerballet i det fri 2023 

Kongelig sommerballet er blevet en fast tradition for publikummer i hele Danmark. Og da den er ganske gratis, så er det den perfekte anledning til at få en fantastisk balletoplevelse og samtidig nyde de smukke omgivelser.

Læs mere
Forbrugernyt
Her er produkterne, du IKKE må tage med hjem fra udlandsrejsen 

De fleste ved, at der er strenge regler for at tage levende dyr med hjem fra ferie, men ikke alle ved, at der også er strikse regler for at tage souvenirs fremstillet af fx horn, skind, elfenben, koraler, levende planter og fødevarer med hjem fra ferierejsen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Apela Colorado, Kvinde mellem verdenerne

’Kvinde mellem verdenerne’ er en bog, der giver indsigt i den spirituelle verden og det oprindelige folks kultur. Bogen er skrevet af forfatteren Apela Colorado, der gennem mange år har studeret sammenhængen og forsøgt at bygge bro mellem den traditionelle og moderne kultur.

Læs mere
Gemma Petherbridge 'Krystalapotekeren'

Nogen mennesker mener at ædelsten og krystaller har særlige spirituelle egenskaber, som kan påvirke mennesker og blandt andet lindre stress, søvnløshed, ængstelighed og ensomhed.

I Gemma Petherbridges smukke bog ’Krystalapotekeren’, beskriver hun i detaljer 75 krystallers healende energier, deres…

Læs mere
Anne Hjernøe - 'Stærk Overgang'

”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det", skriver Anne Hjernøe i sin nye bog 'Stærk Overgang', hvor…

Læs mere
Carolyne Kaddu Rasmussen 'Hovedet i himlen og fødderne på jorden'

Mange danskere kender Carolyne som komikeren Melvin Kakoozas dejlige mor. I denne bog fortæller hun sin egen historie om at flygte til Danmark som 21-årig med to små børn og bygge et nyt liv op. Det er en barsk og humoristisk fortælling om at begynde forfra og kæmpe indædt for at lære sproget og de…

Læs mere
^